Tarts velünk kedvenc ételeink világába!

Online könyvbemutatóra hívunk!

Egy igazán izgalmas könyvbemutatóval készülünk nektek erre a hétre: bemutatkozik Kalas Györgyi Sandwich grófja és a nápolyi pizza című könyve, amiből megismerhetitek kedvenc ételeink történetét! A szerzővel és a könyv illusztrátorával, Horváth Ildivel Mautner Zsófi beszélget majd, tartsatok velünk!

sandwich_grof_borito_1000.jpgAz ételek hosszú és izgalmas utat tettek meg, mielőtt a mai formájukban a tányérunkra értek. Kalas Györgyi régóta foglalkozik gasztronómiával, ebben a könyvben a gyerekek kedvenc ételeinek legérdekesebb történeteit gyűjtötte össze.

Itt jelezz vissza a Facebook eseményre!

Kiderül, hogyan sütik a nápolyi pizzát, hányféle tészta van Olaszországban, mi köze a sült krumplinak a belga halászokhoz, milyen a kakaó termése, és miért készítettek először szusit. De a könyvben a csoki, a chips és a ketchup történetét is megismerhetitek!

Itt olvashatsz részletesen a könyvről, ide kattintva pedig bele is nézhetsz!

Horváth Ildi gyönyörű rajzaitól pedig biztosan megéhezel, így a könyv végén néhány receptet is találsz, amit jó szórakozás lesz otthon elkészíteni.

A szerzővel és illusztrátorral Mautner Zsófi beszélget, Huzella Júlia felolvas egy részletet a könyvből, melyben megismerhetitek a pizza történetét, végül pedig Horváth Ildi készül a gyerekeknek egy izgalmas kézműves játékkal a legfincsibb ételek kapcsán.

Itt tudsz visszajelezni a Facebookon, hogy le ne maradj!

Kapcsolódó cikkek

  • Kedvenc ételeink története