A könyv, amivel könnyebben indul az iskola!

Rázódjatok vissza Bencével és Nabuval!

Hiába szívet fájdítóan jó az idő, sajnos újra itt a szeptember: ideje visszarázódni az iskolába és a hétköznapi kerékvágásba. Ha ez nálatok sem megy zökkenőmentesen, a Bence és a türkiz Nabu biztosan segíteni fog, fiúknak-lányoknak egyaránt! Kattints és olvasd el, miért!

Bánáti Anna írását olvasod.

tovább...

10+1 ok, amiért neked is látnod kell a Billy Elliotot

Két élmény, millió érzés

A 2005-ben debütáló, világsikert arató musical magyarországi bemutatójára eddig a nyárig kellett várni – de megérte. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy láttam a darabot a londoni West End-en is, így össze tudtam hasonlítani Szirtes Tamás rendezésével. Bevallom, teljesen lenyűgözött, nekem sokkal jobban tetszett a magyar, mint a londoni. Imádtam minden egyes másodpercét – mert a Billy Elliot az a darab, amit mindenkinek látnia kell, mutatom, miért:

Mészáros Dorka írását olvasod.

tovább...

Mit csinál az író nyáron? 2. rész

Interjú Magyari Péterrel, a Bence és a türkiz Nabu szerzőjével

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Második kiszemeltünk Magyari Péter, a Bence és a türkiz Nabu című fantasztikus regény szerzője.

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

tovább...

Mindenki lehet Bence

Interjú Magyari Péterrel

"Nézegettem rajzfilmeket a Youtube-on és legnagyobb hatással a Tini Nindzsa Teknőcök volt rám. Persze már ismertem a sorozatot korábban is, de Nabu életre keltése során a felmerülő kis háttértörténeteket, az egész hangulatot, a történetvezetést, a szörnyek neveit ez ihlette." Magyari Péter újságíróval beszélgettem új könyvéről, a Bence és a türkiz Naburól, a Tini Nindzsa Teknőcökről, a gyerekkori focis emlékekről, és persze a trutymagilisztákról.

tovább...

Izgalmas, belevaló és szuperhősös, mi az?

A Bence és a türkiz Nabu!

Bence egy átlagos harmadikos kisfiú, kedvenc étele a bolognai spagetti, kedvenc játéka pedig a Türkiz Palástot Viselő Nabu (röviden türkiz Nabu). Amikor a hatodikos Nagy Pelva elveszi tőle a játékot, Bence és legjobb barátja terveket szőnek a visszaszerzésére, és végül nem a kókuszgolyóba rejtett csótány trükkje lesz a megoldás… Magyari Péter újságíró első gyerekkönyvét Lanczinger Mátyás jópofa rajzai díszítik, és tényleg nemcsak gyerekeknek szól, hanem kifejezetten szórakoztató a szülők számára is.

tovább...

Elvették Nabut!

Olvass bele a Bence és a türkiz Nabuba!

Az egész úgy kezdődött, hogy a harmadikos Bencétől elvették a türkiz Nabuját. Hogy ki is az a Nabu? A legeslegmenőbb szuperhős, akinek öt fegyvere van: egy kés, egy aknavető, egy pisztoly, egy dobócsillag és egy elektromos sokkoló. Bence a mandulaműtétje miatt kap egy türkiz Nabut, amit aztán a hatodikos Nagy Pelva rögtön az első nap el is vesz tőle az iskolában... Olvass bele a Bence és a türkiz Nabu első fejezetébe!

tovább...

Sütihasználati beállítások