Újdonságok a Könyvfesztiválon

Keresd a Pagonynál a friss meséket!

Kíváncsi vagy idén mivel készülünk a Könyvfesztiválra? Az előző cikkünkben megmutattuk, hogy mennyi újdonsággal készültünk a PagonyFesztre kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de a fennmaradó egy hónapban sem lazsálunk: még négy szuper olvasmánnyal készülünk a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra

Lapozz a cikkre ismerd meg az újdonságokat és tarts velünk a megjelenésekig!

Vadadi Adrienn: Peti tűzoltó lesz

tuzoltokocsi.jpgVadadi Adrienn meséit imádják a gyerekek. Kedves és érzékeny történetei pontosan ismerik a kicsik lelki rezdüléseit, és a felmerülő belső konfliktusokra mindig talál egy történetet, ami átlendíti a kicsiket a szomorúságon, félelmen vagy beteljesületlen vágyakon. Most a kicsiknek szóló Óvodás lettem!-sorozata bővül egy kötettel, amiben három gazdagon illusztrált mesét talál az olvasó. Már biztos ismered Maját, aki barátokat talál az oviban, a ragaszkodó Ákost, aki szeret kutyusosat játszani, sőt a cumijához is ragaszkodik, a bicózni tanuló Danit, aki hamar szerelmes lesz Majába, Dorcit, aki a legkisebb csoportban, ami cseppet sem könnyű. A legújabb kötet hőse Peti, aki egy kis fantázia segítségével pillanatok alatt tűzoltóvá tud változni és megmenteni az egész ovit, sőt, mentősök segítenek a sérülteken, ha pedig heccről van szó, rendőrként szívesen szabályozza az udvaron a közlekedést. A kérdés, hogy ezt a többiek mennyire hagyják neki? 

petituzolto01.jpg

A szeretetteljes ovis csoport kalandjai végre folytatódnak. Igor Lazin mókás rajzai pontosan eltalálják a kisgyerekek karaktereit és sok-sok játékos megoldást csempésznek a könyvekbe.

27263.jpg
Ha gondok vannak az oviban, nem megy jól a közösségben az élet az kihat a gyerekek későbbi szociális életére. Vadadi Adrienn gyakorló óvónő, aki minden tapasztalatát és szeretetét beleszőtte a kicsiknek szánt meséibe, amik segítik őket az együttműködésben, a megfelelő kommunikációs formák megtalálásában és a konfliktusok kezelésében. Akár hangolódtok az ovira, akár már a mindennapok része a közösségi élet, ezzel a sorozattal biztos sok feszültség feloldódik a gyerekekben.

Ha pedig szeretnétek ti is tűzoltók, mentősök, vagy rendőrök lenni, akkor keressétek a Feszten április 22-én, szombaton 10-11 óra között a Pagony mesedélelőttjét, ahol Peti mellett Maszattal és a Kockacukor lovassuli hőseivel is megismerkedhetsz!

Dedikáltatni 11 óra után tudsz Vadadi Adriennel és Igor Lazinnal a Pagony standjánál a megszokott helyen találod, a Millenárison, a D Épületben, a 21-es standon! 

Susanne Weber: Palkó és apa - Vonaton, repülőn, biciklin

palko02.01.jpgA sok rövid, frappáns történetet rejtő könyv első része egy igazi apás olvasmány. Palkó és apukája viszonya bensőséges és minden sztereotípiától mentes. Az első könyvben megismert karakterek kalandsorozata most folytatódik! A humoros és szívmelengető történetek egyből beszippantják az ovisokat. A legújabb kötet megint 20 olyan kalandot mesél el, amit minden kisgyerek szeretne megtapasztalni, miközben a dialógusok felderítik az egész családot, ahogy iszonyat pontosan pattognak a csattanók oda-vissza Palkó és apa között. Most elmehetsz velük a vidámparkba, a tengerpartra, repülhetsz, biciklizhetsz, táncolhatsz a fejedben szóló zenére, lehetsz űrhajós és kukás... 

palko02.02.jpg

Tarts a fiúkkal, és ismerd meg a világot az ő szemükkel! Alig két éve, hogy szépen csendesen betüsszentette magát Szofi a gyermekirodalomba. Eleinte csak apró hapcizások voltak egy fel nem húzott zokni okán, aztán egyre hangosabbak lettek a tüsszentések, és egyre szélesebb körben népszérűsödött ez a belevaló kis nőszemély, aki felforgat mindent maga körül, mégis közben imádni kell. Nem csoda, hogy gyorsan bővülnek a szofis történetek, és a rajongó tábor is.A sorozat egyszerűen sikerre van ítélve az eredetisége, a humora és illusztrációi miatt. Harcos Bálint dacmeséi és Cristina Quiles fergeteges rajzai a kipukkadó nevetésig fokozzák a történeteket. Az amúgy morgolódó, türelmetlen felnőttekből a megengedő mosolyt csalják elő, míg a gyerekekből a csibészes, összekacsintó vigyort.

