Újdonságok a Könyvfesztiválon

Keresd a Pagonynál a friss meséket!

Kíváncsi vagy idén mivel készülünk a Könyvfesztiválra? Az előző cikkünkben megmutattuk, hogy mennyi újdonsággal készültünk a PagonyFesztre kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de a fennmaradó egy hónapban sem lazsálunk: még négy szuper olvasmánnyal készülünk a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra

Lapozz a cikkre ismerd meg az újdonságokat és tarts velünk a megjelenésekig!

Vadadi Adrienn: Peti tűzoltó lesz

tuzoltokocsi.jpg
Vadadi Adrienn meséit imádják a gyerekek. Kedves és érzékeny történetei pontosan ismerik a kicsik lelki rezdüléseit, és a felmerülő belső konfliktusokra mindig talál egy történetet, ami átlendíti a kicsiket a szomorúságon, félelmen vagy beteljesületlen vágyakon. Most a kicsiknek szóló Óvodás lettem!-sorozata bővül egy kötettel, amiben három gazdagon illusztrált mesét talál az olvasó. Már biztos ismered Maját, aki barátokat talál az oviban, a ragaszkodó Ákost, aki szeret kutyusosat játszani, sőt a cumijához is ragaszkodik, a bicózni tanuló Danit, aki hamar szerelmes lesz Majába, Dorcit, aki a legkisebb csoportban, ami cseppet sem könnyű. A legújabb kötet hőse Peti, aki egy kis fantázia segítségével pillanatok alatt tűzoltóvá tud változni és megmenteni az egész ovit, sőt, mentősök segítenek a sérülteken, ha pedig heccről van szó, rendőrként szívesen szabályozza az udvaron a közlekedést. A kérdés, hogy ezt a többiek mennyire hagyják neki? 

petituzolto01.jpg

A szeretetteljes ovis csoport kalandjai végre folytatódnak. Igor Lazin mókás rajzai pontosan eltalálják a kisgyerekek karaktereit és sok-sok játékos megoldást csempésznek a könyvekbe.

27263.jpg
Ha gondok vannak az oviban, nem megy jól a közösségben az élet az kihat a gyerekek későbbi szociális életére. Vadadi Adrienn gyakorló óvónő, aki minden tapasztalatát és szeretetét beleszőtte a kicsiknek szánt meséibe, amik segítik őket az együttműködésben, a megfelelő kommunikációs formák megtalálásában és a konfliktusok kezelésében. Akár hangolódtok az ovira, akár már a mindennapok része a közösségi élet, ezzel a sorozattal biztos sok feszültség feloldódik a gyerekekben.

Ha pedig szeretnétek ti is tűzoltók, mentősök, vagy rendőrök lenni, akkor keressétek a Feszten április 22-én, szombaton 10-11 óra között a Pagony mesedélelőttjét, ahol Peti mellett Maszattal és a Kockacukor lovassuli hőseivel is megismerkedhetsz!

Dedikáltatni 11 óra után tudsz Vadadi Adriennel és Igor Lazinnal a Pagony standjánál a megszokott helyen találod, a Millenárison, a D Épületben, a 21-es standon! 

Susanne Weber: Palkó és apa - Vonaton, repülőn, biciklin

palko02.01.jpg
A sok rövid, frappáns történetet rejtő könyv első része egy igazi apás olvasmány. Palkó és apukája viszonya bensőséges és minden sztereotípiától mentes. Az első könyvben megismert karakterek kalandsorozata most folytatódik! A humoros és szívmelengető történetek egyből beszippantják az ovisokat. A legújabb kötet megint 20 olyan kalandot mesél el, amit minden kisgyerek szeretne megtapasztalni, miközben a dialógusok felderítik az egész családot, ahogy iszonyat pontosan pattognak a csattanók oda-vissza Palkó és apa között. Most elmehetsz velük a vidámparkba, a tengerpartra, repülhetsz, biciklizhetsz, táncolhatsz a fejedben szóló zenére, lehetsz űrhajós és kukás... 

palko02.02.jpg

Tarts a fiúkkal, és ismerd meg a világot az ő szemükkel! Alig két éve, hogy szépen csendesen betüsszentette magát Szofi a gyermekirodalomba. Eleinte csak apró hapcizások voltak egy fel nem húzott zokni okán, aztán egyre hangosabbak lettek a tüsszentések, és egyre szélesebb körben népszérűsödött ez a belevaló kis nőszemély, aki felforgat mindent maga körül, mégis közben imádni kell. Nem csoda, hogy gyorsan bővülnek a szofis történetek, és a rajongó tábor is.A sorozat egyszerűen sikerre van ítélve az eredetisége, a humora és illusztrációi miatt. Harcos Bálint dacmeséi és Cristina Quiles fergeteges rajzai a kipukkadó nevetésig fokozzák a történeteket. Az amúgy morgolódó, türelmetlen felnőttekből a megengedő mosolyt csalják elő, míg a gyerekekből a csibészes, összekacsintó vigyort.

