Mindenkinek van egy jó könyvünk!

Ezekkel várunk a Könyvhéten!

Ez a nyár is nagyon színes, itt, a Pagonyban: rengeteg friss könyvvel készülünk a Könyvhétre! Sok-sok kedvelt sorozatunk folytatódik újabb résszel, olyan újdonságunk is lesz, amibe gyorsan beleszeretsz majd, és olyan is, aminek a rajzai ejtenek elsőként rabul
Ebben a cikkben megmutatjuk, milyen újdonságok jelennek meg nálunk Könyvhétre, sok kötetnek nagyon fogsz örülni!
A Könyvhéten megtalálod őket a Vörösmarty téren, keresd a Pagony pavilonját!

A könyveken kívül sok-sok programmal és dedikálással várunk június 8-12. között a Vörösmarty téren! Válogass innen!

Egy nagy kedvenc a legkisebbeknek: Marék Veronika: Boribon, a bajnok

boribon_a_bajnok_borito_300px.jpg
Annipanni erdei bajnokságot tervez. Boribon nagyon jó futó – csak sajnos megbotlik egy kőben. Azért lehet még bajnok? Ha futásban nem is, valami másban egész biztosan! Annipanniék futóversenyt rendeznek. A béka, a nyuszi és a mókus versenyzik Boribonnal, ám ő megcsúszik egy kövön a patakban és megrándul a lába, így a nyuszi nyakába kerül az érem. A csalódott Boribon végül mégis bajnok lesz, hiszen a célbadobó-versenyben ő lesz a legügyesebb! Tudj meg mindent Boribonról innen!

Marék Veronika sorozatának immár 14. könyvében Boribon megküzd a versenyszellemmel, megtanul veszíteni, majd elfogadni, hogy mindenki másban jó.Tíz kicsi mese ovisoknak: Dönci és barátai 

donci300.jpg
Dönci a világ legaranyosabb kisfiúja, ezt nyugodtan kijelenthetjük. Mindig van valami ötlete: akkor is, ha Áronnal, a barátjával sikerül összebunyózniuk, akkor is, ha Fannival unatkozik, és unalmában rengeteg érdekes dolgot csinál. Hát még ha nem akarja megenni, amit nem szeret! Szerencsére van egy varázstakarója, ami alá ha bebújik, akkor minden vágya teljesül, akár csokis brokkolit is ehet, és megkérheti a felhőket is, hogy ugyan essen már egy kis hó, mert másnap szánkózni szeretne.

A könyvből az is kiderül, hogy a mindennapokat egy csipetnyi humorral a legjobb fűszerezni, tarts Döncivel, bújj be te is a varázstakaró alá!
Jeli Viktória legújabb mesekönyvét Horváth Ildi illusztráltaolvass bele itt!

HAMAROSAN ÚJRA BEREPÜL ZOG!

zog2300.jpg
Zog és a repülő doktorok - Julia Donaldson mindent tud a gyerekek humoráról, vágyairól és félelmeiről, ráadásul még frappáns rímekbe is önti a klasszikus mesevilágot viccesen kiforgató meséit. A brit klasszikusnak számító sorozat magyarul továbbra is zseniális Papp Gábor Zsigmond tolmácsolásában olvashatjuk. Emlékeztek Zogra, a sárkánynebulóra? Most a kedves sárkányfiú története folytatódik, ő is doktor lett: Gyöngy királylánnyal és Linkóczy Lovaggal hármasban mindenkit meggyógyítanak, legyen az leégett hátú sellő, sérült egyszarvú vagy éppen náthás oroszlán. Gyöngy király nagybátyja viszont útjába áll a csapatnak, amikor rabul ejti Gyöngyöt, akinek szerinte királylányhoz méltóan kellene viselkedni. Még szerencse, hogy a balga királyt egy ismeretlen kór támadja meg, amin csak a doktor csapat segíthet. Így lesz Gyöngyből mimóza királylány helyett jogosan elismert orvos.

Találd meg a saját mesédet! - 3-5-8 perces mesék elaváshoz és összebújáshoz

harom300.jpg
Szinte minden szülőnek okozott már gondot a kibillent, feszült, ingerült és kimerült gyerek egyre lehetetlenebbnek tűnő elaltatása. Éppen ezért születtek a rövid, 3-5-8 perces mesék, amik kalandos történetekbe nyugalmat és fokozatos lelassulást csempésznek, így a gyerekek természetesen, a fantázia fonalát követve jutnak el az egyre mélyebb nyugalmi állapotba. A mesék módszere könnyebbséget hoz a gyerekeknek és a szülőknek, miközben a frappáns elbeszélésekben bátor lányok és fiúk, elveszett kiskutyák és szorgos mókusok lebilincselő kalandjai rajzolják meg a nyugodt álmokat.
Maren Klitzing 3-5-8 perces mesék elalváshoz című könyve az ovis szülők kedvence lesz, hiszen a mesegyűjtemény 21 nyugtató varázslatos meséje segítséget ad a békés estékhez és szép álmokhoz, olvass egy mesét itt!

