Kártyázz betűkkel!

Négyféle betűkirakó játék 7-99 éves korig!

Ha már ismered a betűket, és szeretnél velük játszani, akkor ez a kártya neked való! Mert a betűk izgalmasak!

Négy betűkeverő-kavaró játék egyetlen dobozban. Rakosgasd a betűket, és alkoss belőlük minél több és hosszabb szót, hogy te nyerjél szókirakóban, betűrablóban, szókeverőben és csere-berében is!

A játék fejleszti a szókincset, a térbeli tájékozódást és a kombinációs képességet.

Végre-végre megérkezett a Tökmagok-könyvsorozat Betűzős kártyajátéka!!!

Ha a könyveket már egészen jól kibetűztétek, akkor itt az ideje, hogy elkezdjetek játszani a szavakkal. 

Nekem a Scrabble az egyik kedvenc játékom, így nem csoda, hogy eléggé belelkesedtem aBetűzőre... 

Kipróbáltam, és legszívesebben ezzel játszanék egész nap. Kíváncsi vagy milyen játékokat rejt a doboz?

tokmag.jpg

Először is itt a SZÓKERESŐ!

Ezt lehet a kisebbekkel, 7 évesekkel játszani, és akkor a legszuperebb, ha 2-4 játékos indul a győzelemért. Ha már biztosak a betűkben és az összeolvasásban, kezdődhet a játék! 
Szükségünk lesz hozzá lesz papírra, ceruzákra és egy stopperre. 

Keverjük össze a kártyákat és csapjunk fel 9-et! Indítsuk el a stoppert! 10 percünk van, hogy a felfordított betűkártyákból legalább 3 betűs, de lehetőleg minél több és hosszabb szót írjunk fel a papírunkra! Amikor lejárt a 10 perc, számolunk!

Nagyon vicces játék! Fejteszti a szókincset, gyorsnak kell lenni, és nagyon beindítja az ember fantáziáját. Szuper pörgős, ezért van vége, amikor már nincs kedved tovább játszani. 

tokmagok2.jpg

A második könnyített játék a SZÓKIRAKÓ!

Szintén 7 éves kortól 2-4 játékossal működik jól. Fontos, hogy ez sem a még a betűket tanulgatóknak szól (persze ettől biztos, hogy megjön a kedvük a betűzéshez), hanem azoknak, akik a szavakat már gond nélkül kiolvassák. Így élvezetes a játék. A Szókirakóban a feladatunk, hogy legalább 3 betűs szavakat alkossunk a kezünkben lévő betűkártyákból, és minél hamarabb lerakjuk az összes lapunkat.

Ismeritek a Römit? Hát ezt pont úgy kell játszani, csak szavakkal! Lerakhatjuk a szavakat, amiket ki tudunk rakni a lapjainkból. Joker van, azt értelem szerűen lehet helyettesíteni betűkártyával, de amúgy rabolni nem ér! Az nyer, aki először szabadul meg az összes lapjától. 

Nekem a Römi eleve a szívem csücske, gyerekként imádtam játszani. De épp ennyire szerettem a betűrejtvényeket is. Most végre egyszerre lehet játszani a kettőt!

A győzelemhez szükséged lesz, szerencsére, jó stratégiára és nyelvérzékre. 

Játékra fel!

tokmagok3.jpgCSERE-BERE

A harmadik játék egy kicsit nagyobbaknak való. 8 éves kortól ajánljuk 1-4 játékos részére. 

Szükségünk lesz papírra, ceruzákra és egy stopperre!

A lényege: találjunk ki két 3 betűs szót, amelyeknek minden betűje különböző. Az egyiket kell úgy átalakítanunk a másikba, hogy mindig csak egy betűt változtathatunk, de minden változtatással értelmes szót kell képeznünk. A betűkártyákat csak szórjuk szét lazán az asztalon, a földön, hogy tudjunk köztük keresgélni!

Hogyan lesz a vízből sár? Rakjuk ki a kártyákból a kezdő szót! Böngésszük a kártyákat, és aki a leghamarabb talál egy betűt, amivel közelebb viszi a célhoz a szavunkat, az cserélje ki az adott betűt! Így cserélgetve jutunk el a célunkhoz (de természetesen több megoldás létezik!)

Ha már begyakoroltuk a cserélgetést, akkor versenyezhetünk is! Vegyünk elő papírt és ceruzát, meg egy stoppert! 

tokmag2.jpg
Az utolsó játék pedig a BETŰRABLÓ, amit szintén a nagyobb korosztálynak ajánlunk. Akár egyedül is lehet játszani, de 4 fővel is szuper. 

Szükségünk lesz papírra és ceruzára is, hogy felírjuk a pontjainkat!

A Betűrabló olyan, mint a Szókirakó, szintén a römire épül, csak itt rabolni is lehet, ami jelentősen megnehezíti a helyzetet! Ez a játék még a felnőtteknek is igazi szórakozás

Ha máris kipróbálnád a játékokat így sorban, ahogy vannak, akkor rendeld meg itt, és játsszatok sokat!

Kíváncsi vagy a Pagony többi kártyajátékára is?

25654.jpgAkkor ismerd meg a GÓÓÓL!-t, ami 3 játék 1 dobozban 5-99 éves korig!

A kisebbeknek pedig itt a Bújócska! 3-7 éves korig, 2-5 játékosnak ajánljuk! Ha szívesen megismernéd a dobozban rejlő 3 játékot, akkor lapozz ide!

25653.jpgHa pedig szívesen olvasnál egy pörgős szemlét a legújabb és legmenőbb kártyajátékokról, ebbőlbiztos megtalálod azt, amelyik nem maradhat ki idén a bőröndből!

A kedvenc nyári játékaink ismertetőjét pedig itttalálod!

Jó szórakozást!

Kapcsolódó termékek