TOP 10 könyv Mikulásra

Ha még nem tudod, mi kerüljön a csomagba

Kattints a cikkre, és derítsd ki melyik könyveket érdemes beletenni december 6-án a kis csizmákba! Rendeld meg a 10 legjobb mikulásajándékot kedvezménnyel!

tovább...

Üdv a kamasz király udvarából!

Miklya Luzsányi Mónikával beszélgettünk

Miklya Luzsányi Mónika öt gyermek édesanyja, ötven könyv szerzője, pedagógus, szerkesztő, publicista, teológus és még sorolhatnánk... Nem utolsó sorban pedig az Abszolút Töri sorozat legújabb részének szerzője. Ismerd meg az írónőt és A kamasz király udvarában című kötetét ebből az interjúból!

tovább...

"A látás, a gondolkodás szabadsága eleve beléjük van kódolva"

Bán Zsófiával beszélgettünk

Folytatódik a Vagánybagoly és a harmadik Á, kedves szereplőink negyedikbe lépnek, de az új év sem ígérkezik kevésbé eseménydúsnak az előzőnél! Bán Zsófia írónővel a Vagánybagoly és a negyedik Á kapcsán olyan izgalmas témákról beszélgettünk, mint a digitalizáció hatása az érzékekre, a tanult nem-látás, észre-nem-vevés, az oktatás, sőt, még a fotózás és az analóg technika is szóba került. Olvass tovább!

tovább...

"Nagyon szeretem a kihívásokat."

Rojik Tamással beszélgettünk

Megjelent A generális talizmánja, Rojik Tamás legújabb regénye az Abszolút töri-sorozatban. Ebből az interjúból többek között megtudhatsz néhány kulisszatitkot is a könyv születéséről. Olvass tovább!

tovább...

Gyerekek, környezettudatosság és Leó Kabrió

Kerékgyártó Istvánnal beszélgettünk

Hallottál már Márkról, aki hat évesen megmentette a világot? Na és Emmáról, Márk kishúgáról, aki a híres filmsztár, Leó Kabrió segítségével siet a Föld megmentésére? Kerékgyártó István meseregényei elképesztően aranyosak - nem is csoda, hiszen saját unokáiról mintázta a címszereplőket -, szórakoztatóak, izgalmasak, és tanulságosak is! A szerzővel a mai 6-9 évesekről, környezettudatosságról és természetvédelemről beszélgettünk, na és persze szóba került egy bizonyos filmcsillag is... Olvass tovább!

tovább...

"Az ember addig él, amíg van, aki szeresse"

Vészits Andreával beszélgettünk

Hatalmas örömmel és lelkesedéssel fogadtuk Vészits Andrea regényét, nem csak azért, mert hosszú évek után végre új, spin-off kötettel bővült az Időfutár-sorozat, hanem azért is, mert a Boszorkánysziget 28 73 egy végtelenül izgalmas, gondolatébresztő, részben családkutatáson alapuló regény. Most a szerzővel beszélgettünk a könyv mögötti kutatómunkáról, Móra Ferencről és még sok minden másról. Olvass tovább!

tovább...

"Amikor egyedül vannak a könyvvel, valójában akkor sincsenek egyedül"

Egri Mónikával beszélgettünk

Biztosan láttad már a boltokban az egyre gyarapodó Zseblámpás-sorozatot. Ezeknek a könyveknek az a célja, hogy megadja a kezdő olvasóknak az egyedül végigolvasott regény sikerélményét, és motiválják őket, hogy tovább kalandozzanak a történetek birodalmában. Éppen ezért ezekben a kötetekben sok az illusztráció, ami nem csak a megértést segíti, de egy egészen új réteget is ad a történetnek. Ebben az interjúban Egri Mónikát, a Cirka és Firka rajzolóját kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

"A Cirka és Firka, amennyire lehet, kutyául és macskául szól"

Kiss Judit Ágnessel beszélgettünk

A Zseblámpás könyvek szívmelengetően gyönyörű darabja a Cirka és Firka, mely két örökbefogadott állat és a gazdájuk különleges kapcsolatáról mesél. Most a szerzővel, Kiss Judit Ágnessel beszélgettünk állatokról, emberekről, felelősségről. Olvass tovább!

tovább...

"A perifériákat mi alakítjuk ki"

Molnár T. Eszterrel beszélgettünk

Szuper izgalmas és vicces kötettel bővült a Zseblámpás könyvek-sorozat, melynek célja, hogy kezdő olvasókból lelkes könyvmolyokat neveljen. Ebben az interjúban a Szafari az Ábránd-lakótelepen szerzőjével, Molnár T. Eszterrel beszélgettünk legújabb könyvéről. Olvass tovább!

tovább...