Klasszikus őszi mesekönyvek

A legőszibb hangulatú történetek

Lehűlt az idő, feltámadt a szél, és mindenki elővette az őszi ruhákat. Ilyenkor a leghangulatosabb bekuckózni, teát kortyolgatni és összebújva felolvasni, nézegetni egy igazi őszi hangulatú mesekönyvet. Ismerd meg a legkedvesebb őszi meséinket!

01kippkopp.jpgKippkopp és Tipptopp

Generációk nőttek fel Marék Veronika kedves kis gesztenyefiguráin. A gesztenyekislány lepottyan a fáról. Nem igazán tudja, merre tovább, és egyre jobban fázik, mert az idő zord. Útra kel, hogy otthont keressen magának, és - valakit, aki hozzá hasonló. Ám minden lelkesedése és kitartása ellenére sok kudarc éri. 

Aztán felbukkan valaki, akire egyáltalán nem számított: egy gesztenyefiú! Kippkopp és Tipptopp lírai története olyan érzékeny és magával ragadó világot fest, amibe a felnőtt olvasók is egy pillanat alatt belehelyezkednek. A klasszikus őszi képi világú mesekönyv tökéletes az őszi estékre, a gyerekek kedvence, miközben a felnőtteknek is mesél a szerelemről és önmagunk megtalálásáról.

Rendeld meg most!

24717.jpgJanó és Janka őszi meséi

Ezt a két csíntevőt aligha kell bemutatni bárkinek is, aki ismeri a Pagony-könyveket: a két jó barát mindennapjairól szóló sorozat a holland gyermekirodalom királynője, Annie M.G. Schmidt egyik leghíresebb alkotása.

A meséskönyvben 12 rövid, vicces, kicsiknek szóló fejezeten át pillanthatsz be  a két gyerek meghitt, kissé melankolikus világába. Szeszélyes őszi időjárás ide vagy oda, ha játékról van szó, Janó és Janka ősszel is éppúgy feltalálják magukat, mint bármikor máskor.

Tedd kosárba itt!

25209.jpgMedvetald és barátai

Medvetalp és a lány felnőtt létükre sem felejtettek el a játszani, és képesek a valós világ legizgalmasabb, legapróbb elemeit a maguk fantáziavilágába emelni. Együtt élnek a harmadik emeleten a mackók és a madarak, Lipton, a teásdoboz, Elefántos, a radír, Ernő, a lámpa, Oroszlányos, a fotel és Nyikorgó, a szék társaságában. A mackókat és a madarakat most jobb, ha nem kezdem el felsorolni, de az biztos, hogy senki nem maradt ki a könyvből! Sőt mindjárt a mese legelején érkezik egy egészen új és egészen pici mackó, Pogácsás, aki megismerkedik új otthonával, Medvetalp és barátai csodálatos világával, az ő segítségével pedig az olvasó is bekukucskálhat egy kicsit ebbe a fantasztikus történetbe!

Medvetalp és barátai annyira óvatosan szövi az olvasó köré a hálóját, hogy az ember észre sem veszi, és ott ragad a sorok között, amíg maradéktalanul ki-, vagy fel nem olvasta a könyvet. Aki ismeri a mackós verseket, annak nem kell bemutatni Tandori hihetetlenül zárt és tökéletesen teljes világát. Ez az a mese, aminek soha nem akarunk kikerülni a bűvköréből. A könyv először 1979-ben jelent meg Szántó Piroska képeivel, az újabb kiadás szövegét pedig Agócs Írisz kedves, gyerekbarát képei kísérik. Kedves, játékos és könnyed, miközben súlyos és szomorkás. Óriási élmény az egész családnak!

Rendeld meg most!

Pettson horgászni megy04pettson.jpg

Ősszel többünkkel előfordul, hogy melankolikusabbak, sőt egyszerűen rosszkedvűek vagyunk. Pont mint Pettsonnal, aki már tényleg nem iszik 12 kávét egy nap, mióta Findusz vele lakik, de most mégis teljesen elveszettnek érzi magát. Szerencsére Finduszt nem úgy ismerjük, mint aki hagyná az öreget szomorúan üldögélni.

A kamrából előkerül a kitömött hal 1933-ból, a horgászbot és mindenféle izgalmas tárgy, és mindez csak azért, hogy Pettson végre elinduljon horgászni, és jobb kedvre derüljön. Természetesen Findusz terve ismét célt ér, így ez a mese is tökéletes választás a szomorkásabb napokra.

Tedd a kosaradba most!


06boszorkanycica.jpgA boszorkánycica

Az őszi olvasmányok közül nem maradhat ki a klasszikus hangulatot árasztó, varázslattal, humorral és hulló falevelekkel teli verses mesekönyv, A boszorkánycica sem.

Pindur, a kóbor kismacska útra kel, hogy jelentkezzen a banya hirdetésére, aki macskasegédet keres magához. Pindur, Masni, a nyafka macskalány és Csimbók, a vagány és sokszor pökhendi kandúr is megméretteti magát Banyaguff varázsos próbatételein. Bár a boszi ritkán rendes, a kedves Pindur mégis mindenben a jót látja: neki a banya kedves hölgy, a vetélytárs macskák cimborák. Ezen gúnyolódni viszont csak akkor lehetne, ha Pindur nem válna a sok próba és tanulás után leleményes boszorkánycicává, aki egy furfangos csattanóval képes mindent megoldani.

A boszorkánycicával a hétköznapi, egyszerű történetekből az igazi varázsmesék birodalmába csöppenhetsz, miközben Harcos Bálintnak köszönhetően nem kell lemondanod az otthonosság érzéséről, a rímes játékokról és a frappáns poénokról sem.

Rendeld meg most!

26673.jpgAmíg kirándulunk

Gévai Csilla Most én olvasok!- sorozatának második kötetében Panni és az osztálya erdei iskolába megy. Látnak lovat, birkát, kacsát, pulykát és mindenféle érdekes állatot. Sőt, még egy traktort is! Az osztály megismeri az életet a tanyán, ahol mindenki tud főzni, még Bohóc kutya is. Részt vesznek egy bátorságpróbán, bár nem úgy, ahogy gondolták. Megtanulnak krumplit ültetni, és a napsütés, a jó levegő és a varázslatos ősfenyő hatására néhány nap alatt is jó nagyot nőnek!

Gévai Csilla egyszerre viccesen és érzékenyen ragadja meg az olvasni tanuló korosztályt, megalapozva ezzel az olvasás szeretetét.

Ismerd meg sorozat többi kötetét is!

Kapcsolódó termékek