Ha tizenhat lennék

Vajon megegyezik a zenei és irodalmi ízlésed?

Nem tudsz könyvet választani? Nem bízol a fülszövegekben? Félsz, hogy belekezdesz de aztán mégsem fog tetszeni? Akkor hadd segítsünk; a Tilos az Á 16+ könyveit most a kedvenc számaitok szerint csoportosítottuk. Katy Perry vagy John Lennon a kedvenced?

1.  Katy Perry: Firework

cikk1.jpg
Kemény Zsófi: Én még sosem
"Egy szilveszteri buliban indul a nulladik magyar slamregény, az Én még sosem, ahol nem színes szerpentinbe, hanem egymásba gabalyodnak, sőt mindjárt kicsit habarodnak is a főszereplők. Minden most kezdődik el, zúghatna Kovács Ákos örökbecsűje, de ez nem egy céges karácsony, hanem kamaszbuli és Calvin Harris-tracklist szól a YouTube-ról, mindjárt 2015, Kemény Zsófi tudja már, hogy idén sem lesz világvége, nyugi." - Fehér Renátó ajánlójáért katt ide!Rachel Cohn – David Levithan: Nick és Norah végtelen éjszakája"Két 17 éves kamasz, tele gátlásokkal. Nick, egy egyszerű melegbanda hetero basszusgitárosa, akit most dobott élete szerelme. Norah a felelősségteljes, mocskos szájú, ám visszahúzódó lány, aki apja és legjobb barátnője árnyékában él. Mindkettő önbizalomhiánytól szenved. Csak látásból ismerik egymást, mégis vonzza őket egymáshoz az ismeretlen, a bizonytalanság, a merőben más, de teljesen új lehetőség, hogy jobban megismerjék egymást. A kérdés már csak az, képesek együtt ugrani az ismeretlenbe?"- a cikk folytatásáért katt ide!

2. Pulp Fiction - MisirlouKi az az őrült, aki enne sült hangyát? Van olyan ember a világon, aki örülne, ha Kőbunkónak hívnák? Mi a legjobb dolog Budapestben? Ha érdekel a válasz, olvasd interjúnkat Fekete Andrással és Grancsa Gergellyel, a Kalasnyikov és Rózsafüzér szerzőpárosával, ami legalább olyan meghökkentőre, humorosra és abszurdra sikerült, mint maga a könyv!Mészáros Dorka: Én vagy senki"Senki sem tökéletes, de ez így van jól... De mi van, ha valaki csak mutatja magáról, hogy minden rendben? A tökéletességet könnyű eljátszani, elhanyagolni valakit szintén egyszerű, és most nemcsak a szülő-tini kapcsolatra gondolok, hiszen a barátainkat is ugyanúgy parkolópályára tehetjük. Ez az izgalmas krimi garantáltan beszippant. Hét erős karakterű főszereplőn keresztül kiderül, hogy mindenkinek van problémája, hogy egyedül senki nem képes megbirkózni egy traumával, megmutatja, hova vezet az, ha a szülők elhanyagolják a gyerekeket, vagy mi történik, ha a barátok nem figyelnek egymásra. A kamaszoknál semmi nem mindegy – a legkisebb apróság is üvöltő segélykiáltás lehet, de kell hozzá egy szemüveg, amivel láthatod. És te is kellesz hozzá. Idő-türelem-megértés-nyitottság-szeretet: 5 egyszerű szó, ami életeket változtathat meg. Nézzük, hogyan!" - Mészáros Dorka írásáért kattints ide!„Mindig lehetsz tökéletesebb.” Képzeljünk el egy világot, ahol ez a lányoknak szóló dorgálás a főparancs. Képzeljünk el egy világot, ahol egy marcona, hatalmaskodó öregúr (Atya) iránymutatása alapján nevelődnek fel lányok generációi. Ahol ezeknek a lányoknak elsődleges funkciója fiút szülni, a férjüknek (az Örökösöknek) készségesen engedelmeskedni, sohasem mondani nemet. Louise O’Neill ezt a világot teremti meg Örökké a tiéd című regényében." - a cikk folytatásért kattints ide!

Laboda Kornél: mátéPONTindul
Valóban létezik olyan nevű város, hogy Keszthely? – merül föl a kérdés Kőkuti Mátéban (17) egy nyári reggelen. Ám ahelyett, hogy választ kapna erre a látszólag könnyen megválaszolható kérdésre, Máté újabb és újabb rejtélyek hálójába keveredik. Ráadásul szülei távollétében véletlenül megismerkedik eltitkolt nagybátyjával, Simonnal, és a valóság egy pillanat alatt a feje tetejére áll.
Eltelhet-e egy nap alatt két nap? És évek alatt két hét? Hogyan éljünk túl egy unalmasnak ígérkező nyarat? Hogyan kell élvezni a holdfényt? Mit tegyünk, ha félénkek és szerelmesek vagyunk? De a nagy kérdés persze ez marad: boldogok leszünk-e attól, ha engedelmeskedik nekünk a tér és az idő? Na jó, egyszerűbben: összejön-e egy tökéletes randi Annával? Máté mindenesetre pont elindul, hogy kiderítse. Olvass bele itt Laboda Kornél regényébe!

cikk2.jpgFekete András - Grancsa Gergely: Kalasnyikov és Rózsafüzér

cikk3.jpg3. John Lennon - Imagine

Louise O'Neill: Örökké a tiéd

Kapcsolódó termékek