Héraklész a színpadon - és a mindennapokban

Élménybeszámoló a Helló, Héraklész! bábszínházi előadásáról

A Budapest Bábszínház hatalmas sikerrel mutatta be Tasnádi István Helló, Héraklész! című darabját, aminek regény változata a Pagony kiadó gondozásában debütált a Könyvhéten. Az előadásról Wágner Eszter, a Pagony munkatársa, és a Kabóca Bábszínház egykori bábszínésze írt élménybeszámolót. Olvass tovább!

tovább...

Mi is az a Halloween?

Mindent az ünnep eredetéről, hagyományairól és a töklámpásról

Vajon honnan ered a Halloween kultusza? Jelent-e neked ma bármit a töklámpásfaragáson és a beöltözésen kívül? Hogyan alakult ki a töklámpáskészítés hagyománya? Hogyan vonódtak be az eredetileg felnőtteknek szánt rítusba szép lassan a gyerekek? Tarts velünk, járjunk utána!

tovább...

Anya, ugye holnap is eljövünk?

Élménybeszámoló a Babaróka bábszínházi előadásáról

Babarókával már nem csak a könyvekben, de a színpadon is találkozhattok! Ráadásul a Budapest Bábszínház művészeinek előadásában. És hogy hogy mutatnak kedvenc ovis sorozatunk szereplői a nagyszínpadon? Szerintünk nagyszerűen! Olvasd el Szakács Zsu beszámolóját!

tovább...

Bennem még mindig él egy gyerek

Kiss Noémivel beszélgettünk

Kiss Noémit legújabb, gyerekeknek írt könyvéről kérdeztük. A Bálna és a Srác kapcsán mesélt északi utazásáról, koraszülött kisfiáról, világgá menésről és még sok minden másról. Olvass tovább!

tovább...

Apró kikacsintásokkal

Szegedi Katalint a Kéményseprő Kelemenről kérdeztük

Újabb gyönyörű, Szegedi Katalin által illusztrált mesekönyvet mutatunk be! Itt a Kéményseprő Kelemen, ami Marék Veronika első meséje volt. Szegedi Katalin rajzai egyszerűen a falra kívánkoznak, legszívesebben a kötet minden oldalát bekereteznénk! Olvasd el az illusztrátorral készült interjúnkat!

tovább...

Marék Veronikával beszélgettünk

Ki is valójában Kéményseprő Kelemen?

Marék Veronika neve még annak is ismerős, aki gyereket sem látott soha. Egy egészen különleges történetet mutatunk most be az ő tollából. Megjelent a Boribon, Kippkopp, és még rengeteg más gyerekkönyv szerzőjének legelső meséje! Az írónővel a Kéményseprő Kelemen kapcsán beszélgettünk. Kattints ide, és olvasd el a vele készült interjúnkat!

tovább...

A kutya egy harmadik gyerek

Horváth Ildivel legújabb, ismeretterjesztő könyvéről beszélgettünk

Megérkezett a Tacskó, vizsla és a többiek! A képes ismeretterjesztőről a szerzőt és illusztrátort, Horváth Ildit kérdeztük.

tovább...

Nem sok a csiga, hanem kevés a kacsa

Agócs Írisszel beszélgettünk

Agócs Írisz író és illusztrátort legújabb önálló kötetéről, a Márkó bácsi kertjéről kérdeztük. Olvasd el, és tudd meg, hogyan született ez a rendhagyó kötet! Ha még ez sem lenne elég, egy fenntarthatóbb, de a modern élettel összeegyeztethető szemléletet is megismerhetsz. Olvass tovább!

tovább...

Legyen benne valami igazi

Bendl Verával beszélgettünk

Nemrég jelent meg Bendl Vera legújabb mesekönyve, a Matyi tigrissel álmodik, Szimonidesz Hajnalka illusztrációival. A címszereplők rövid idő alatt is rengeteg ovis szívébe lopták be magukat. Most a szerzőt kérdeztük az új kötetről, és még sok minden másról. Olvass tovább!

tovább...