23 klassz könyv '23-ból

2023-ban megjelent könyveink legjava

Elképesztően sok minden történt velünk 2023-ban. Elsősorban: kiadtunk jó sok nagyszerű könyvet, mindenféle korosztálynak, a babáktól a fiatal felnőttekig, a könnyed-mókástól az igazi irodalmi csemegékig. Huszonhármat válogattunk össze közülük: mindegyik másért került fel a listára.

tovább...

Ha egy évben csak egyszer jössz be hozzánk...

...ezeket a könyveket és társasokat mindenképp nézd meg!

Látjuk, hogy sokan vagytok, akik egy évben vagy egy félévben csak egyszer juttok el a boltjainkba, akár azért, mert külföldön életek, akár azért, mert a közeletekben nincs Pagony könyvesbolt. Nektek szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani, hogy eligazodjatok a friss megjelenéseink között, és egyetlen izgalmas újdonságról se maradjatok le. Olvass tovább!

tovább...

Kihagyhatatlan könyvek a nyárra

Ovitól a középiskoláig

Tudjuk, hogy közhelyes, de őszintén, egy igazi könyvmoly számára van pihentetőbb annál, mint amikor egy vízparti fa árnyékában hűsölhet a kedvenc könyvével? Ugye, hogy nincs! Mutatunk egy csomó könyvet, ami a nyáron nem maradhat le az olvasmánylistádról!

tovább...

Mit olvasson a kamasz nyáron?

Változatos újdonságok a nyári szünetre

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy nyáron a nagy melegben az ember inkább könnyű, hűsítő finomságokra vágyik, úgy ez az olvasmányokra is igaz. Összegyűjtöttünk nektek néhány olyan izgalmas újdonságot, amik garantáltan kikapcsolják a kamasz olvasókat!

tovább...

Ezek voltak a 2023-as könyvheti könyveink

Ismerd meg mind!

Idén is rengeteg új, szuper Pagony- és Tilos az Á könyvvel készültünk az Ünnepi Könyvhétre, melyekkel megörvendeztetheted a kicsiket, a nagyokat, sőt, még magadat is. Ismerd meg a legizgalmasabb újdonságainkat! Olvass tovább!

tovább...

Ezerszínű Petőfi

5+1 szuper könyv Petőfiről

Petőfi Sándorhoz biztosan mindenkinek van valamilyen köze. De hogy ez a viszony hányféle lehet, azt leginkább az mutatja meg, ahogy a kortárs szerzők írnak róla. Összeszedtük most a legfrissebb és legizgalmasabb olvasmányokat Petőfiről, melyek 5 éves kor fölött biztosan mindenkit el fognak szórakoztatni. Olvass tovább!

tovább...

Petőfi összehoz?

Itt a valaha volt legvagányabb novelláskötet Petőfiről!

Mit keres egy könyvben egymás mellett a puliszka számos változata, Sherlock Holmes, az iskolai zaklatás és egy versekkel operáló instagrammer? A Költővel nem járnék című, Petőfi kétszázadik születésnapja apropóján megjelenő young adult novelláskötetből kiderül. Figyelem, fehér ing nem szükséges, humorérzék viszont annál inkább! Olvass tovább!

tovább...

Szabó Borbála: Júlia Petőfije

Olvass el egy novellát a Költővel nem járnék című antológiából!

Ennél vagányabb novelláskötet még nem született Petőfiről! A Költővel nem járnék című antológiában kortárs szerzők remek szövegein keresztül az olvasó megismerheti, mennyiféleképpen gondolkodhatunk Petőfiről. A novellák rámutatnak, mennyi rétege van ennek az ikonikus alaknak a kánonon kívül, akihez valamilyen módon mind kapcsolódunk. Ahogy a kötet szerkesztője, Grancsa Gergely írja: "ahány ember, annyi Petőfi". Olvass bele az antológiába!

tovább...

"Ahány ember, annyi Petőfi."

A Költővel nem járnék novellaantológia szerkesztőjével, Grancsa Gergellyel beszélgettünk

Vajon mi közünk van ma Petőfihez? Lehet-e róla másképpen beszélni, mint a március 15-i iskolai megemlékezéseken szokás? Szerintünk és a Költővel nem járnék című, most megjelent Tilos az Á novellaantológia szerzői szerint lehet. Megkértük a kötet szerkesztőjét, Grancsa Gergelyt, meséljen nekünk az antológiát alakító koncepcióról, a munkafolyamatról, a kötet illusztrációiról és úgy általában a Petőfihez fűződő viszonyáról is. Olvasd el a válaszati!

tovább...

Ismerd meg Herbszt Lászlót!

A Költővel nem járnék illusztrátorával beszélgettünk

Bemutatjuk Herbszt Lászlót, a legújabb Tilos az Á antológia, a Költővel nem járnék és még sok más gyönyörű és vagány könyv illusztrátorát. Olvasd el a vele készített interjúnkat!

tovább...

Petőfi, a megosztó

Hogyan tudunk kapcsolódni "a legnagyobb magyar költő"-höz?

„Petőfi Sándor a legnagyobb magyar költő.” El sem tudom képzelni, hányszor hangzhatott el ez a mondat az elmúlt, mondjuk, ötven évben érettségi feleletek nyitányaként. Rossz ez diáknak, tanárnak, de főleg Petőfinek. - Olvasd el Vinczellér Katalin magyar-média szakos gimnáziumi tanár cikkét.

tovább...