Íme 2023 legjobb gyerekkönyvei!

A Pagony-könyvek idén is taroltak

A Pagony mindig is az igényes gyerekkönyvek kiadása mellett kötelezte el magát. Így számunkra különösen fontos, hogy nemcsak a gyerekek, de a szakma is elismeri a könyveinket, melyeket a legnagyobb odafigyeléssel hozunk létre. Hogy minden évben jelen vagyunk a legjobbak között, óriási megerősítés abban, hogy folyamatosan sikerül valódi értéket közvetítenünk. Idén 7 díjat és 3 különdíjat osztott ki a Hubby zsűrije, amelyek közül 4-et a Pagony kapott. Nagyon büszkék vagyunk a pagonyos jelöltekre és díjazottakra, és szívből gratulálunk a többi Év Gyerekkönyve Díjat kapott szerzőnek is! Olvass tovább, és ismerd meg az összes díjnyertes könyvet!

tovább...

Szurkolj velünk!

Mutatjuk Az Év Gyerekkönyve Díjra jelölt könyveinket

A HUBBY – magyar gyerekkönyv fórum, 2024-ben is díjazza a legjobb gyerekkönyvírókat, -fordítókat, -illusztrátorokat és elsőkönyves szerzőket. A Pagony könyvei az összes kategóriában szerepelnek, hát nem szuper? Cikkünkben mutatjuk, melyik könyveket jelöltük idén! Vajon melyik lesz a zsűri kedvence? Ti hányat olvastatok már közülük? Olvassatok tovább, és számoljátok meg!

tovább...

23 klassz könyv '23-ból

2023-ban megjelent könyveink legjava

Elképesztően sok minden történt velünk 2023-ban. Elsősorban: kiadtunk jó sok nagyszerű könyvet, mindenféle korosztálynak, a babáktól a fiatal felnőttekig, a könnyed-mókástól az igazi irodalmi csemegékig. Huszonhármat válogattunk össze közülük: mindegyik másért került fel a listára.

tovább...

Le a délutáni alvással!

Olvassatok bele a Kalandok a Ló csoportban c. új könyvbe!

Mint azt tudományos kutatásunkból is tudjátok, a délutáni alvás igen népszerűtlen az óvodások körében. Szabó Borbála új ovis könyve az óvodai mindennapok legtipikusabb elemeit veszik végig – a ma nem akarok óvodába mennitől, a ki kinek a férje-felesége játékon át a karácsonyi szereplésig – a humor, a vicc, az abszurd, a börleszk eszközeivel. Ebben a fejezetben az ebéd utáni alvásról olvashattok.

tovább...

Négy dolog, amit az óvodások szívből utálnak

részvételi kutatásunk alapján

Rendkívül tudományos vizsgálódásaink eredményeit ismerhetitek meg. Adataink reprezentatívak, módszereink professzionálisak, eredményeink sziklaszilárdak: egy Facebook-bejegyzésben kérdeztük meg tőletek mit utálnak a legjobban az oviban a gyerekeitek és unokáitok.

tovább...

Már nem csak a Kriszti apukáján kacaghattok

Megjelent a Kalandok a Ló csoportban! Igen, ahová a Kriszti apukája is jár!

Magunkon, a saját viszontagságainkon a legjobb nevetni. És a nevetés könnyíti meg a mindennapi megpróbáltatásokat. Szabó Borbála új könyvében egy óvodás csoport mindennapjain kacaghatnak óvodásuk, szüleik, óvónénik, dadusok és pulikutyusok.

tovább...

Sütihasználati beállítások