5+2 új könyvünk

Találd meg legújabb kedvencedet!

Az idei nyár sok munkával telt nálunk, rengeteg friss kötet landolt a nagy hőségben a nyomdából. Ha a vakációd alatt nem tudtál velünk lépést tartani, akkor most egy csokorba gyűjtve mutatjuk meg neked, milyen szuper új pagonyos könyvekkel találkozhatsz a boltokban és a weben is!

sarkanyovi_borito.jpegSárkányovi
Ezt válaszd:
- 3-6 éves gyereknek
- ha most készültök oviba
- ha oldanád a szorongást

A Sárkányovi egy igazi oviváró könyv így nyár végére, mert  talán téged is nehéz feladat elé állít az ovi-, illetve sulikezdés.
Ezek ugyanis talán a gyerekkor legfontosabb fordulópontjai, amelyekre nem árt lélekben felkészítened a gyerekeket. Ha olyan könyvet keresel, ami megkönnyíti az ovikezdést,  akkor ez a könyv
 az egész családnak telitalálat!
A szerző, Czernák Eszter kétgyerekes anyukaként jól ismeri a gyerekeket, hiszen az eddig megjelent A világ legjobb játszótere és a Sári és Berci otthon című könyvei hamar a kisgyerekes szülők kedvenceivé váltak. 
Sárkányovi egészen különleges hely: ide nem kisfiúk és kislányok járnak, hanem apró manók, hatalmas jetik, háromfejű kissárkányok, és még sok-sok különleges lény. Egy azonban biztos: az óvodában ők is ugyanazokkal a helyzetekkel találkoznak, mint minden kiscsoportos. Olvasd el az első mesét itt! A Sárkányoviban végigkísérheted egy ovis mindennapjait, könnyedén oldva így a szorongásokat és belső feszültségeket, amiket egy kisgyereknek jelent az óvodakezdés. Rátkai Kornél rajzai remekül passzolnak a szöveg könnyed, friss stílusához, így ez a kötet szinte észrevétlenül segít majd be titeket is az óvoda kapuján!imagehandler_4.jpegZsiráf, és irány az ágy!
Ezt válaszd:
- 3-6 éves gyereknek
- apás esti meséknek
- ha hatalmas a fantáziája

Szerezd be itt!

David Grossman neve bizonyára ismerős neked, ha nem, akkor szerezz be egy könyvet tőle, megéri! Az ismert szerzőnek elsőként nálunk jelent meg gyerekeknek szóló könyve, ráadásul egy igazi apás mesekönyv esti felolvasásra!
"Mert ezek a többnyire lefekvés és elalvás táján játszódó mesék a családi fantáziáról, játékról, meséről – a közös fabulálásról szólnak. A legtöbb mesében az apa mesél a gyerekkel (néha pedig a gyerek egyedül). Lassan, történetről történetre emeli a tétet. Eleinte még a hétköznapi, esti játékok (vajon valódi mexikói zsiráf lapul-e a fürdés után az ágyba vitt törölköző-batyuban, vagy egy fürdés előtti sót vegyenek! játék) majd lassacskán egyre szebb és mélyebb, félelmekre és lelki igényekre gyógyírt hozó közös fantáziajátékok következnek." - olvasd tovább ajánlónkat!A színes képekkel teli könyvet lapozgatva te is meggyőződhetsz arról, hogy mindig a legegyszerűbb a legnagyszerűbb... David Grossman, a legnagyobb kortárs izraeli író egy-egy elegáns csavarral mindig különlegessé varázsolja az apró-cseprő kalandokat, vagy a hétköznapi történéseket. Zsiráf, és irány az ágy! - a címadó mesét mutatjuk meg neked, a színes kötetben további igazi apás meséket találsz felolvasásra, keresd a weben! 