Folytatódik Pitypang és Lili története - Pásztohy Panka: Gyógyítsd meg a kiskutyám!

gyogy300.jpg
Pásztohy Panka sorozata minden kutyabarát ovis és kisiskolás kedvence. Barátságos történeteiből megismerhettük az örökbefogadás menetét, a kutyatartás kezdeti örömeit és nehézségeitmost pedig megtudjuk, hogy milyen, amikor Pitypang megsérül. A balesetet egy eldobott szilánk okozza, így Lili hamar felelős környezetvédő lesz, aki fellép a szemetelés ellen, sőt a hulladékgyűjtés korszerű módjának is élharcosa lesz. A mesével a gyerekek most nem csak a felelős kutyatartással ismerkedhetnek, hanem a megtanulhatják azt is, hogyan lehet a környezetünkért a legtöbbet tenni.Itt egy új kedvenc! Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

lud.300.jpg
Az óvodások és kisiskolások új barátja lesz Ludmilla, akinek nemcsak a neve, de „hivatása” is nagyon különös: ő ugyanis hivatásos problémamegoldó.

Eltűnt a madara? Unatkozik a gyermeke? Szerelmes lett? Ludmilla, ez a vagány, cserfes és tettre kész kislány megoldja!

Kertész Erzsi az utóbbi évek legnagyobb felfedezett tehetsége, aki a Panthera-sorozat után most a kisebbek szívébe fogja belopni magát. Hőse ezúttal Ludmilla, aki őszinte jóérzéssel és humorral reflektál az őt körülvevő világra. Éles meglátásai arra késztetik, hogy elhatározza magát, se űrhajós, se csokigyáros nem lesz, mert a világnak most sokkal inkább hivatásos gondűzőre van szüksége. Egy kis furfanggal gyorsan meg is nyitja irodáját az öreg diófa tetején, és ettől a pillanattól hiába tűnik el egy különleges madár, hiába unatkoznak a gyerekek, vagy lesznek reménytelenül szerelmesek a felnőttek a kisvárosban, mert Ludmilla mindent megold! Ilyen vagány, cserfes és tettre kész hős Harisnyás Pippi óta nem volt a gyerekirodalomban!

Kertész Erzsi legújabb meséje és Bognár Éva Katinka rajzai garantáltan vidám perceket szereznek mindenkinek!

Egy igazi családi könyv - Agócs Írisz: Szia, jóga!

joga300.jpg
„Hogy egy jógagyakorlatot akár lehunyt szemmel végig tudj csinálni, és a hatását is érezd, nincs szükséged menő jógafelszerelésre, és még kevésbé tökéletes testre.
A Szia, jóga! rajzain is ezt szeretném láttatni: lehetsz kicsi és köpcös, magas és cingár, fiatal vagy öreg, fiú vagy lány, a jóga pont ugyanannyira a tiéd.
Három olyan gyakorlatsort mutatok be ebben a könyvben, amit – egy kevés jógatermi rutinnal – kezdők is biztonsággal elvégezhetnek.” - olvashatod majd könyvben a szerző-illusztrátor jógás tanácsait, aztán a jóga legyen veled!

Olvass velünk! - Gévai Csilla: Amíg nyaralunk 

amigny300.jpg
A Most én olvasok! sorozatban: Berg Judit és Finy Petra után Gévai Csilla folytatja az Amíg utazunkban már megszeretett gyerekek, Panni és Doma történeteit, négy, különböző nehézségi szinten.

Az első két kötetben Panni volt a főszereplő, a harmadikban ismét Domáé a szó: egy balatoni nyaralás történetét meséli el nekünk. Megismerjük két új szereplőnket: Lívia és Lídia, az ikrek, akikkel remekül lehet varázslósat, űrhajósat, sőt, ikerszavasat is játszani! Tarts velük, gyakorold az olvasást és élvezd Baranyai (b) András színes rajzait!

JÚNIUSBAN JÖN HÁRY JÁNOS!

hary300.jpg
Zalán Tibor a kortárs irodalm megkerülhetetlen, szokszínű, folyton változó alkotója, aki friss iróniát és szellemet hozott a magyar színházi életbe, miközben megélhetőbbé tette a klasszikusokat a gyerekekenek, mint eddig bárki.
A Pagony eddig A rettentő görög vitéz című antik mesejátékának a szövegkönyvét adta közre, most pedig Háry – A rettentő magyar vitéz nem kevézbé rettentő, ironikus és friss nyelven hagot találó története következik, ami leleménnyel hozza vissza a kalandos történetet nyelvi bravúrjait, újrateremtve a történetmesélés mindig aktuális játékosságát. Kállai Nagy Kriszta rajzaival 8 éven felülieknek remek olvasmány:

"Rám nem mondhatja senki, hogy akérki. Én János vagyok. A híres. A Háry.” Róla szól a mese, a rettentő Háryról, aki legyőzte ­Napóleont, aki megmentette Mária Lujzát, akinek szabad bejárása volt Francihoz („nektek Ferenc császár”), aki megküzdött a hatalmas rákkal, a hatalmas polippal, a hatalmas sárkánnyal... és mindezt most el is meséli nekünk.

