Kalózok, figyelem!

A legszuperebb kalózos könyvek egy helyen!

Nem telik el nap, hogy ne kérdeznétek minket kalózos könyvekkel kapcsolatban. A gyerekek imádják a kalózok rettenthetetlenségét és szabadságát! Szerencsére szuper könyvek léteznek a témában, mi ezeket gyűjtöttük most csokorba nektek!

tovább...

Vagány apák karácsonyi listája

Válogass a legszuperebb apás könyvek és játékok között!

Megmutatjuk, hogy ünnepelnek az apukák, akik mindig kaphatóak egy jó kis heccre, szeretik a vicces meséket olvasni, szórakoztatni a családot, és szívesen játszanak mindig valami izgalmasat. Ebben a szemlében csupa olyan apás könyvet és játékot találsz, amiket érdemes beszerezni az ünnepekre, vagy az egyszerű hétköznapokra!

tovább...

Kurjongató hangulatban meséljük!

Adamik Zsolt: Ördögbőr grófja - rettentő kalózmesék

Ki ne akarna kalózzá válni? Ki ne akarna helytelenkedni és szertelenkedni hivatalból? Most szerencsére kicsik és nagyok együtt változhatnak rettenetes martalócokká, amíg csak a szemük és/vagy fülük vagdalni bírja a sorokat. - Hajdú Zsanett ajánlója

tovább...

Izgalmas karakterek

Interjúnk Mészely Ilkával

Mészely Ilka, az Ördögbőr grófja - rettentő kalózmesék illusztrátora Erdélyben már több kötetet illusztrált, magyarországi kiadónál tavaly az Átjáró Másvárosba meseregényben láthattuk rajzait. Könnyed, de biztos kezű, humoros és karakteres figurái rögtön megnyerik maguknak az olvasót. Rajzai kiválnak a festői gyerek-mese-rajzok közül, és vagány, lendületes stílust képviselnek.

tovább...

Csetlő-botló kalózok

Interjú Adamik Zsolttal

Adamik Zsolttal, az Ördögbőr grófja - Rettentő kalózmesék írójával beszélgettünk a Pagony melletti kis kávézóban. Kalózmellény volt csak rajta, kalózpipáját és kampókezét otthon hagyta, de a humorát nem. Nem mindennapi kalózairól kérdezgettük az elsőkötetes szerzőt.

tovább...

Kiskartács, a rettenetes kapitány

Részlet Adamik Zsolt Ördögbőr grófja meséjéből Mészely Ilka rajzaival

Adamik Zsolt első kötetében egy apuka mesél a kisfiának, aki kalózos meséket akar hallani. És a mesék nagyon kalózosak: de miközben tengeri szörny, kincs, hajópapagáj és marcona legénység is feltűnik a lapokon, mégis minden bevett figura kicsit más, kicsit ki van figurázva A kalózok persze nagyon marcona dolgokat mondanak, mégis mindenkit befogadnak, barátkozni szeretnének, ellenőrcápákkal hadakoznak. A mesélő ügyesen zsonglőrködik a legkülönbözőbb stílusokkal, és keveri őket humoros kalózturmixba.

tovább...