Mókusok minden mennyiségben!

Megérkezett Berg Judit legújabb könyve, a Sári és a mókusok!

Mi sem bizonyítja jobban, hogy Berg Judit remek szerző, mint hogy még a mellékszereplői is külön sorozatot érdemelnek. A Maszat-könyvekből ismerős Sárinak immár a harmadik önálló kötete került a polcokra! A Sári-könyvek a bölcsis és ovis korosztály hétköznapi problémáit segítenek feldolgozni, ezúttal a testvérek közötti veszekedés a téma. Ismerd meg Sári, Pötyi baba és Puszi róka legújabb kalandjait!

sari_es_a_mokusok_borito_1000px.jpg
Ezúttal is két vidám és tanulságos mesét kapunk, melyeket nem csak hallgatni, Agócs Írisz nagyszerű rajzainak köszönhetően nézegetni is remek szórakozás. A két történet egyszerű, mégis nagyon tanulságos a kicsik és a szülők számára is. Hogyan kezeljük a testvérek közötti konfliktusokat, és hogyan lehet a legkönnyebben megbékíteni két dühösködő kisgyereket? Nem állítjuk, hogy ez a könyv örökre véget vet a veszekedéseknek, de talán segít, hogy nyugodtan, békésen oldjuk meg a problémát.

Tedd kosárba!

sari1.pngAgócs Írisz illusztrációja
Az első mesében Sári, Maszat és Hédi kis barátaikkal, Pötyivel, Puszival, Bodrival és Hóchóccal kirándulni indulnak az erdőbe. Amikor letelepednek uzsonnázni, egy mókus is csatlakozik hozzájuk. Hazafelé Sárinak szuper ötlete támad: legyenek ők is mókusok, Árnyékmókusok! A lámpafényben minden kerítés és fa árnyéka jól látszik a járdán, ágról ágra ugrálva pedig a gyerekek is sokkal hamarabb hazaérnek a saját odúikba.sari4.pngAgócs Írisz illusztrációjaA második történetben Pötyi és Puszi - mint a legtöbb testvérpár néhanapján - csúnyán összevesznek. Sári hiába próbálja kibékíteni őket, azok egymásra se néznek. Végül a kislány leül a szőnyegre és mesélni kezd egy mókuscsaládról és, mit ad isten, két veszekedő mókuscsemetéről. A kismókusok nagy dühösködésükben bajba keverednek, ám amikor a helyzet komolyra fordul, azonnal egymás segítségére sietnek. A mese végére Pötyi és Puszi már egymás kezét szorongatva aggódnak a kismókusokért. Szerencsre minden jóra fordul, sőt, mi több, Pötyi és Puszi is kibékülnek.

Itt olvashatsz a Sári-könyvekről!

A Sári sorozat második része, a Sári születésnapja meséiben az új jövevény érkezése kerül a középpontba. A Sári és a mókusokban pedig a testvéri kapcsolat dinamikája kap fontos szerepet. A testvérek között nem ritka a féltékenység, a veszekedés, de nagyon fontos, hogy nyugodtan álljunk a problémához, és határozottan, de szeretettel simítsuk el a konfliktust, hiszen a kicsik a önkéntelenül is rengeteget tanulnak a szülői példából. Hasznos lehet az is, ha látják, hogy szeretett mesealakjaik is hasonló bosszúságokkal küzdenek meg, mint ők maguk, és hogy milyen megoldást találnak a problémára. A közvetettség segíthet abban, hogy a gyerekek ne érezzék: folyton azt hallgatják, hogy legyenek kedvesebbek a testvérükkel! Mégis, talán eszükbe jut, mennyivel jobban szórakozott Pötyi és Puszi miután kibékültek, és hogy milyen boldoggá tették ezzel Sárit.

Érdekel a testvér-téma? Kattints ide!

Kapcsolódó cikkek

  • „Az élet legnagyobb ajándéka a testvér” - vagy mégsem?

  • Maszat után most Sárié a főszerep!