Rumini, ahogy még nem láttad: Berg Judit: Rumini – új rajzokkal

rumini230.jpg
"Amikor egy nyaralás során, az akkor még óvodás nagylányomnak, Lilunak kitaláltam Ruminit, nem sejtettem, hogy a világjáró hajósinas életem egyik legfontosabb szereplője lesz. Lilu egeres mesére vágyott, én pedig izgalmasra. Rumini és társai a lányom kedvéért lettek tehát egerek, de pont úgy viselkednek, mint az emberek: néha aggódnak, máskor bátrak vagy éppen nem merik bevallani az igazat, de bármit megtennének a barátaikért. Mostanra Rumini igazi nagyfiúvá vált, és egy hatalmas világ bomlott ki körülötte, számtalan kalanddal, baráttal és ellenséggel.

Az első részt, a kalandok kezdetét most vadonatúj, a külföldi kiadásokhoz készült rajzokkal is megmutatjuk – Nagy Zoltán izgalmas, rajzfilmbe illő rajzai egész másképp mutatják be azt a világot, amelyet már több mint tíz éve ismerünk." - Berg Judit előszavát olvastad a régi-új kötetből, melyet puha borítós változatban, magyar és angol nyelven is megvehetsz. Itt egy interjú Berg Judittal az új kiadás kapcsán.
Ráadásul jön a játékos iskolaelőkészítő füzet és a Rumini Römi!

Tökéletes választás a nyári táborozáshoz!

Danny bá' és a nyári tábor

dannyba4300.jpg
Akik ismerik Danny bá' sorozatot, azok biztos, hogy emlékeznek Tobias, Sep, Hasna, Lena és a versben beszélő Winston bolondos osztályára. Danny bá'-tól mindenki csak jó jegyeket kap, tudja, hogyan lehet viccesen eltölteni az időt és most egy igazi erdei iskolába viszi a harmadikosokat a tanév végén! A világ legmenőbb tanító bácsija a matekrap és a kézenállás után a nyári kalandokból is kiveszti a részét! A 3/a osztály egy fantasztikus erdei iskolába indul, ráadásul a tengerpartra (milyen vagány!). A kempinbe szervezett kirándulást mindenki nagyon várja, és Danny bá’ természetesen tesz róla, hogy mindenki nagyszerűen érezze magát. Ehhez nem is kell más, csak sok-sok strandolás, kincsvadászat, szellemlesés, fagyizás és sült krumplizás. Persze közben rengeteg hasznos dolgot is megtanulnak a gyerekek, hiszen ez mégiscsak erdei iskola… Mert fontos együttműködni sátorállítás közben, kincset keresni az erdőben, de a legfontosabb, hogy mindig meglássuk a másikban a jót. Végtelenül humoros, könnyen olvasható, izgalmas olvasmány, nyárra különösen!

Thriller, kaland, barátság és megoldások egy regényben 10 éven felüleiken: El fogsz tűnni

Wéber Anikó Az osztály vesztese című regényével egy olyan kibeszéletlen témára tapintott rá, ami a mai napig minden iskolásnak beárnyékolja a hétköznapjait: ez a bullying. Könyve hihetetlen erővel robban a piacon, és elérte, hogy a bántalmazásról talán már nem is olyan kényes és természetellenes beszélgetni akár otthon, akár az iskolábam. El fogsz tűnni című második könyve nem kevésbé nyers és pontos, sem kevésbé hitelesen érez rá az osztály kapcsolathálójának a kegyetlenségére. Egy hatodikos osztály kirándulásra megy, és páran egy ártatlannak tűnő tréfára készülnek: kiszöknek éjszaka az erdőbe, és lepedőbe öltözve, kísértetként huhogva megijesztik két osztálytársukat. Egy "igazi" kísértet közbelépésével azonban a kaland komolyra fordul, és három osztálytársuknak valóban nyoma vész az egykori remeteségben. A diákok nem mernek szólni a kísérőtanároknak, hiszen tilosban járnak, inkább maguk derítik ki, hova tűntek a többiek. Az osztályban leosztott szerepek átértékelődnek, mert a sikerhez mindenkire szükség van.

Az izgalmas éjszakai kaland során azonban nemcsak az álkísértetről kerül le végül a csuklya, de mindenkinek szembe kell néznie a saját félelmeivel.

A könyvet hamarosan megtalálod a boltokban!

A könyveken kívül sok-sok programmal és dedikálással várunk június 8-12. között a Vörösmarty téren! Válogass innen!