Melyik családi társasjátékot válasszam?

Találd meg a megfelelőt!

Megint új, izgalmas családi társasjátékok érkeztek a Pagonyba. Gyakran nagyon nehéz kiválasztani egy család számára az igazán jót. Nem mindegy, hányan, milyen korú gyerekekkel szeretnénk játszani, számít a gyerekek türelme, érdeklődési köre. Ezúttal segítséget szeretnék nyújtani abban, hogy mindenki megtalálhassa azt a társast, ami valóban kiteljesíti az együtt töltött időt.

24790.jpgEgész kicsiknek, már három éves kortól élvezetes, megtanulható a Mókuskaland. A játék célja, hogy a Mókusmama megetesse makkal a kismókusokat. A táblán négy fa áll, azokon ugrálhatunk a mamával, ezzel a bábuval „lép” minden játékos. Mindenki kap kismókus korongokat. A soron lévő játékos egy fa dobókockával dob, amin különböző ábrák vannak. A dobás eredményétől függően a mama vagy átugrik egy másik fára, vagy makkot tehet fel bármelyik fára, vagy pedig, ha kismókust dobunk, akkor felhelyezhetjük az egyik kismókus korongunkat arra a fára, amire a mama ugrott, amennyiben azon van makk. A cél, hogy az összes mókuskorongunk elfogyjon. Egyszerű, mégis nagyon élvezetes időtöltés nem csak a legkisebbeknek! Ajánlom azoknak, akik több, különböző korú gyerekkel szeretnének nekiülni: nagyszerű játék az egész családnak.

3579.jpg
Öt éves kortól szuper a Blanko Junior játéka. Ez egy szókirakó játék, aminek a segítségével a picik könnyen elsajátíthatják az ábécé betűit. A táblán kedves, színes ábrák vannak, amik segítenek rögzíteni a betűk alakját. Az első feladat a képek betűkkel való kirakása. Ha ez már megy, kiegészíthetjük a betűk közötti üres helyeket, hogy új, értelmes szavakat kapjunk, sőt később szabadon is gyakorolhatjuk a szóalkotást. Ezt a 2-4 játékos részére ideális játékot a kreatív, vagy az olvasás iránt nagyon érdeklődő gyerekeknek és családjuknak ajánlom.

21721.jpgA Gloobz egy vicces, koncentrációt fejlesztő játék, amiben nem elég szemfülesnek, gyorsnak is kell lennünk! Hat éves kortól könnyen megtanulható, és amellett, hogy már két játékossalis nagyon élvezetes, akár hatan is játszhatjuk. A játék menete a következő: a különböző színű festékes vödröket és különböző formájú Gloobz figurákat az asztal közepére tesszük. Felfordítunk egy kártyát, amin sok, különböző színű és formájú Gloobz lény van. Ám mielőtt felcsapnánk a lapot, bemondjuk, hogy a legtöbbet, vagy a legkevesebbet kell keresnünk. Legtöbb után például villámgyorsan el kell döntenünk, hogy melyik színből és formából van a legtöbb a lapon, és a megfelelő színű vödröt és figurát elsőként kell elkapnunk. Akinek sikerül, pontot kap. Ezt a rendkívül vicces játékot az izgágább gyerekeknek ajánlom, olyanoknak, akiknek nagyon tetszett a Dobble. A játékidő nem több, mint húsz perc, a nevetés pedig garantált…

24902.jpgA kicsit nagyobb gyerekekkel megáldott, de hasonlóan szórakozott családok számára ideális a Piñata Party. Egy szülinapi Piñata-bulin vagyunk: a játék célja, hogy mi gyűjtsük össze a legtöbb, legkülönfélébb cukorkákat. Ezt úgy érhetjük el, hogy a finomságokat úgy mozgatjuk a táblán, hogy az azonos ízűek egymás mellé kerüljenek. Ha sikerül, felszedhetjük őket. Ez a vicces logikai játék épp olyan szuper választás aszülinapokon, mint az esős hétköznapokon. Nyolc éves kortól ajánlom a pörgős, kb. fél órás játékot 2-4 játékos részére az átlagnál szórakozottabb stratégáknak.

