Kezdődhet a játék?

Ismerd meg a Pagony társas- és kártyajátékokat!

A Pagony nemcsak mesekönyveket, hanem a történetek hangulatához remek játékokat is tartogat a családok számára.

Ismerd meg a kedvenc meséidet megelevenítő kártya- és társasjáték kínálatunkat!

Boribon, hogy vagy? - társasjáték

Nehezen meséli el bölcsis, ovis gyereked, hogy hogyan telt a nap? A gyerekek nem mindig tudják elmonodani, mit éreznek, vagy mire vágynak. Gyakrak ők maguk sem tudják pontosan. Boribonnal, a legkisebbek kedvencével a kicsik megtanulhatják felismerni és megnevezni az érzéseiket. A mesekártyák segítségével megbeszélhetitek, hogy mi történt veletek aznap, a kívánságkártyákon pedig meg tudjátok mutatni, mire vágytok legjobban: egy nagy ölelésre, egy kis játékra vagy finom ennivalóra. Empátiás készséget fejlesztő játék a legkisebbeknek.

Ismed meg a játékot részletesebben itt.

Maszat Trió - társasjáték


Mesélj, gondolkozz, számolj Maszattal! Gyűjtsd össze könyvekből ismert történeteket egy mesélős kvartettben, és tedd időrendi sorrendbe a mese jellegzetes pillanatait. Csoportosítsd a képeket hasonlóságok és különbségek szerint, és számold meg, hogy hány kék elefánt, sárga zsiráf és piros alma van a lapokon! A Maszat Trió egy verbális, logikai és matematikai készségeket fejlesztő játék óvodásoknak, amit ketten, hárman vagy négyen tudtok játszani. 

Olvasd el, hogyan játszunk mi a Maszat Trióval!

Bújócska kártyajáték
:


Ezzel a kártyajátékkal három pörgős és vicces alapkészséget-fejlesztő játékot játszhattok. 

Az első a térbeli tájékozódást segíti úgy, hogy a gyerekeknek a kezükben tartott ábrákat minél gyorsabban meg kell találniuk a középre helyezett kártyákon. A második a motorikus és absztrakciós készséget hívja játékra: itt el kell mutogatni azt, amit a kártyákon láttok. A harmadik játék pedig a verbális készségeket fejleszti, a feladat, hogy a képekről egy kerek kis történetet meséljetek el! Megunhatatlan, mindig más és más, nagyon pörgős játékok Vadadi Adrienn ovis meséinek illusztrációival, amit imádnak az ovisok. Nagy előnye hogy akár ketten, de sokkal többen is szuper szórakozás.


Óvodás vagyok! - társasjáték


A játék keretmeséjét Vadadi Adrienn ovis könyvei adják. Szuperül fejleszti a gyerekeket anélkül, hogy didaktikus és unalmas lenne. Az izgalmas kérdések és feladatok segítik a logika, a képzelőerő, a vizuális emlékezet, a formaazonosítás, a matematikai képesség és a memória fejlődést . Igazán könnyű vele lekötni a gyerekeket, a kártyalapokon található feladványok között sok olyat találsz majd, amelyek interaktívak, változatosak, és nem utolsó sorban viccesek. Például ilyet: "Változz kismotorrá és berregj, míg a játékostársad azt nem mondja, "állj"!" Másik nagy előnye, hogy minden feladatnak van egy picit nehezebb változata is, ami miatt kisebbek és nagyobbak együtt játszhatnak úgy, hogy nem lesz unalmas a nagynak, és nehéz a kicsinek. Ennél a játéknál amúgy sem az a legfontosabb, hogy ki nyer, és nagyon szeretni fogod benne, hogy sokan is lehet játszani! 


Helló, Doki! - társasjáték

Helló, Doki! nem csak egy játék, hanem három egyben. Az ovival elkezdődik a "betegségszezon" is. A keretmese ezúttal Igaz Dóra Doktormesék-sorozata. Az egyik játék célja az, hogy legelsőként gyűjtsd össze hatféle orvosi eszközt a táskádba. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, a memóriádra lesz szükség. A másiké, hogy együtt kikúráljátok megbetegedett játékostársatokat, akit minden körben más játszik. A harmadik játék pedig ennek a nehezebb verziója: így néhány szabály módosításával nemcsak az ovisok, de akár még az első-második osztályosok számára is szórakoztató lehet! 


Két kis dinó a világ körül - társasjáték


Két kis dinó a világ körül elkalauzolja a játékosokat a mesekönyvek helyszíneire: a zsírkréta korba, a középkorba, a mai Budapestre és Krétára. A kooperatív játékban az a célotok, hogy mind a négy helyszínen végigérjetek. Ám, hogy sikerrel járjatok, le kell küzdenetek a raptort, a vicsorgó macskát, a lovagot és a Minotauruszt is! Nagy szükségetek lesz az együttműködésre, miközben a játék megdolgoztatja a kombinációs készséget és a memóriát is! Ha szerettétek a meséket, ez nagy élmény lesz, de akkor is megéri kipróbálni, ha még nem találkoztatok Trikóval és Nyammal, mert a játék akár a történetektől függetlenül is élvezhető. Nagyobb ovisoknak tökéletes társas ötéves kortól.Pitypang és Lili - bőröndös puzzle:

A Pitypang és Lili-sorozatot illusztráló bőröndös puzzle két óriási kirakót is rejt! Az egyik 25, a másik 48 darabos, a kis bőröndöt pedig akár külön játékként is használhatják a gyerekek! Minden kutyus rajongónak tökéletes ajándék!