Harcos Bálint: Szofi lufija

szofilufija01.jpg
Ez a helyes kislány mindenkit levesz a lábáról!

27262.jpg
Szufi lufija most új színt visz a sorozatba, ugyanis a hősünk sokat nőtt, látszik, hogy kicsit megnyúlt, sőt egy cseppet meg is komolyodott. Most nem a kislány lesz a dacos-akaratos, szülőnyúzó veszedelem, hanem az a fránya lufi, amelyik nem akar szót fogadni Szofinak. Az a szemtelen, sárga gömb, ami soha nem arra megy, amerre a gazdája szeretné, sőt, biztos, hogy mindig pont az ellenkező irányba röpül, nem is akárhogyan. Ő egy igazi túlélő lufi. Nem fog ki rajta esernyő hegye, se harapós kutya foga, sőt még a rózsabokor tüskéi sem. Inkább ő fog ki rajtuk. Az esernyő ijedtében kinyílik, a kutya elrepül, és a rózsák pukkadnak ki végül a lufi helyett. Szofi meg, mint ahogy anyukájától hallotta, nevelgeti azt a rakoncátlan ballont, aki még a nagyfiúkat is "megpattogtatja", sőt elhúz egy egész villamost, végül pedig még a napot is kipöcköli a helyéről.

szofilufija03.jpg

Keresd a Könyvfesztiválon április 23-án, vasárnap 10-11 óra között a Pagony mesedélelőttjét, ahol Szofi mellett Dániel András új könyvei, A kuflik és a mohamanyi, És most elmesélem, hogyan lifteztem is bemutatásra kerülnek. 

Óriási hír, hogy vendégünk lesz Cristina Quiles, a Szofi-sorozat spanyol illusztrátora, vele és Harcos Bálinttal a Könyvfesztiválon április 23-án, vasárnap 11:30-tól tudod dedikáltatni a sorozatot. 

És, ha ez még mindig nem elég, tarts velünk a Kis könyves éjen április 21-én, péntek éjjel!!! Cristina Quiles kiállításmegnyitója, óriási kirakatrajzolás és kézműves foglalkozás várja a gyerekeke és szüleiket a Pozsonyi Pagonyban!!! Részletekért kattints ide!

Igaz Dóra: Az első bé hörcsöge

elsobe01.jpg
A Pagony a Most én olvasok!-sorozatába Berg Judit, Gévai Csilla és Finy Petra után most a népszerű Nyár, nagyi, netíróját,Igaz Dórát is meghívta, hogy írjon a kezdő olvasóknak egy négy kötetes sorozatot, ami könyvről könyvre fokozatosan nehezedik. Kulcsfontosságú a nagy betűk használata és a szavak, mondatok hosszának, bonyolultságának, a kép-szöveg arányának tudatos változása, miközben a gyerekek olyan sztorit kapnak, ami aktuális, kalandos és valóban nekik szól

Igaz Dóra pedig pontosan tudja, milyen elsősnek lenni. Hőse, a kis Pali, aki a bében kezdi a tanulmányait. Első bésnek lenni pedig a legmenőbb dolog a világon, mert van az osztálynak egy igazi hörcsöge, akit az arra érdemes nebuló haza is vihet a nap végén. Naná, hogy Palinak semmi máson nem jár az esze, csak azon, hogy Tiki az övé legyen egy estére. Ám ez nem olyan egyszerű, ha a padtársa pont egy vicces kisfiú, akivel könnyen megtalálja a hangot, akár az óra közepén is. A történet pozitívan vezet be az iskola világába, miközben egy meghitt mesét olvasunk a barátságról és a becsületről.

Kíváncsi vagy, Igaz Dóra hogyan vélekedik a megjelenő sorozatról? Kattints az interjúnkra!

Kíváncsi vagy mitől lesz igazi olvasó a gyereked? Gyere el április 22-én, szombaton, 11-12 között a Pagony kiadó kerekasztal beszélgetésére a Könyvfesztiválon!A beszélgetés részvevői a Most én olvasok!-sorozat szerzői, Berg Judit és Gévai Csilla, valmint a nagysikerű Panthera című regény írója, Kertész Erzsi, Knézics Anikó, vezető tanító, a Tanítók Egyesületének elnöke, Gombos Péter, a Kaposvári Egyetem tanára. 

Tudd meg, ők hogyan nevelik olvasóvá a felnövő generációkat, milyen eszközeid vannak, mik az esetleges hibák és ne felejtsd el feltenni a kérdéseidet sem! 

Olvasásra fel! Várunk a Könyvfesztiválon!

Kíváncsi vagy, milyen újdonságokat találsz majd még a standon? Lapozz ide!