2017 Nagy Pagony-könyves KVÍZ

Eléggé ismered a 2017-es Pagony-könyveket?

Mennyire vagy képben a 2017-es Pagony-könyveket illetően? Most letesztelheted! Gyerekekkel, vagy felnőttekkel, csapatban, vagy egyedül: most mindenki megmutathatja, mennyire ismeri a gyerekkönyveket! A megfejtésért egész éves családi belépőt sorsolunk a PagonyFesztekre, amit egy három kötetes könyvcsomag kíséretében vehet át három nyertes is! Sok sikert!

Véget ért a játék.

Íme a nyertesek, akiknek szívből gratulálunk:

Kósáné Bajnoczi Beáta
Korát Viktória
Kóczián Józsefné

Mennyire ismered a 2017-es Pagony-könyveket? Most letesztelheted magad!

Válaszolj a kérdésekre, írd fel a megfelelő betűket, olvasd össze a végeredményt és megkapod azt a könyvet, ami 2018-ban elsőnek jelenik meg a Pagony gondozásában Harcos Bálint tollából.

Minden válasz egy 2017-es Pagony-könyv. Ha esetlen nem ismernéd, nem olvastad volna, akkor kattints a kérdésen található linkre, ami elvezet majd a megfelelő válaszhoz!

Ha sikerült, küldd el január 31-ig a jatek@pagony.hu-ra a megfejtést, mert egész éves családi belépőt sorsolunk a PagonyFesztekre, amit egy három kötetes személyre szabott könyvcsomag kíséretében vehet át három ügyes nyertes is!

Fejtörésre fel!

kerteszerzsi.jpg

1. Mi az alcíme a Panthera második kötetének? Írd fel a megfejtés első betűjét!

A küldetés

2. Melyik az a mesekönyv, amiben minden idők leggyermekibb mackója megküzd a kudarccal, majd végül érmet kap? Írd fel a megfejtés első betűjét!Boribon, a bajnok3. Melyik könyv kapcsán válaszolta ezt az szerző a hozzá intézett interjúban? Írd fel a megfejtés ötödik betűjét! - "Egy kicsit olyan a könyv, mintha segíteni is szeretne a szülőknek abban, hogyan értsék meg jobban a gyerekeiket, hogy oldják meg a családi perpatvarokat, hogyan kérdezzenek úgy, hogy a gyerekek szívesen válaszoljanak. Ez tudatos volt a részedről?

- Nem. Én nem szeretném azt mutatni, hogy olyan vagyok, aki mindent jobban tud. Főleg, mert a valóságban sokszor én is, mint gondolom mindenki más, váratlan helyzetekben nem megfontoltan, hanem ösztönösen cselekszem, ami nem mindig a legjobb megoldás. De persze én is, mint gondolom sokan mások is, igyekszem tudatosan megfigyelni önmagam, hogy a hirtelen jött szituációkban ne a bevésődött, tanult viselkedésminták szerint cselekedjek, hanem, ha azok nem tetszenek, akkor írjam felül őket és helyettük a magamé szerint. És ez azért nem mindig megy úgy, mint a könyvben szereplő anyukának és apukának! Van, hogy kiabálok a gyerekeimre egyet, és csak később veszem észre, hogy nem is dühös voltam, csak mondjuk féltem. Féltettem Emmát, hogy leesik a fáról, de nem azt mondtam neki, hogy kapaszkodjon nagyon, mert dobog a szívem, hanem hogy most rögtön másszon le. De ez olyan emberi, nem? A könyvben szereplő szülők mesebeli szereplők, nem hús-vér emberek, így hát mindig szuper megoldással állnak elő. De azért jól jöhet egy-két trükk vagy humoros megoldás, amit elleshetünk tőlük."A titkos reggeli4. Melyik volt a legnagyobb alakú könyv, ami a legjobban illusztrált magyar gyermekkönyv díját érdemelte ki 2017-ben a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórumtól? Írd fel a megfejtés második betűjét!És most elmondom, hogyan lifteztem
liftesfiu02.jpg

5. Mi a címe annak a könyvnek, amiben egy sárkány, egy királylány és egy lovag egy gyógyító mentőcsapatot alkotnak, dacolva minden sztereotípiával? Írd fel a megfejtés első betűjét!
og és a repülő doktorok
zog02.04.jpg

6. Melyik Julia Donaldson verses mese szól a könyvek illatáról? Írd fel a negyedik betűjét a megfejtésnek!A nyomozókutya
7. Melyik cseh mesekönyvből derül ki, miért vesztett Napóleon serege Waterloonál? Írd fel a megfejtés tizedik betűjét!Matyi és Sári a történelemben
8. Melyik könyvről írta ezt Berg Judit?
"Ritkán történik meg velem, hogy belefogok az olvasásba, és a harmadik mondatnál már úgy érzem, hogy érdemes volt elkezdenem. Talán, mert elevenembe vág az első három mondat. Vagy olyan lendülettel sodor magával, hogy máris egy számomra izgalmas helyzet kellős közepén találom magam. Vagy életre kelt egy olyan szereplőt, akire nem tudok többé nem odafigyelni." Írd fel a megfejtés első betűjét!isrigók - Három gyerek hazatalál9. Melyik könyv készült a Silent Book Contest - csendes képeskönyvek - nemzetközi versenyére? Írd fel a megfejtés utolsó előtti betűjét!Milyen színű a boldogság?

Z

nyomozokutya04_-_copy_1.jpg

K

milyenszinu01.jpg

10. Milyen könyve jelent meg Wéber AnikónakAz osztály vesztese szerzőjének 2017-ben? Írd fel a megfejtés tizedik betűjét!

El fogsz tűnni!

11. Melyik könyvet írta Berg Judit és Kertész Erzsi "játékból"? A megfejtésben van egy kétjegyű mássalhangzó. Írd fel a második jegyét!

A négy madár titka

12. Melyik könyv kezdődik ezzel a mondattal: "Özvegy Závoczki Endréné sokat járt a Ligetbe, amíg élt."? Írd fel a megfejtés első kétjegyű mássalhangzójának első jegyét!

macskaherceg0.jpg

A macskaherceg kilencedik élete
13. Melyik Pásztohy Panka-könyvből való ez a kép? Írd fel a megfejtés ötödik betűjét!

pesti_mese_2.jpg

Pesti mese

14. Melyik könyvben szólalt meg egy mufurc lovacska? Írd fel a megfejtés harmadik betűjét!

Kockacukor lovassuli

15. Melyik könyvben alapít egy kislány "Problémamegoldógyorsszerviz"-t? Írd fel a megfejtés utolsó betűjét!

Ludmilla megoldja

Most olvasd össze a betűket!

A megfejtés 2018 első Pagony-könyve, ezt küldd el nekünk a jatek@pagony.hu címre január 31-ig!

A helyes beküldők között kisorsolunk három nyertest, akik egy egész éves családi belépőcsomagot kapnak a PagonyFesztekre egy 3 kötetes Pagony-könyvcsomag kíséretében, amit ők maguk állíthatnak össze a 2017-es megjelenésű könyvekből.

Jó játékot!