Kutyatár - kártyajáték

A Kutyatár kártyajátékkal igazi kártyaparti hangulat alakul ki pillanatokon belül még a legkisebbek bevonásával is. Négy játékot is találtok a dobozban, van, ahol a nagyobb kutya üti a kisebbet, van, ahol a memórátokra lesz szükségetek és lesz, amikor pókerarcot kell majd vágni, sőt, még olyan is akad, amikor ki kell logikázni, melyik kutyát fogadta örökbe Lili. 


Jó étvágyat, kuflik! - társasjáték

Üdvözlünk megint az elhagyatott réten! Nem meglepő, hogy akárhányszor itt jársz, éhes kuflikba botlasz, hiszen a sok heverészésben megéhezik az ember… avagy kufli. De Brumi, a torkos medvegyík is a réten kószál, és mindent felfal, amit talál! Össze kell fognotok, hogy megelőzzétek és teleszedjétek a kosaratokat. A társasjáték 3 különböző kooperatív játékot tartalmaz. A Kufliszüret a legkisebbeknek is élvezetes memóriafejlesztő játék, a Kuflietetőben a pályán ide-oda mozogva közösen terelik el az ellenfél figyelmét, mely a téri érzékelés mellett az együttműködést fejleszti, a Kuflilevesben pedig Fityircnek kell közösen leveshez valót gyűjteni, miközben a rétlakók ide-oda irányítják a hiszékeny kuflikat – amivel a kicsik szórakozva tanulnak meg a számok világában tájékozódni. Figyelj, emlékezz, taktikázz, működj együtt és számolj! Aztán jó étvágyat, kuflik!


Kuflikupac kártyajáték:

Kuflikupac kártyajátékkal négy legyet, akarom mondani jóbogyót ütsz egy csapásra. Játszhatod egyedül, vagy akár heten is, már hároméves kortól. A kupackirakó, kuflimemori, kufligyűjtögető és kuflikupacépítős játékok olyan alapjátékokat variálnak és tesznek izgalmasabbá, mint a römi, kirakó vagy memória, sőt van benne egy összetettebb stratégiai játék is ötéves kortól. Tarts a kuflikkal ebben a szédületes kárytajátékban, és vidd magaddal bárhová a kupacot!Kuflinyomozók társasjáték:

Ennél a táblajátéknál keresve sem találnál jobbat, ha egy vicces és elmés családi társast keresel! A lebilincselő nyomozás 4-től 99 éves korig mindenkit magával ragad. A szabály többféleképpen kombinálható és módosítható ugyan, de leginkább az alábbiak szerint szokott alakulni: egy meséket rejtő füzetből felolvasunk egy rövid történetet, ami a nyomozás keretmeséje lesz, és itt kiderül, hogy mi a kuflik (a játékosok) közös küldetése. Aztán kezdetét veszi a nyomozás! A memóriánk segítségével tanúkat kell találni, majd a begyűjtött információk alapján ki kell logikázni, melyik furcsa lény lehetett a tettes. 

Ebben a társasban soha nincs két ugyanolyan játék!


Az én lovardám - kártyajáték négyéves kortól:

Vadadi Adrienn népszerű lovaskönyvét, a Kockacukor lovassulit eleveníti meg Az én lovardám kártyajáték, ami két hónap alatt elfogyott a boltokból, de szerencsére azóta újra elérhető. Gyűjtsd a lovakat, lovasokat és rakd össze te a legtöbb pontot érő lovardát egy egyszerű kombinációs játékban! Ha pedig egy gyors szerencsejátékra vágysz, szelídíts meg minél gyorsabban három lovat, és védd meg őket a rablóktól!

A kártyajátékot 2-5 játékosra terveztük.


Rumini Römi

Játssz kalózrömit, ahol a cél, hogy megszabaduljunk a kezünkben lévő összes laptól, méghozzá úgy, hogy szabályos sorozatokat gyűjtünk, majd azokat letesszük az asztalra, illetve a többiek lerakott sorozatait variáljuk a saját lapjainkkal. De vigyázz Negróval, aki egy pillanat alatt keresztbe húzhatja a számításaidat! 

Egy izgalmas játék az egész családnak 5-től 99 éves korig!Rumini a Szélkirálynőn - puzzle

A Szélkirálynő kihajózott... Fedélzetén ott van Rumini, Balikó, meg a többiek. A tengeren ezernyi veszély leselkedik rájuk: zátonyok, sárkány és polip. Rakd ki a kirakót és találd meg az izgalmas részleteket! Most a 180 darabos kirakó mellett egy ajándék plakátot is találsz.

Tedd a kosaradba most 20% kedvezménnyel!

Betűző kártyajáték

Betűzőben négyféle betűkirakó játékot találsz iskolásoknak. Rakj ki szavakat a kezedben lévő betűkből, kombináld a lerakott betűket, ahogy csak tudod, csapjatok fel betűket és keressétek meg a leggyorsabban, hogy milyen szavakat lehet kirakni belőlük, de a lehető leghosszabbat találd meg te, ha pedig már belejöttetek a batűzéésbe, jöhet a csere-bere, juss el egyik szótól a másikig, derítsd ki, hogyan lesz a tűzből jég!Góóól! - kártyajáték

Ezzel a csodaszép és vicces focis kártyajátékkal, a Góóól!-lal háromféleképpen is játszhattok: rakjatok színre színt, számra számot, az elsőben, svindlizzetek faarccal a másodikban és legyetek ti a leggyorsabbak a harmadikban! A nevetés garantált.
Kapcsolódó cikkek