Ki rejtőzik az álarc mögött?

Kinek öltözik be a gyerek és miért?

Közeledik a farsangi bulik időszaka, amit lelkesedéssel várnak kicsik és nagyok egyaránt. Sokszor még felnőtt fejjel is nagyon érdekes egy fiktív karakter, kedvenc színészünk vagy egy mitológiai alak bőrébe bújni, de a gyerekek számára mindez különösen izgalmas élmény. Felszabadító ereje mindkét esetben ugyanabban a pszichológiai jelenségben keresendő. De miben is rejlik a beöltözés pozitív hatása?

tovább...

Boldog karácsonyt kívánunk!

Egy csodás verssel készültünk

Az ünnep alkalmából Szabó T. Anna igazán ünnepi versét szeretnénk megosztani veled.

tovább...

A szívem mélyén mindig karácsony van

Szabó T. Annával beszélgettünk

Karácsony, ünnep, várakozás, versek, írás és az egyik legnagyobb kortárs költőnő, Szabó T. Anna, akinek adventi kötete igazi ajándék az egész családnak! Minden oldalán egy-egy rövidebb-hosszabb vers, december elsejétől kezdve egészen karácsonyig. Hangolódj az interjúval!

tovább...

Egyik kedvencem a Mikulás!

Interjú Vadadi Adriennel

A Pagony óvó nénije, Vadadi Adrienn 2015-ben különleges könyvvel lepte meg az ovisokat! Akkor került e boltokba az Ünnepelj velünk! - ovis ünnepek című könyv, tele sok-sok mesével, Pásztohy Panka-rajzzal, ovis történettel, ünnepel és szeretettel. Olvassatok el egy interjút a szerzőnővel!

tovább...

A pókfüttyfalvai manómegfigyelő

Rutkai Borival beszélgettünk

Ismered Rutkai Borit? Hát hogyne! És azt tudtad, hogy nem csak remek zenész, de fest és meséket is ír? A Mandulka és a Karácsonyvár a második könyve a Pagony kiadónál. Tudj meg mindent a kötetről ebből az interjúból!

tovább...

Harmónia - a zenében és az emberben

Tarr Ferenccel beszélgettünk

Te megtaláltad már a saját zenédet? Még nem? Ne aggódj, Tarr Ferenc ismeretterjesztő mesekönyvével sikerülni fog. A szerzőt Harmónia, a zenék birodalma című könyvéről kérdeztük.

tovább...

A grafikusok nem alszanak sokat

Interjú Szinvai Dániellel

Szinvai Dániel neve nemsokára minden bizonnyal megkerülhetetlen lesz az illusztrációs szakmában. A fiatal alkotó a Második Budapesti Illusztrációs Fesztiválon a Silent book kategória díja mellett A legjobb pályakezdő illusztrátornak járó elismerést is bezsebelte, arról nem is beszélve, hogy a Pagony Kiadó különdíjával is őt jutalmazták. Dániel nagyszerű grafikáival A hold emlékei mellett mostmár a Szevasz antológiában is találkozhatsz. Ismerd meg ebből az interjúból!

tovább...

Helló, itt Julia Donaldson!

Szerzőportré sok-sok izgalommal

Julia Donaldson az egyik legmagasabb eladási arányokkal rendelkező gyerekkönyvszerző. Mi a titka? Milyen érdekességeket érdemes az eszedbe vésni vele kapcsolatban? Olvass tovább!

tovább...

TOP 10 könyv Mikulásra

Ha még nem tudod, mi kerüljön a csomagba

Kattints a cikkre, és derítsd ki melyik könyveket érdemes beletenni december 6-án a kis csizmákba! Rendeld meg a 10 legjobb mikulásajándékot kedvezménnyel!

tovább...