Tanulni kell mindazt, ami kitárul

Fenyő D. György ajánlója a Viszek egy szívet antológiáról

Megkértük Fenyő D. Györgyöt, a Magyartanárok Egyesületének alelnökét, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola tanárát és többek között az Útikalauz a vershez szerzőjét, hogy írjon nekünk néhány bekezdést a Viszek egy szívet antológiáról. Ennél izgalmasabb és gondolatébresztőbb cikket már régen volt szerencsénk közölni! Olvasd el te is!

tovább...

Kertész Erzsi Abszolút könyve a láthatáron!

3 ok, amiért a Hat sértett kísértet lesz a következő kedvencetek

Itt a legújabb Abszolút könyv Kertész Erzsi tollából, mely nemcsak a detektívregények izgalmas világába nyit ajtót, de történelmi és néprajzi ismeretekkel is gazdagítja majd a gyerekeket. Sőt, az interaktív könyveknek vagy akár az egyre népszerűbb asztali szerepjátékoknak is jó alapot adhat. Mindeközben pedig egy lebilincselő, letehetetlen időutazós könyv. Ismerd meg a Hat sértett kísértetet!

tovább...

Jé, ez mindig is miénk volt?

Viszek egy szívet - Egymásra felelő versek

Már megint a tankönyvből jól ismert, klasszikus nagy költők versei? Igen, de nem akárhogyan, hisz’ a Tilos az Á könyvek új versantológiájának hála az érettségitételek főszereplői most számos későbbi, modern és nem egyszer kortárs költővel osztoznak a reflektorfényen.

Itt vagyunk, együtt ragyogunk! – hangoztatják kórusban a magyar irodalom egykori és mai költői. A Győri Hanna válogatásában és szerkesztésében összeállított kincsesládát abszolút megéri hazacipelni, hogy jobban megismerhessük azt, ami mindig is velünk volt, de talán mégsem ennyire a közelünkben.

Olvass tovább!

tovább...

"Ez volt az álomprojektem"

Győri Hannával, a Viszek egy szívet szerkesztőjével beszélgettünk

Aki szereti a Pagony-könyveket és -társasjátékokat, az biztosan sokszor találkozott már Győri Hanna munkáival. Rengeteg mesekönyv, ismeretterjesztő, és bizony, több játék is született már az ő gondozásában, sőt, többnek volt szerzője is. Hannával most a Viszek egy szívet című, legújabb Tilos az Á verseskötetről beszélgettünk. Olvass tovább!

tovább...

"Amikor lemegy a Nap, előkerül a papír, a toll és a vicceskedés"

Jásdi Julival, a Tízig aludni illusztrátorával beszélgettünk

Hogyan legy valakiből egészen véletlenül illusztrátor? Hogyan lehet kortárs és kortalan szerzőket "egy lapra" hozni? Hogyan születik meg egy novelláskötet képi világa? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ ebből az interjúból. Jásdi Julit, a Tízig aludni című Tilos az Á novellaantológia illusztrátorát kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

Soha nem egyértelmű semmi

Péczely Dórával beszélgettünk

Mitől működik jól egy antológia? Egyáltalán miért vonzódunk ennyire a válogatáskötetekhez? Mi a titkuk? Hogy lehet, hogy a Tilos-antológiák nemcsak a szövegek, de az illusztrációk terén is ilyen vagányak? A Szívlapát, a Lehetnék bárki, a Budapest OFF, a Szevasz és a Tízig aludni szerkesztőjével, a Tilos az Á Kiadó alapító szerkesztőjével, Péczely Dórával beszélgettünk.

tovább...

Egyszer fent, egyszer lent

Tízig aludni – 25 kortárs és kortalan novella

Aki kíváncsi, hamar megöregszik, tartja a közmondás. Hát aztán, amúgy is megöregszünk. Amint döntéshelyzetbe sodor bennünket az élet, könnyen a gyermeki és felnőtt énünk küszöbén egyensúlyozva találhatjuk magunkat, egyik lábunk felemeljük, lóbáljuk: merre lépjünk, előre vagy hátra, kicsit vagy nagyot? E dilemmát járja körül a Szívlapát, a Lehetnék bárki és a Szevasz antológia után most a Tilos az Á Könyvek kortárs antológiasorozatának záró akkordja: a Tízig aludni. Olvass tovább!

tovább...

Kortárs és kortalan novellák

Péczely Dóra szerkesztő utószava a Tízig aludni antológiához

Megjelent a Tízig aludni, a Tilos az Á Könyvek antológia sorozatának (Szívlapát, Lehetnék bárki, Szevasz) záró darabja. Olvasd el Péczely Dóra, a kötet szerkesztője és a Tilos az Á Könyvek alapító főszerkesztője utószavát a novellaválogatáshoz! Kattints ide!

tovább...

"Hagyom, hogy a regény megírja önmagát."

Szakács Esztert a Füstmágusról kérdeztük

Újabb kötettel bővült a Grifflovasok univerzuma. Szakács Eszter legújabb regénye ezúttal egy fantasztikus egyiptomi zsebuniverzumba repít minket. A szerzővel kutatómunkáról, az alkotás folyamatáról és még sok minden másról beszélgettünk. Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások