Olvasni menő, sorozatot olvasni még menőbb

7 ok, amiért nem tudsz abbahagyni egy jó sorozatot (a Pantherát)

A Panthera első része, A hógömb fogságában egy pillanat alatt a 10-12 éves korosztály kedvence lett. Egy könyvből azóta egy igazi, koherens könyvsorozattá nőtt a Panthera világa, most pedig nagyon örülhetünk, mert hamarosan megjelenik a sorozat ötödik része, a Zúdulók!

Miért a legmenőbb sorozatolvasónak lenni? Mi az a 7 dolog, ami beszippantja a kiskamaszt egy igazi kalandregény-sorozatba? Derítsd ki!

Mi a menő egy sorozatban? Ha tényleg összeáll egy koherens világ, akkor nagyjából minden! De az alábbiak egész biztosan:

1. "Ez én vagyok! Ide tartozom!"

A kiskamaszok egyre erősebb vágyat éreznek arra, hogy a családjukon túl, a világban is meghatározzák a pontos helyüket. Nagy megkönnyebbüléssel jár egy olyan szubkultúra tagjának lenni, ahol otthon érezhetik magukat a "rajongók" világában. A Harry Potter-rajongók, az Időfutár-rajongók, a Szent Johanna gimi-rajongók után most a Panthera-rajongók is nagyon örülhetnek, mert hamarosan megérkezik az ötödik rész, a Zúdulók!

2. "Bocs, most olvasok!"

Az eredetileg egyetlen könyvnek íródott Pantherából mára már három könyv lett, kiépült egy igazi komplex és koherens fantasy világ, amiben bármikor egy pillanat alatt elmerülhetnek a gyerekek. Ha ezt tapasztalod, dörzsölheted a tenyered, a legjobb védekezés az élet ellen: az olvasás!

3. "Ejha, ebben jó vagyok!"

illusztracio.jpgFotó: FreepikA fokozatosan nehezedő szövegek, kötetről kötetre bonyolódó kalandok, árnyalódó karakterek nemcsak rajongókat nevelnek, hanem elkötelezett és egyre ügyesebb olvasókat is. A sikerélmény az olvasási gyakorlatok megszerzésének éveiben borzasztó fontos, azt pedig már tudjuk, hogy ha megvan az első katartikus könyv, hamar megszületik az ügyes olvasó is. Aki pedig egy egész sorozatot végig tud olvasni, az (technikailag) megtanult olvasni. Hurrá! A Panthera-sorozatot áthatja a lendület, egyik könyv után lehet falni a másikat.

 "A Panthera kis túlzással egy kortárs magyar Verne-regény, amiben benne van mindaz, amiért a francia írót szeretjük, ugyanakkor hiányzik belőle, amiért egy mai gyerek számára nehezen érthető vagy unalmas lehet." - ítra a Magyar Narancs

4. "Ettől jobbnak érzem magam!"

Az árnyalódó karakterekkel és bonyolódó cselekménnyel az olvasó gyerekek egyszer csak arra lesznek figyelmesek, hogy ők maguk is árnyalódnak és bonyolódnak... A jellemfejlődésük fontos szakasza a kiskamaszkor, amiben a leghatékonyabb segítség, ha egy jó könyv képes tükröt tartani. A Panthera erre nagyon alkalmasnak bizonyult.

5. "Mikor jelenik meg a következő???"

Ha már rákattantál egy sorozatra, akkor tudod, hogy milyen jó érzés várakozni! Ezt csak egy igazi sorozatrajongó tudhatja, hogy milyen érzés... Jobb mint a saját és a legjobb barátod 18. születésnapja együtt...

6. "Az én kedvenc szereplőm..."

Eljön a pont, amikor a bonyolódó karaktertengerben észreveszed, hogy melyik az a szereplő, aki pontosan úgy viselkedik, ahogy szerinted helyes. És elkezdődik a diskurzus a rajongók között, kinek ki a kedvence, ki kicsoda a Pantherából... (Azt mondjuk megsúgom, hogy Aurát már lestoppoltam!)

7. "Én is a Panthera-sorozatban akarok élni!"

A sorozat maga is minden olyan erénnyel rendelkezik, amivel egy jó kalandregénynek rendelkeznie kell, csakhogy mivel egy komplexebb könyvhalomban izgalmasabb és összetettebb kapcsolatokkal lehet játszani a kötetek között, így olyan, mintha egy óriás-hatalmas kalandregényt olvashatnál. És melyik könyvmoly ne vágyna egy végtelen, folyamatosan bővülő és újabb fordulatokat hozó varázslatos világra? Kukkants bele te is a Panthera világába, de vigyázz, mert teljesen beszippantja az olvasót! Ha lemaradtál volna az elmúlt év legmenőbb kalandregényéről, akkor ismerd meg itt! (Olvass bele itt!)

Tedd a kosaradba a Panthera-sorzatot és legyél te is a hógömb kalandora! Az első részt itt, a másodikat itt, a harmadikat itt, a negyediket pedig itt találod!

Kapcsolódó termékek