Szerezd meg a Bejglit!

Társasjáték

Már megtaláljátok boltunkban Kiflit, a vikinget, Levente Tani vidám és bátorszívű hősét. Levente Tani ugyani nemcsak rajzolni tud, de vicces és kalandos és abszurd meséket írni - olvassátok csak el Kifli, Esterházy-torta, Bejgli és Orosz Krémes kalandjait a sütemények veszélyekkel teli világában. Ha pedig elolvastátok, vessétek magatokat ti is a veszélyek közé - persze csak játékból! Kapjatok elő egy dobókockát, nyomtassátok ki a játékot, vágjátok ki a figurákat, és vágjatok bele. Lépten-nyomon történik valami, vigyázat!

tovább...

Tojások húsvétra

Színező

Olvassátok el húsvéti kézműves tippünket, no meg persze a legújabb Bogyó és Babóca könyvet, és nyomtassátok ki hozzá ezeket az aranyos tojásokat Bogyó és Babóca meséjéből. Hiszen a Bogyó és Babóca társasjátéka egy húsvéti mesét is tartalmaz!

tovább...

Ki kicsoda Titiéknél?

Keress és játssz!

Ismered Titit, Penna bácsit, Ágicát? Ha nem, akkor ismerkedj meg velük most a képeken, aztán szaladj, és olvasd el a róluk szóló meseregényéinket: a Titi a toronyház tetején-t és a Titi a parkban-t. 

Keresd meg a lapon, hogy kinek melyik az árnyéka! Küldd vissza nekünk csütörtök délig a neveket a számokkal összepárosítva a titi@pagony.hu címre, és a beküldők között kisorsolunk egy Titi a parkban-t!

tovább...

Oldd meg Bogyó és Babócás kvízünket!

Bogyó és Babóca társasjátéka

Az új Bogyó és Babóca könyv első meséjében, amelyet hamarosan kézbe vehettek, az öt bogárkislány hímes tojásokat fest a fiúknak. Miután megfestették a tojásokat, süteményt sütnek: ki-ki a saját otthonában. Az öt kislány: Babóca, Pihe, Ugri, Lili és Szellő. Mindegyikük kis házából kiválasztottunk egy-egy tárgyat. Megismered, hogy melyik kié? Ha igen, küldd be a megoldásodat (a neveket és a tárgyak nevét összepárosítva) a bogyoesbaboca@pagony.hu emailcímre február 26. éjfélig. Hátha éppen te nyered meg az új könyvet!

tovább...

Csinálj otthon Rókát!

Foglalkoztató

A héten már kézbe veheted Róka és Egér legújabb kalandjait, A nagy utazást. Bizony, sokat utaznak egy év alatt Andris és barátai: járnak a Balatonon, síelni, és Budapesten is kipróbálják a trolit, a metrót és a villamost. A járművek és helyszínek megelevenednek Paulovkin Boglárka gyönyörű festményein. Ha Te is szereted Rókát és Egért, készítsd most el őket papírból otthon! Töltsd le a kinyomtatható sablont, vágj és ragassz!

tovább...

Készíts otthon álarcot!

Matild, Margaréta és Tökfej

A Matild és Margaréta az tök jó! Ez a hatéves célközönség véleménye, aki jobban követte a bemutatót tegnap, mint én a hátsó sarokba szorulva a tömegben. Matild és Margaréta a Pagony két új boszorkánya, akik teljesen, de tényleg teljesen véletlenül pont Halloweenre toppantak be hozzánk. Tegnap rengetegen eljöttetek köszönteni őket és Dániel Andrást, a boszorkányok mesterien felolvasó szerzőjét. Én meg csak csináltam, csináltam veletek az álarcokat, és ámultam-bámultam, hogy ezek a mai óvodások mennyire gyönyörűen színeznek! Ha 100 álarcot nem vágtam ki, hát egyet sem. Aki mégis lemaradt, nyomtassa ki magának otthon, vágja ki, lyukassza ki a szeme helyén és persze vágja ki az orrát és fülét, és hajrá! Kész az álarc.

tovább...

Így készültek a Bogyó és Babóca bábok!

Bartos Erika: Mese az elveszett nyusziról, Bábkönyv, Melléklet, részlet

Bogyó, Babóca és barátaik léghajózni indulnak. De Babóca kedvenc lila nyuszija kipottyan a léghajóból! Hiába keresi az egész erdő a nyuszit égen, földön, víz alatt, sehol sem találják. Babóca szomorúan tér lefeküdni. Még szerencse, hogy Bogyó nem hagyja annyiban a dolgot, és kifundálja a megoldást… Hogy mi az, kiderül Bartos Erika új, különleges bábkönyvéből.

Ebben a kötetben ugyanis a jól ismert szereplők nem csak rajzként jelennek meg, hanem bábként kelnek életre: minden szereplőt, minden helyszínt, minden kis házikót, apró törülközőt és szakácskönyvet elkészített az írónő, hogy megalkossa Bogyó és Babóca világát. Az apró részletekben elmerülhetnek a gyerekek, és a könyv mellékletében elolvashatjuk azt is, hogy miképp készült ez a különleges könyv. Hátha kedvet kapunk mi is az alkotáshoz!

tovább...

Sütihasználati beállítások