Utazz versekkel!

Világjáró költemények

Olvasd el az egyik kedvenc versünket Kányádi Sándortól!

tovább...

Tavaszváró versek

A kortárs líra legszebb zöngéi

Szépen lassan beköszönt a tavasz. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan ragadja meg az évszakváltást a kortárs gyereklíra, akkor olvasd el ezt a verscsokrot, amit a ismert és kevésbé ismert magyar költők köteteiből válogattunk össze! Így egyben betekintést is nyers a kortárs gyerekversek szíves világába!

Bónuszként egy felnőtt verset is beleraktunk, mert nem bírtuk ki...

tovább...

Pihenj, értékeld az éved, OLVASS VERSEKET!

Boldog új évet!

Olvasd el kedvenc ünnepi versválogatásunk! Jó pihenést , boldog új évet  kívánunk nektek! Csendesedj, összpontosíts és élvezd a pillanatot!

Kedvenceinket ezúttal a Friss tinta című gyerekvers-antológiából válogattuk. Ismerd meg a kötetet itt! A verseket most Agócs Írisz medvés illusztrációi egészítik ki.

tovább...

Az állatokat mindenki szereti!

És mindenkinek van kedvence

Kíváncsi vagy, hogy a Pagony dolgozóinak mi a kedvenc állata? Ebből a vicces cikkből most minden kiderül! Azoknak, akik elárulták, ajánlok egy könyvet, amiben egy történet erejéig kiélhetik a rajongásukat a kedvenükért. 

Lássuk a medvét!

tovább...

Nem regény, nem mese, hanem vers!

milyen verset olvassunk?

A Költészet Napja van ma - itt a Pagonyon is. Aki tudni szeretné, hogyan olvasnak a költők a gyereküknek verset, csak olvassa el a cikkünkben - aki pedig azt szeretné tudni, hogy ő mit olvasson a gyerekének, az kattintson a tovább gombra! Lesz itt Varró és Szabó és Kovács és egyéb mesterségek.

tovább...

Friss tinta!

Olvasósarok

A Friss tinta a kortárs gyerekköltészet töretlen sikerű, izgalmas, sokszínű antológiája, mely a kritkusok szerint is az évtized legjobb gyerekkönyve. A Pagony számára nagyon fontos könyv, hiszen az egyik legelső saját könyvünk - a Csimotával közösen. A könyet Takács Mari hol festményekből, hol nyomatokból építkező dinamikus illusztrációi díszítik. Ebben a kötetben mindenki megtalálja a kedvenceit, kisbaba kortól az iskola végéig használható alapkönyvként. Számos verset megtalálunk a Kaláka Madáretető című albumán megzenésítve. Olvassatok pár szeles-napos-havas-vizes verset belőle!

tovább...