Menjünk a kuflis játszótérre!

Oké, akkor irány a Hild tér!

tovább...

"Kellő lendülettel és összefogással kifordíthatják a sarkából a világot"

Berg Judittal beszélgettünk Szélvésztől kergetve című regényéről

Megérkezett Berg Judit várva várt könyve az Abszolút Töri sorozatban. Itt a Szélvésztől kergetve! A szerzővel alkotásról, inspirációról, kutatómunkáról és persze Petőfiről beszélgettünk. Olvass tovább!

tovább...

„Sose becsüld alá az olvasóid képességeit”

Baráth Katalinnal beszélgettünk

Vajon milyenek voltak a boldog békeidők? És hogyan változtatta meg az éppen zajló iparosodás a parasztfiúk, úrikisasszonyok és mérnök urak életét? Baráth Katalin Abszolút Töri regényéből, a Gőzgépek és pomponlányokból kiderül! Olvasd el a szerzővel készült interjúnkat!

tovább...

Utazás Hollandiába Annie M.G.Schmidt nyomában

Minden, amit eddig nem tudtál a holland gyerekirodalom királynőjéről

Azt már régóta tudom, hogy Annie M.G. Schmidt a holland gyerekirodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, arra viszont csak egy teljes Hollandiában töltött év után jöttem rá, hogy mekkora kultusza van a mai napig. Bár az írónő már több mint húsz éve nem él, könyveinek népszerűsége töretlen: minden holland gyerek ismeri Janó és Janka, Titi, Oti, Szutyok Sári és a többiek történeteit. Úgy döntöttem, kihasználom, hogy Hollandiában vagyok, hogy minél többet megtudjak egyik kedvenc szerzőmről.

tovább...

„A szeretetteljes, felelős gondoskodás most ráfér mindnyájunkra”

Vibók Ildivel beszélgettünk

Nemrég jelent meg Vibók Ildi legújabb könyve, a Hová tűntek a krillek? A biológus és lelkes természetrajongó szerzőt környezettudatosságról, állatokról, emberekről és még sok minden másról kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

Pillants be az új Rumini-mesék műhelyébe!

Berg Judit és Rátkai Kornél közös interjúja

Megkértük Berg Judit írót és Rátkai Kornél illusztrátort, hogy tegyenek fel egymásnak néhány kérdést a Most én olvasok!-sorozat Rumini-kötetei kapcsán. Igazán olvasmányos beszélgetés kerekedett ki belőle. Olvasd el te is!

tovább...

Lazsálj és pacálj!

Kreatív kihívás Agócs Írisszel

Szabadítsd fel a kreativitásod, és nyerj egy különleges kreatív workshopot Agócs Írisz vezetésével a Bartók Pagonyban!

Ez kihívás az alkotás legfontosabb és legelengedhetetlenebb alkotóeleméről, az alkotókedvről szól. Próbáld ki velünk, hogyan tudsz minden akadály nélkül, szabadon kísérletezve festeni, rajzolni!

Kattints ide a részletekért!

tovább...

Neked nosztalgia, neki új élmény

A te legszebb nyarad a gyereked legszebb nyara is lehet

Mi teszi tökéletessé a gyerekkori nyarat? Mit tegyünk, ha azt szeretnénk, hogy az alfa generációs csemeténknek is éppen akkora élmény legyen a szünet, mint nekünk volt annak idején? Olvasd el Wágner Eszter, a Pagony Kiadó munkatársának cikkét a témában! Kattints ide!

tovább...

"Nem az a típus vagyok, aki sokáig meg tud ülni egyhelyben."

Shona Innest, az Ölelj meg!-sorozat íróját kérdeztük

Biztosan ismered az Ölelj meg!-sorozatot. Ezeknél jobb segítőkönyveket aligha találhatsz a 2-5 éves korosztálynak! Most bemutatjuk a kötetek szerzőjét, Shona Innes ausztrál pszichológust, aki nem csak fantasztikus író és szakember, de nagyszerű beszélgetőpartner is. Olvasd el a vele készített interjúnkat!

tovább...

Sütihasználati beállítások