Elő a zseblámpákat!

Érkeznek az új Zseblámpás Könyvek!

Akik már túljutottak a kezdőolvasó szinten, de akiknek egy hosszú regény még túl nagy falat lenne, nekik ajánljuk a Pagony egyik legújabb sorozatát, a Zseblámpás Könyveket! Izgalmas sztorik, szellősen szedett szöveg, egyszerűbb szóhasználat, de megannyi kaland! És most legnagyobb örömünkre tovább bővül a sorozat, idén tavasszal három új kötettel is! Ismerd meg őket a Bartók Pagony üzletvezetőjének cikkéből!

Az eddigi kötetek közül is sokan találtak kedvükre való; időutazás, törpekommandósok, minikalózok... Ugyanakkor a három új Zseblámpás is garantált szórakozást és izgalmat tartogat! Különféle gyerekek különféle érdeklődési körrel rendelkeznek, így olykor nem is egyszerű olyan könyvet találni, ami valóban elnyeri a tetszésüket és amellett, hogy felkelti érdeklődésüket, fenn is tartja a könyv végéig. Sok gyerek például hamar elkezd érdeklődni a fantasy iránt, de viszonylag ritka az olyan könyv a műfajban, ami nem túl megterhelő egy kisiskolás olvasási képességeinek és lelkivilágának. Az új kötetek egyik-másikában talán még ez is sikerülhet! Reméljük, ebben a szemlében mind találtok valami olyat, ami igazán a ti gyereketek kedvére való lesz!

Tatu és Patu, kuflik, Tüsi és Lobonc. Kitaláljátok mi a közös ezekben a szereplőkben? Hát hogy hihetetlenül viccesek, szórakoztatóak, és a könyvek, melyekben szerepelnek, igazi kikapcsolódást jelentenek az olvasónak. Megannyi élményben lehet részünk kedvenc karaktereinkkel, ami valóban teljesen leköti a kalandra vágyó nagyérdemű figyelmét.

fold_alatti_kaland_tigrissel_es_buszokkal_borito_1000px-1.jpgHa ilyen irányban keresgéltek rövid fejezetes, könnyen olvasható regényt, jó hírünk van; Kovács Attila könyve, a Föld alatti kaland tigrissel és buszokkal pontosan ilyen, “zseblámpás kiszerelésben”! Halmi és MBE igazán szórakoztató 10 éves páros, akikkel egy forró, nyári estén útnak indulunk és meg sem állunk egészen egy sötét föld alatti járatig! Az egész kaland egy “élőzéssel” indul, ami során MBE hivatott híressé válni, de a live adásnak van még egy titkos nézője is. Vajon ki lehet az? Kik és miért ásnak az éjszaka közepén, ráadásul lopott ásókkal? És hogy lett Zitának (a fura lánynak a suliból) egy igazi, valódi, bengáli tigrise? Na, elég izgalmasnak ígérkezik? Ne feledkezzünk meg a könyv illusztrátoráról sem, Rátkai Kornél ezúttal is remekül hozzájárul a könyv hangulatához és mondanivalójához.

Olvass el két fejezetet a regényből itt!

A vicces kalandokon túl, a könyvnek egy sokkal mélyebb mondanivalója is van. A barátság erejéről, egymás elfogadásáról és szeretetéről is mesél a fiatal olvasóknak. Minek több ezer követő, vagy éppen pár lájk, hogyha az igaz barátok nem a virtuális térben, hanem mellettünk, a valóságban léteznek és támogatnak bennünket! Ez az a fajta a támogatás, amire mindenkinek szüksége van és mindenkinek jár.

