Micsoda?! Mit keresünk 1651-ben?

Itt a Színház a félhold árnyékában!

Ha kezedbe veszel egy Abszolút Töri kötetet, nem tudhatod, mi vár rád! A sorozat könyveit más- más szerző írja a saját stílusában. A szereplők és mellékszereplők állandó gárdája mellett sem lehet tudni, éppen kik csöppennek időutazós kalandba a Vitéz János Nyolcosztályos Gimnáziumból, és hogy hová utaznak egyáltalán. Egy a biztos, bármelyik részt is olvasod: a minőség, szórakozás és kalandok. Nincs ez másképp Mészöly Ágnes új regényével, a Színház a félhold árnyékában-nal sem. Olvass tovább, és tudj meg mindent róla!

tovább...

Kihagyhatatlan könyvek a nyárra

Ovitól a középiskoláig

Tudjuk, hogy közhelyes, de őszintén, egy igazi könyvmoly számára van pihentetőbb annál, mint amikor egy vízparti fa árnyékában hűsölhet a kedvenc könyvével? Ugye, hogy nincs! Mutatunk egy csomó könyvet, ami a nyáron nem maradhat le az olvasmánylistádról!

tovább...

Ismerd meg az Abszolút Könyveket!

Egy kihagyhatatlan könyvválogatás 9-12 éveseknek

Mit adjunk a gyerek kezébe, amikor már nem kisgyerek, de még nem is igazán tinédzser? Sokáig nagy kihívást jelentett számunkra olvasmányt ajánlani nekik, mert elég összetett a helyzetük. Ne legyen mese (azok már száműzve vannak a dedós kategóriába), de ne is legyen olyasmi, amit még nem feltétlenül tudnak megemészteni, mert túl nyomasztó, vagy egyszerűen nem a korosztályuknak megfelelő problémákról, sajátosságokról szól.

tovább...

5 ok, amiért szerintünk a legmenőbb sorozat most az Abszolút Töri

tovább...

Abszolút időutazás

Nem tudtok betelni az időutazós regényekkel? Semmi gond, ugyanis az Abszolút könyvek sorában egy csomót találtok belőlük. Ebből a cikkből mindet megismerheted. Olvass tovább!

tovább...

"Nagyon szeretem a kihívásokat."

Rojik Tamással beszélgettünk

Megjelent A generális talizmánja, Rojik Tamás legújabb regénye az Abszolút töri-sorozatban. Ebből az interjúból többek között megtudhatsz néhány kulisszatitkot is a könyv születéséről. Olvass tovább!

tovább...

Valami megváltozott

Olvass bele A generális talizmánjába!

Itt az Abszolút töri-sorozat legújabb része! Rojik Tamás regénye ezúttal a Rákóczi-szabadságharc idejébe repíti a Vitéz János Nyolcosztályos Gimnázium két diákját, és természetesen az olvasót is. Na de ne szaladjunk annyira előre (se vissza), hiszen két iskolás főszereplőnk a történet kezdetén jóformán szóba se áll a másikkal. Érdekel, hogyan változik meg a viszonyuk egymáshoz? Olvasd el A generális talizmánja első fejezetét!

tovább...

Irány 1705!

Megjelent Rojik Tamás Abszolút töri regénye!

Mihez kezdjen két kamasz, akik közül az egyik ráadásul soha életében nem figyelt még oda töriórán, amikor 1705-ben, a Rákóczi szabadságharc idejében találja magát? Most akkor mi van a kurucokkal meg a labancokkal? Miért olyan fura ízű a 18. századi zabkása? Hogy lehet, hogy alig hallani magyar szót a korabeli Budán? Hogy mennek át az emberek Pestre, ha nincsenek hidak?

Ezekre a kérdésekre - és még sok másra - mind választ kaptok Rojik Tamás legújabb Abszolút Töri regényéből, A generális talizmánjából! Ismerjétek meg a kötetet!

tovább...

Sütihasználati beállítások