Itt tedd kosárba!

imagehandler_5.jpegMentsük meg Matildát! 
Ezt válaszd:
- 5-8 éves gyereknek
- ha nem bír egy helyben ülni
- ha a Toy Story az egyik kedvenc meséje

Talán a te gyerekednek is eszébe jut időnként, hogy vajon mi történik az itthon maradt plüssökkel, amíg ő oviban, iskolában van? A könyvben szereplő Mocori Muki, Wim és Bom pont így járnak: minden tudásukat és bátorságukat latba vetve el is indulnak, hogy megkeressék gazdijukat, a hatáves Matildát. Vajon hová tűnt a kislány? Izgalmas útjuk során rengeteg kaland várja őket, érdekes emberekkel találkoznak, szóval ez egy igazán vicces és megható mese a plüssállatok és a gyerekek különleges barátságáról minden 5 éven felülinek, a nagyobbaknak akár önálló olvasásra is!
Oliver Scherz, a népszerű német szerzőtől eddig egy könyvet olvashattál itthon magyarul: a Rögtön jövünk, leugrottunk Afrikába hasonlóan izgalmas nyomozós történet, de szerencsére mostmár elkezdheted Matilda történetét itt, vagy meg
ismerheted ajánlónkat, aztán kerekedj fel te is Matilda megmentésére!

Rendeld meg itt!

imagehandler_6.jpegVágj bele, kufli! - alkotófüzet 
Ezt válaszd:
- 3-8 éves korig
- ha mindig matatna valamivel
- a legnagyobb kuflirajongónak

Igazi nyárzáró móka lehet minden kuflirajongónak, és azoknak is, akiket még nem szippantott be Dániel András varázsaltosan vicces világa! A szétszedhető füzet NEM hagyományos foglalkoztató, hanem egy egészen különleges és kivételes, füzetnek álcázott kuflibábszínház, kuflitársas, kuflihajtogató, kuflikukucskáló és kufliragasztgató! Minden oldalából egy igazi játékot vagy díszt tud készíteni magának egy ovis is, időnként a szülei segítségével. A kufliságok elkészítéshez csupán ollóra és ragasztóra van szükség, itt rögtön kipróbálhatod, hogy milyen egyszerű kufli ujjbábot készíteni!Rendeld meg itt!

imagehandler.jpegVisszhangország - Az elveszett tárgyak földje
Ezt válaszd:
- 7-12 éves gyereknek
- ha szeret régi emlékek között kutakodni
- ha elveszne egy varázslatos világban

Az osztály vesztese szerzője ezúttal a 7-12 éves korosztánynak írt egy különleges világban játszódó történetet: Visszhangország ugyanis az elveszett dolgok földje. Ide kerül minden, amit elfelejtettek. Tárgyak, dallamok, sőt, még emberek is.
 Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki: van a szobájában távcső, hogy nézhesse a csillagokat, a kertben madáretető, ahova szeretett madarainak szórhatja az eleséget. De egy nap Cinke eltűnik: valamit elvesztett, amit meg kell keresnie. Útja a titokzatos Visszhangországba, az elveszett dolgok földjére vezet, ahol különös emberekkel ismerkedik meg. Vajon aki belép Visszhangország földjére, azt örökre elfelejtik a másik világban lakók? Cinke és új barátja, Gréta, megpróbálják megmutatni a többieknek, hogy milyen fontos dolgokról feledkeztek meg, és közben maguk is megtalálják, amit elvesztettek, és ami láthatatlanná tette őket. Ez a könyv egyszerre dolgoztatja meg a gyermeki fantáziát mesebeli elemeivel, ugyanakkor felhívja a figyelmet a való világ számos fontos problémájára is, olvasd tovább ajánlónkat, és  utazz Wéber Anikóval!

Szerezd be itt!

ketkisdino.jpegÉS A RÁADÁS!
Két kis dínó a zsírkréta korban és Két kis dínó felfedezi Amerikát
Ezt válaszd:
- 5-10 éves gyereknek
- ha szeret felfedezni
- önálló olvasásra és felolvasásra is
 hogyan lettek icipicik és hogyan kerültek a zsírkréta korból a mi világunkba. Az első önállóan olvasott sorozat második részében pedig Kolumbosz hajóján Amerikát fedezik fel hőseink. 
Berg Judit vicces dínótörténetei tökéletesek minden kis­iskolásnak, aki szereti a dínókat, a kalandokat… no meg a történelmet! Vedd kézbe a puha kötésben megjelent, praktikus köteteket, és hamarosan érkezik a sorozat többi része is!

Berg Judit népszerű sorozatának két része változatlan tartalommal, de új formátumban, azaz puha kötésben jelent meg újra! 
Ha még nem ismered Trikó és Nyamm történetét, akkor irány a zsírkrétakor, ahol számtalan kaland során az is kiderül, hogy

Keresd itt a sorozatot!

Kapcsolódó termékek