Végre itt van a 93. Ünnepi Könyvhét!

Ismerd meg az újdonságainkat!

Fantasztikus programokkal, és persze szuper, új könyvekkel várunk a Vigadó téren. Kicsiktől a nagyokig mindenkinek van valamilyen meglepetésünk! Ebből a szemléből megismerheted az összes könyvheti újdonságunkat! Kattints, és olvass tovább!

tovább...

“Az alkotás folyamata a hajtóerő”

interjú Agócs Írisszel

Megjelent Agócs Írisz legújabb könyve, a Rajzolj egy krumplit!, ami egy egészen különleges projekt. A karanténidőszakban tűntek fel az illusztrátor Facebook oldalán az első, pár lépésben, kedvtelésből megrajzolható különböző irkafirka, „krumplifigurák”, melyek egyből óriási népszerűségnek és rengeteg megosztásnak örvendtek a közösségi oldal felhasználóinak körében. A reakciókból egyértelműen kirajzolódott, mekkora igény mutatkozik Írisz egyszerűen megrajzolható karaktereire. Nagyok és kicsik, szülők és gyerekeik sokszor közösen vettek részt az alkotás folyamatában, így a közös rajzolás és minőségi, együtt töltött idő egy egészen új tevékenységgel, a krumplifigura rajzolással gazdagodott.
Most ezek a rajzok egy önálló kötetben kaptak helyet, hogy folytathassátok az élményrajzolást, mi pedig megkérdeztük a szerzőt arról, miért fontos a gyerekek és felnőttek életében egyaránt, hogy örömmel alkossanak és merjék használni a fantáziájukat!

tovább...

Lapozz bele a negyedik krumplirajzolóba!

Rajzolj öreg királyt, királyfit vagy királylányt!

Megjelent a negyedik krumplirajzoló! Agócs Írisz a koronavírus első hulláma alatt számtalan család mindennapjait tette vidámabbá azzal, hogy bebizonyította, rajzolni mindenki tud, és hogy a szabad rajzolás mennyire felszabadító és örömteli. A karatén-projekt olyan sikeres lett, hogy mára egy négyrészes sorozattá nőtte ki magát. A legújabb kötet, a haladó krumplirajzoló egy kicsit összetettebb feladatokat is tartalmaz. Próbálj ki belőlük rögtön hármat!

tovább...