Harcos Bálint: Szofi lufija

szofilufija01.jpgEz a helyes kislány mindenkit levesz a lábáról!

27262.jpgSzufi lufija most új színt visz a sorozatba, ugyanis a hősünk sokat nőtt, látszik, hogy kicsit megnyúlt, sőt egy cseppet meg is komolyodott. Most nem a kislány lesz a dacos-akaratos, szülőnyúzó veszedelem, hanem az a fránya lufi, amelyik nem akar szót fogadni Szofinak. Az a szemtelen, sárga gömb, ami soha nem arra megy, amerre a gazdája szeretné, sőt, biztos, hogy mindig pont az ellenkező irányba röpül, nem is akárhogyan. Ő egy igazi túlélő lufi. Nem fog ki rajta esernyő hegye, se harapós kutya foga, sőt még a rózsabokor tüskéi sem. Inkább ő fog ki rajtuk. Az esernyő ijedtében kinyílik, a kutya elrepül, és a rózsák pukkadnak ki végül a lufi helyett. Szofi meg, mint ahogy anyukájától hallotta, nevelgeti azt a rakoncátlan ballont, aki még a nagyfiúkat is "megpattogtatja", sőt elhúz egy egész villamost, végül pedig még a napot is kipöcköli a helyéről.

szofilufija03.jpg

Keresd a Könyvfesztiválon április 23-án, vasárnap 10-11 óra között a Pagony mesedélelőttjét, ahol Szofi mellett Dániel András új könyvei, A kuflik és a mohamanyi, És most elmesélem, hogyan lifteztem is bemutatásra kerülnek. 

Óriási hír, hogy vendégünk lesz Cristina Quiles, a Szofi-sorozat spanyol illusztrátora, vele és Harcos Bálinttal a Könyvfesztiválon április 23-án, vasárnap 11:30-tól tudod dedikáltatni a sorozatot. 

És, ha ez még mindig nem elég, tarts velünk a Kis könyves éjen április 21-én, péntek éjjel!!! Cristina Quiles kiállításmegnyitója, óriási kirakatrajzolás és kézműves foglalkozás várja a gyerekeke és szüleiket a Pozsonyi Pagonyban!!! Részletekért kattints ide!

Igaz Dóra: Az első bé hörcsöge

elsobe01.jpgA Pagony a Most én olvasok!-sorozatába Berg Judit, Gévai Csilla és Finy Petra után most a népszerű Nyár, nagyi, netíróját,Igaz Dórát is meghívta, hogy írjon a kezdő olvasóknak egy négy kötetes sorozatot, ami könyvről könyvre fokozatosan nehezedik. Kulcsfontosságú a nagy betűk használata és a szavak, mondatok hosszának, bonyolultságának, a kép-szöveg arányának tudatos változása, miközben a gyerekek olyan sztorit kapnak, ami aktuális, kalandos és valóban nekik szól

Igaz Dóra pedig pontosan tudja, milyen elsősnek lenni. Hőse, a kis Pali, aki a bében kezdi a tanulmányait. Első bésnek lenni pedig a legmenőbb dolog a világon, mert van az osztálynak egy igazi hörcsöge, akit az arra érdemes nebuló haza is vihet a nap végén. Naná, hogy Palinak semmi máson nem jár az esze, csak azon, hogy Tiki az övé legyen egy estére. Ám ez nem olyan egyszerű, ha a padtársa pont egy vicces kisfiú, akivel könnyen megtalálja a hangot, akár az óra közepén is. A történet pozitívan vezet be az iskola világába, miközben egy meghitt mesét olvasunk a barátságról és a becsületről.

Kíváncsi vagy, Igaz Dóra hogyan vélekedik a megjelenő sorozatról? Kattints az interjúnkra!

Kíváncsi vagy mitől lesz igazi olvasó a gyereked? Gyere el április 22-én, szombaton, 11-12 között a Pagony kiadó kerekasztal beszélgetésére a Könyvfesztiválon!A beszélgetés részvevői a Most én olvasok!-sorozat szerzői, Berg Judit és Gévai Csilla, valmint a nagysikerű Panthera című regény írója, Kertész Erzsi, Knézics Anikó, vezető tanító, a Tanítók Egyesületének elnöke, Gombos Péter, a Kaposvári Egyetem tanára. 

Tudd meg, ők hogyan nevelik olvasóvá a felnövő generációkat, milyen eszközeid vannak, mik az esetleges hibák és ne felejtsd el feltenni a kérdéseidet sem! 

Olvasásra fel! Várunk a Könyvfesztiválon!

Kíváncsi vagy, milyen újdonságokat találsz majd még a standon? Lapozz ide!