Élt egyszer egy szép oroszlán...

Ismerd meg legújabb lapozónkat!

Ha szeretnétek egy vicces, elbűvölő és szórakoztató kis verseslapozót, akkor meg is találtátok! A csupaszín oroszlán telitalálat két éves kortól gyakorlatilag mindenkinek, akinek van akkora szerencséje, hogy képes nevetni egy meggondolatlan és piperkőc oroszlán ténykedésén. Harcos Bálint verses meséjét Dániel András fantasztikus rajzai keltik igazán életre: remekül megteremti a piperkőc, bosszankodó oroszlán figuráját, és hihetetlen humorral és könnyedséggel reagál a versszövegre.

csupaszin_fekete.jpgAdott egy rendkívüli, zöld sörényű oroszlán, aki beszerez magának egy-két elég menő, elegáns ruhadarabot: egy csillogó piros kalapot, egy kék sétapálcát, egy lila kabátot és, hogy stílusérzékét garantáltan bizonyítsa, egy narancs kesztyűt. Ezen a ponton végre kiderül, mi végre a felvágás. FIGYELEM!!! Spoiler következik, tekintve, hogy meglehetősen nehéz valamiről konkrétan beszélni, aminek minden eleme egy vicc… Cserébe viszont ebben a könyvben mindent az egymásra épülő, fordulatos poénok szerveznek, nem lövöm le végig a komikum logikáját. Szóval, végre kiderül, hogy, hova máshova, mint színházba készül…

csupaszin_festek.jpgInnen pedig kezdetét veszi a balszerencse áradása. Mikor önelégült oroszlánunk végre teljes pompájában díszeleg a lapokon, sajnos tovább színesedik: a nadrágja barna, a kobakja szürke, a háta rózsaszín, a cipője okker lesz. És, ha ez még nem lenne elég, a taxiból kiszállva bíbor lesz képe hamar, amint meglátja, hogy nem megfelelő az öltözete, nem tud bemenni az előadásra. Szerencsére azonban nem adja fel! Egy hirtelen ötlettel pillanatokon belül olyan metamorfózison megy keresztül, hogy bárki a csodájára járna. Csakhogy a szerzők ennyi poénnal még mindig nem érik be! Amikor azt hinnénk, a szövegnek vége, és igen, elég elegáns és ötletes megoldás lett a csattanó, akkor Dániel András teljesen ösztönös és fergeteges humorú grafikája mindent a feje tetejére állít, és megint csavar egy nagyot az üzeneten. Én még századjára is szakadok a nevetéstől, a kétéves lányomnak pedig csak azért nem mutattam még meg, mert annyira ütős, hogy a megfelelő pillanatra tartalékolom.

A sznob oroszlán kikarikírozásának történetét olvasva kicsit olyan érzésem van, mint a vakond esetében, aki tudni akarta, hogy ki csinált a fejére. Persze az oroszlán témája nem annyira kényes, ugyanakkor az irónia, amivel az alkotók a hősök felé fordulnak meglehetősen hasonló, és mindkét történet egy-egy társadalmi norma önreflexív, teljesen ironikus bemutatására épül.

Rengeteg síkja van ennek a lapozónak. Nézhetjük úgy, hogy egy jól sikerült verses mese, tele poénokkal kicsiknek, nagyoknak. Elsajátíthatjuk belőle az alapszíneket, megismerhetünk ritka és különleges árnyalatokat, csupaszin_madar.jpgmi több, a színkeverés rejtelmeibe is bevezet. Megtanulhatjuk az elegáns öltözet alapdarabjait, és nem utolsó sorban belénk vési, mi a teendő, ha színházba tartunk. Kár nem elolvasni! Mindenkinek ajánlom, nem csak viccből!

A lapozót keresd webboltunkban, vagy a Pagony-boltokban!

Kedvet kaptál más lapozókhoz is? Akkor olvasd el ajánlónkat egy másik új lapozónkról, A zsúfolt házikóról is, vagy pedig kattints Laura szemléire, ahol összeszedte a legjobb babakönyveket:
Lapozz velünk!

Könyvek, amik (majdnem) mindent kibírnak

Kapcsolódó termékek