Kuflikból sosem elég

Neked melyik kötet a kedvenced?

Ti is szoktatok néha “pucováló rohamot” kapni? Esetlege van olyan a családban, aki elmondhatja magáról, hogy: “annak idején évekig leveleztem egy fél pár zoknival”? Netalán még abban is egyetértetek, hogy "a látóhatártól mindenki messze lakik"? Akkor gratulálunk, igazi Kufli-rajongók vagytok! A legújabb kufli-kötet, A kuflik és a puffpuding örömére felidézzük, miért is szeretjük annyira Dániel András egyedi karaktereit. Olvass tovább, és szavazz a kedvenc Kufli-kötetedre!

Az már körülbelül egy kufli-mese elolvasása után kiderül, hogy ezek a karakterek kedvesek, viccesek és egyediek. Neked például eszedbe jut bármilyen másik mesefigura, aki csak megközelítőleg hasonlít rájuk? Ami viszont igazán különleges a sorozatban, az az, hogy tényleg össze tudja hozni a különböző korú családtagokat. Kicsik és nagyon ugyanolyan jót nevetnek ezeken a vicces meséken, a szülők pedig őszinte örömmel olvassák fel őket. Így lehet, hogy bizonyos kufli-mondások pillanatok alatt beépülnek a családi szótárba.

Nagy erénye a kufli-meséknek az is, hogy nem akarnak semmiről meggyőzni, nem didaktikusak, ami nagy szabadságot ad a mesélésben és a történetek újra- és újrafelfedezésében. Egy teljesen stresszmentes világba repítik az olvasót, és egy egymást segítő, a konfliktusokat jól kezelő közösség részévé válhat mindenki, aki belép az Elhagyatott rétre. Összességében egy olyan fantáziavilág a Kufliverzum, ahol minden ideális, amiben el lehet merülni a nap végén, és ami az egész családot kikapcsolja és megnevetteti.

Ahogy nincs két egyforma kufli, úgy az eddig megjelent 19 kufli-kötet is más és más. Nálatok melyik a befutó?

Melyik a kedvenc kufli-könyvetek?

Szavazz a legjobb mesére!

Kapcsolódó termékek