Időtlen nyár

Huzella Júlia mesél Paulik Móni meseregényéről

Huzella Júlia színésznő az elmúlt évben még a korábbinál is jobban beleásta magát a gyerekkönyvek világába, hiszen a Tíztőlmese nevű mesecsatornájára ő maga válogatja össze a jobbnál-jobb történeteket. De vannak, amik a szokásosnál is jobban megérintik, mint például Paulik Móni meseregénye, az Időtlen nyár. Írt is róla nektek egy igazán személyes hangú ajánlót, ezt olvashatjátok most!

tovább...

Nagyszülők a kispadon?

Nemcsak más ma nagyszülőnek lenni, mint 30-40 évvel ezelőtt, hanem sokszínűbb is. Sokkal többféle nagymama és nagypapa van, nagyot változtak a szerepek – nagyon gyakran éppen javukra, még mielőtt valaki belekezdene a húrok pöngetésibe, hogy bezzeg régen minden – miközben egy kicsit avítt nagyszülő-képnek próbálnának sokan megfelelni. Sok gondolkodni- és megbeszélnivalónk van a nagyszülőkkel, a nagyszülőkről, a szerepükről. És olvasnivalónk. Ezek közül válogattunk.

tovább...

Nagy beszélgetésekhez, időtlen nyarakhoz

Megjelent Paulik Móni új mesekönyve!

Ez a tavasz az izgalmas és úttörő mesékről szól a Pagonynál. Az elmúlt hetekben szebbnél szebb új könyvek érkeztek a boltjainkba, csak kapkodjuk a fejünket, olyan nehéz kiválasztani, mivel kezdjük az olvasást. Az egyik legkülönlegesebb az újdonságok sorában a Saci és Samu - Időtlen nyár című mese, olvass most erről!

tovább...

Így várjuk a Könyvhetet 1.

Új Pagonyos könyvek a kicsiknek

Ismerd meg legújabb könyveinket!

tovább...

Én csak feldobom a labdát

Interjú Paulik Mónival

“Azt hiszem, sokunkban van szándék arra, hogy a gyerekek nagyon okos, néha kínos kérdéseire őszintén, nyíltan válaszoljunk, csak nincsenek mintáink a saját gyerekkorunkból, amikhez visszanyúlhatnánk, így ezek a kérdések nagyon sokszor váratlanul érnek minket, és kihagyjuk ezeket a lehetőségeket.” - A Saci és Samu - Időtlen nyár című könyvünk szerzője, Paulik Móni segít, hogy hogy megragadjuk ezeket a lehetőségeket.

tovább...

A norma sokszínűsége

Különbözőség és azonosság a gyerekkönyvekben

A gyerekek korán megtanulják, hogyan zajlanak a mindennapok, megtanulják az élet alapvető szabályait, egyre többet tudnak meg az őket érintő eseményekről, folyamatokról, szokásokról, de új közösségekhez csatlakozva megismerhetnek olyan élettörténeteket, amelyekkel eddig nem találkoztak. A kérdés, hogy mikor kezdjünk arról beszélni, ami őket személyesen nem érinti, de találkozhatnak az adott problémákkal, miközben járnak-kelnek a világban.

tovább...

Sütihasználati beállítások