Az Ész és a Szerelem vonzásában...

Kamaszkritika a Szerelemre castingolváról

Az emberek egy része a szappanopera szót meghallva elszörnyülködik, mások pedig egyenesen "függők", falják a műfaj termékeit. Szirmay Ágnes könyve egy nagyon furfangosan megírt alkotás. Témája fordulatos, ember-(kamasz)közeli, olvasása könnyed, azt is mondhatnánk "szappanopera a szappanoperában". Fiataloknak és felnőtteknek is nagyszerű olvasmány lehet, mely gördülékenysége ellenére nagyon összetett valóságot mutat be. Népszerűsége az én korosztályom számára abban rejlik, hogy hozzánk, rólunk szól. - Kamaszkritika

tovább...

Émelyítő szerelem, cikis helyzetek

Októberi újdonságok

Szappanopera-forgatás a titkos nagy Ő-vel, ellopott szerelmes regény, shakespearei családi viszály – ha éppen nem találsz új sorozatot magadnak, ezek a regények biztosan kitöltik az űrt: ebben a válogatásban mindent megtalál az, aki egy érzelmes kötetre vágyik ezeken az esős őszi napokon. Lássuk, milyen újdonságok érkeztek hozzánk mostanában:

tovább...

Ha híres leszek, akkor boldog is - vagy mégsem?

Egy kamaszlány őrlődései a szappanoperák színfalai között

Ki ne álmodozott volna arról kamaszként, hogy egyszer híres sztár lesz belőle és fotósok hada követi majd minden lépését? Hogy azokkal fogyaszthatja a zavarba ejtően íztelen lasagnét, akiket azelőtt csak a képernyőn látott? Szirmay Ágnes Szerelemre castingolva című könyve egy olyan tinédzser körül forog, akivel ezek egyik napról a másikra megtörténnek, ám hamar rá kell jönnie, cseppet sem annyira rózsaszín ez a világ, mint eredetileg gondolta…

tovább...

A reménytelen szerelem őrlődéseit a saját kamaszkoromból ismerem, a lányaim csak segítettek átismételni a leckét

Interjú Szirmay Ágnessel, a Szerelemre castingolva szerzőjével

Milyen lehet 16 évig a Barátok közt dramaturgjaként dolgozni? Milyen lehet egy költő feleségeként élni? Milyen érzés belezúgni a legjobb barátunkba?
Szirmay Ágnes dramaturggal beszélgettünk családról, munkáról, sorsokról és első könyvéről, a Szerelemre castingolváról!

tovább...

A fiúkat is sminkelik?

Szerelemre castingolva - Olvass bele!

Dé, azaz Kozák Dénes egy vagány, kedves srác és iszonyúan jó a humora. Stern Virág pedig arról álmodozik, hogy ne csak jókat dumáljanak, ne csak együtt fűszerezzék újra a menzakaját, hanem Dé maga legyen a nagy Ő. Amikor mindketten egy szappanopera szereplői lesznek, gyökerestül felfordul az életük, és a kettejük közötti szálak is összegubancolódnak. A sztárok világába lépve olyan ellenfelek jelentkeznek, mint a szépséges tinisztár, Szilágyi Dzsenifer.
Olvassatok bele Szirmay Ágnes Szerelemre castingolva - Szappanopera I. című regényébe!

tovább...