21957.jpgHasonlóan gyors, élvezetes stratégiai játék a Nyolc perces birodalom. A kerettörténet azonban egész más. Ez a birodalomépítő játék attól különleges, hogy a műfaja ellenére akkor is elővehetjük, ha nincs időnk órákig társasozni. Tizenkét éves kortól ajánlott 2-5 játékos részére. Egymás után választhatunk a nyitva fekvő kártyák közül, amik vagy akciót, vagy valamilyen nyersanyagot jelölnek. Az akciók a területfoglalásra adnak lehetőséget, a nyersanyag pedig a menet végén jelent pontot. Ha megtaláljuk a két pontszerzési lehetőség között a megfelelő egyensúlyt, a mienk lehet a legerősebb birodalom. Gyorsan megtanulható, szórakoztató játék, amiben mégis nagyon nehéz döntéseket kell hozni.

24911.jpgEnnek a műfajnak egy összetettebb, nekiülősebb változata az Alhambra. A játékidő kb. egy óra, nyolc éves kortól játszható, és amellett, hogy sok játékost is elbír, már két főnek is ideális. A játék célja Alhambra megépítése. Az arab és európai országok legjobb építőmesterei érkeznek Granadába, a kérdés, hogy ki építi a legjobb, legértékesebb várost. Megtanulhatunk gazdálkodni a rendelkezésünkre álló pénzzel, nyersanyaggal, miközben izgalmas érdekességekkel gazdagodunk a középkori Spanyolország világáról. A türelmesebb, elvarázsoltabb stratégáknak ez a játék a legjobb választás.

25097.jpgA földön két lábbal állóknak pedig megérkezett az Anti-Monopoly. Az 1904-ben megálmodott társasjátékot korszerűsítették a XXI. század gazdasági viszonyaihoz: ezúttal monopólium tulajdonosok, vagy vállalkozók lehetünk, a cél azonban nem változott: minél nagyobb vagyonra kell szert tennünk. Mindenki egyenlő esélyt kap, különböző szabályok vonatkoznak a vállalkozókra és a monopolhelyzetben játszókra. A vállalkozók célja a gyors területvásárlás és építkezés. Emellett átgondoltan kell bánni a rendelkezésre álló tőkével, és kerülni kell az árharcot. A monopóliumtulajdonosok célja a bevételük növelése bérleti díj emelésekkel, a piaci kínálat korlátozása a konkurencia kizárásával, de itt is vigyázni kell, nehogy börtönbe kerüljünk a titokban kötött áralku miatt. A játék rajongóinak mindenképpen érdemes beszerezni a korszerű változatot!

24910.jpgKreatívabb játékokkedvelőinek azonban sokkal izgalmasabb az Activity újraértelmezése, az Activity Champion. Ez az igazi Activity-sztároknak készült. Ezúttal nem csapatokban kell játszani, hanem a játékosok egymással versengenek: a soron lévő felhúz egy lapot, és egy percen belül a lehető legtübb feladványt kell körülírnia, elmutogatnia vagy lerajzolnia, attól függően, hogy a kártya mit jelöl. Sikeres megfejtésnél az előadó és a megfejtő is léphet a táblán. Ezt a klasszikust azoknak ajánlom, akik már rongyosra játszották az Activity készletüket.A kreatívabbnál kreatívabb társasjátékokat keresd webboltunkban, vagy pedig a Pagony-üzletekben!Néhány ötlet, ha még mindig bizonytalankodnál:(1) Három társasjáték három népszerű Pagony-könyv mellé, a legkisebbektől a legnagyobbakig

(2) Öt gyönyörű Djeco-játék ovisoknak

(3) Szórakozás, fejlesztés, rend, önállóság, empátia: öt Keller Mayer társasjátékHa pedig érdekel, hogy mivel játszik Berg Judit és Kemény Zsófi, kattints ide!

Kapcsolódó termékek