Nem csak édesszájúaknak!

Megjelent a Pavlova kisasszony és a dobostorta

Kalas Györgyi és Horváth Ildikó ismét ínycsiklandozó kalandokra hívják a nagycsoportos-alsós gyerekeket és szüleiket. A népszerű Sandwich grófja és a nápolyi pizza - Kedvenc ételeink története című kötetük után a szerző-illusztrátor páros most kedvenc süteményeink történetét meséli el. A gyönyörű képeskönyvből kiderül, hogyan ismerte meg az ember a mézet és a cukrot, és az olvasó megtudhat mindent a legkülönlegesebb torták, sütik eredetéről is.

Kalas Györgyi: Pavlova kisasszony és a dobostorta – A sütemények története

Horváth Ildi rajzaival

Mindenki szereti a mézeskalácsot, a csokitortát vagy almáspitét, de nem gondolunk bele, hogy vajon ki találta ki, miből és hogyan lehet ilyen finomságokat sütni? Vajon miért kerek a torta, és kiről nevezték el a Sacher-tortát? Hogyan került Amerikába a méz? Vajon milyen sütit ettek a fáraók? Mitől volt édes a torta, amikor még nem volt cukor? Hol terem a cukornád? Mi az a mocsi és a baklava? A képeskönyv segítségével kicsik és nagyok izgalmas időbeli és térbeli utazáson vehetnek részt a sütemények és torták világába, így még számos más izgalmas édességes kérdésre megkapják a választ.

Kalas Györgyi gasztrobloggereként szakavatottan kísér végig egy képzeletbeli cukrászdában, hogy megismerjük étkezési kultúránk egyik legédesebb részét.

Sok érdekes történet olvasható például arról, hogy ki sütött először születésnapi tortát, miért félhold alakú a croissant, mi köze a francia forradalomnak a macaronhoz, miért tettek a fáraók sírjába süteményeket, vagy hogy miért van dió és gyömbér a karácsonyi süteményekben. Megismerjük a világ leghíresebb tortáit, a karácsonyi, gyümölcsös és csokis édességeket, szó esik a sütemények alapjáról, azaz a lisztről, és persze nem marad ki a tojás sem. A kultúrtörténeti érdekességet Horváth Ildi részletgazdag és színes, ellenállhatatlan illusztrációi teszik teljessé.

A különleges kötet végén három könnyen elkészíthető édesség receptjét találja az az olvasó, aki a könyv végére érve semmi másra nem vágyik majd, csak egy finom desszertre.

6 éven felülieknek

Belelapozó a könyvbe
Korábbi interjú a szerzővel

A könyv bemutatója 2022. május 6-án 18:00 órakor lesz a Babka Deli Kávézóban lesz (Bp., 1137, Pozsonyi út 20.), ahol Mautner Zsófi és a szerző, Kalas Györgyi segítségével a sütemények történetének nyomába eredünk.

A beszélgetésen túl sütidíszítő foglalkozás és tortanyaklánc készítés is várja az érdeklődőket. A 6-10 éveseknek szóló program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: https://bit.ly/3vC34qK

Az esemény Facebook linkje: https://www.facebook.com/events/505076911060088

https://www.pagony.hu/programok/esemeny/?id=26916

Kapcsolódó termékek