Miről szól a történelem, amikor nincs háború?

Abszolút Töri a boldog békeidőkben, megérkezett a Gőzgépek és pomponlányok

Abszolút Töri-rajongók, figyelem, szuper hírünk van a számotokra! Berg Judit petőfis könyvével egyidőben megérkezett egy másik várva várt kötet is a sorozatban, Baráth Katalin regénye, ami az iparosodás éveibe, a boldog békeidőkbe kalauzol minket. Itt a Gőzgépek és pomponlányok. Olvass tovább!

tovább...

Abszolút folklór, abszolút fantasy

Rojik Tamás: Holdezüst és éjsötét

Ha azt mondjuk, folklórra épülő fantasztikus regény, szinte biztos, hogy elsőre valamilyen vikinges vagy kelta mitologikus történet jut az eszedbe. Esetleg valami görög-római alapokon nyugvó könyv, talán az egyiptomi mitológiára épülő Füstmágus. De arra gondoltál már, hogy a gyerekkorunkból ismert népmesék is éppen annyira alkalmas alapjai egy jó fantasy regénynek, mint az ír tündérek és az északi istenek? Mutatunk egy példát, ami bebizonyítja. Olvass tovább!

tovább...

Hogyan nevel olvasóvá a krimi?

Megjelent A Katlankapu rejtélye

Újabb nyomozós regénnyel gazdagodott az Abszolút Könyvek sora. Olyan, mintha krimiből nem lehetne eleget írni, kiadni, a kiskamaszok csak úgy falják őket! Ebben a cikkben annak járunk utána, miért is lehet ilyen népszerű ez a műfaj, és bemutatjuk Vincent Thal regényét is. Nagyítókat elő, kezdődhet a nyomozás!

tovább...

Ez a könyv a korszakos kedvenced lesz

Megérkezett Emilia és a tenger fia

Amikor egy könyvkiadónál dolgozol, értelemszerűen rengeteg olvasnivaló fordul meg a kezedben. Az ember azt feltételezné, hogy könnyű belefásulni, és hogy pár év után már nem lehet ugyanúgy lelkesedni. Időről-időre vannak azonban olyan kötetek, amelyekbe az első pár oldal alatt beleszeretünk, a könyv végére pedig olyan olthatatlan szerelemmé mélyül az első fellángolás, hogy képtelenek vagyunk objektív ajánlót írni róla. Az Emilia és a tenger fia egy ilyen regény.

Ismerd meg az Abszolút Könyvek új részét Wágner Eszter ajánlójából! Olvass tovább!

tovább...

Lélektani krimi kiskamaszoknak? Hát persze!

Wéber Anikó: Busz a ködben

Wéber Anikó egy minden eddiginél izgalmasabb kötettel lepte meg az olvasókat! A Busz a ködben minket már elvarázsolt, ismerkedj most meg vele te is! Ebben az ajánlóban mindent elmesélünk róla (persze szigorúan spoiler-mentesen!) Olvass tovább!

tovább...

Abszolút nyomozás

Odavagytok a detektívregényekért? Ott pihen a szekrényben a farsangi Sherlock-jelmez? Szerettek együtt nyomozni, gondolkozni, fejtegetni és találgatni a karakterekkel? Akkor jó hírünk van, mert egy csomó Abszolút könyvvel bővíthetitek ebben a témában a könyvespolcot! Ismerd meg az összes nyomozós Abszolút könyvet ebből a cikkből!

tovább...

Szuper új könyvek 9 év felett mindenkinek

A legizgalmasabb ifjúsági könyvújdonságok partnereinktől

Kiválogattuk a legizgalmasabb könyvújdonságokat, melyek 9 éves kor felett mindekinek felejthetetlenné varázsolják a nyár hátralévő részét. Került a szemlébe krimi és fantasy, romantikus és szemtelen regény, friss megjelenés és örök kedvencek. Olvass tovább!

tovább...

Irány a Kings Cross, vár a 13. Vágány!

Itt a legújabb Abszolút Könyv

A kiskamasz gyereked imádja a varázslatos világokat? Vagy szeretnéd nyitottabbá tenni az olyan végtelen univerzumok iránt, mint a Harry Potter, a Narnia Krónikái vagy az Északi fény trilógia? Akkor A 13. vágány titka lesz a tökéletes könyv a számotokra. Olvass tovább és ismerd meg a legújabb Abszolút Könyvet!

tovább...

Mit olvasson a kamasz nyáron?

Változatos újdonságok a nyári szünetre

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy nyáron a nagy melegben az ember inkább könnyű, hűsítő finomságokra vágyik, úgy ez az olvasmányokra is igaz. Összegyűjtöttünk nektek néhány olyan izgalmas újdonságot, amik garantáltan kikapcsolják a kamasz olvasókat!

tovább...

Sütihasználati beállítások