Rendeld meg itt!

tunderek_a_tajgan_borito_1000px.jpgMájus elején érkezett Rádai AndreaTündérek a tajgán című könyve, amiben – nem meglepő módon – tündérek és más varázslények is szerepelnek. A történet Mimiről szól, aki Szibériába utazik családjával tündérkeresztanyja fényűző, csodálatos esküvőjére. Főszereplőnk eleinte igencsak visszafogott; szeret olvasni, beszél az állatokkal – legjobb barátja egy hatvanéves görögteknős – szóval kevésbé varázslatos, mint azt először vártuk. De a cselekmény során a szemünk láttára válik igazi kis pörgős, vagány hőssé, aki képes visszafordítani Karbonára, a leghatalmasabb tündér gonosz varázslatát, amely az egész násznépet mély álomba szenderítette. Mimi nem adja fel, és megmenti családját akkor is, ha kiderül, ő nem tud varázsolni.

Olvass bele itt!

A könyvben gyakran találkozunk Harry Potter-szerű ábrázolásokkal; ilyen például a sátor, ami belül egy kacsalábon forgó palota, vagy a sárkányok és mindenféle varázslények megjelenése. Ez persze egyáltalán nembaj, sőt, talán ez a könyv lesz az első lépés a Potter-univerzum varázsvilága felé! De nemcsak emiatt nyerte el nagyon a tetszésünket! Annak ellenére, hogy Mimi nem tud varázsolni, rájön, hogy sokféle varázslat van az életben és ezt ki is használja. Elfogadja magát olyannak, amilyen. Sokat tanulhatunk Mimitől, aki vagány, de alázatos, bátor, de nem vakmerő, és biztosan minden leendő kis fantasy-rajongó szívébe belopja majd magát! Különösen, ha meglátják Baranyai b. András fantasztikus rajzait!

Tedd kosárba!

groll_legendaja_borito_1000px.jpgA gyerekeket gyakran érdeklik a legendák és az izgalmas, rég elfeledett történetek. Szeretnek titkok tudói és kalandok ismerői lenni. Ezt a vágyukat elégíti ki Igaz Dóra legújabb regénye: Groll legendája, melyet Biró Eszter szuper illusztrációi tesznek teljessé.

A könyvben megismerkedünk Kálával, Alácia hercegkisasszonyával, akinek élete a jómodorról és mindenféle hercegkisasszonyi teendőkről szól. Közeledik az Újhold ünnepe – és az Öreghold búcsúztatása –, Kála viszont álmaiban egy elfeledett helyen, Taharon jár. A város viszont összedőlni látszik, és a tahari gyerekek tőle várják, hogy megmentse ezt a birodalmat. Nagy felelősség ez a hercegkisasszonynak, viszont új barátai segítségével mégis nekiindul megmenteni Tahart. Útjuk során sok veszéllyel kell szembenézniük, de mindent bevetnek a cél érdekében. Vajon a szeretet hatalma elég lesz, hogy megmentsék a pusztuló várost? Elég erejük lesz a gyerekeknek befejezni azt, amit elkezdtek? Ezeket most nem árulom el, olvassátok el a könyvet, ti is sokat tanulhattok belőle!

Olvasd el, hogy kezdődik a kaland!

Az óriások világa, az új és öreghold misztikuma, többféle világ, megannyi szereplő; ez a könyv tökéletes első lépés lehet a fantasyk összetett és bonyolult világa felé az alsós olvasóknak. Izgalmas, több jelentésű tartalmak, ugyanakkor egyszerűbb szóhasználat segíti őket, hogy elboldoguljanak ebben az igencsak összetett világban. De ezenkívül a történetben nagy szerepe van a szeretetnek, a figyelmességnek, a törődésnek is. Sokféle mondanivalója van minden korosztály számára.

Rendeld meg!

Jobbnál jobb könyvek érkeztek tehát a Zseblámpás sorozatba, lesz miből válogatni mindenkinek! Az egyszerűbb szövegek, nagyobb sorközök segítik a kis olvasót belépni a regények világába, emellett viszont minden könyvnek összetett, fordulatos cselekménye, és valamilyen mögöttes tartalma, mélyebb mondanivalója is van, ami fenntartja a kezdő olvasók figyelmét. Ajánljuk az új köteteket mindenkinek, aki szeret nevetni, kalandozni és elvarázsolódni!

Murányi Odett ajánlóját olvastad.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek