A tavasz TÍZ pillanata

a Tilos az Á Könyveknél - Péczely Dóra főszerkesztő ajánlása

Már nyár van, és kijöttek az új könyvek a Pagony ifjúsági kiadójánál, a Tilos az Á Könyveknél. Ez a félév a várakozásainknak megfelelően nagyon izgalmas lett. Sok külföldi könyvvel nyitottunk, és több olyan regényünk lett, melynek első vagy akár mind a négy korábbi kötetét olvashattátok már. És persze magyar újdonságunk is megérkezett, egy új szerzővel.

tovább...

Pampa Blues

Részlet Rolf Lappert regényéből

Már olvashatjátok az egész regényt, mely a Tilos az Á Könyvek gondozásában jekenik meg.

Rolf Lappert Pampa Blues című regénye méltán került fel idén az IBBY Honour Listre. Súlyos életdöntések egy finom nyelvezetű, abszurd humorú, tapintható hangulatú, meglepő fordulatokban bővelkedő regényben, szeretni fogjátok!

Itt egy rövid részlet!

tovább...

Te is vágod?

ismeretterjesztő könyvek

A címben a saját 13 éves fiamat és egy szuper ismeretterjesztő könyv címét idézem. Az alábbi cikkben négy kötetet ajánlunk figyelmetekbe, van köztük komoly matematikai és fizikai ismeretekre építő könyv,  vagy szexis felvilágosító könyv.

Bármelyiket is választod, nem jársz rosszul.

tovább...

Rakj össze!

újabb kirakók a boltokban

A karácsonyi rohanásban bizony jópár nagyon klassz játékról nem írtunk, pedig tudjuk, hogy szeretitek-keresitek őket a Pagony boltjaiban.

Rövid szemlénkben ezekete mutatjuk be nektek, aztánm gyertek-gyertek, nézzétek meg őket közelebbről is, az én ngay kedvencem ez a képen látható Éjszakai város!

tovább...

Egy zseniális nyomozó

avagy mi kell egy nyomozáshoz

Te is szeretsz nyomozni, rejtélyeket felderíteni? Ha igen, itt egy lista, hogy mi mindenre van szüksége egy igazi nyomozónak! Aztán nincs más dolgod, mint elolvasni néhány olyan könyvet, amiben igazi nyomozás van! A Tim mesterdetektív és társa című sorozatunk első része pont ilyen! A rövid fejezetek, nagy betűk, izgalmas cselekmény és a szimpatikus főhősök ideális első önálló olvasmánnyá teszik a könyvet.

És hogy még mi kell?

tovább...

Róka és Egér hegyekben

Egy téli mese A nagy utazás című könyvből

Paulovkin Boglárka mesekönyvében Egér és Róka útnak indulnak, hogy új otthonra leljenek. kalandos útjuk során a téli hegyekbe is eljutnak, ahol megismerkednek a síelés örömeivel.

Olvassátok el ezt a most igazán aktuális mesét, a könyvet keressétek a boltban!

tovább...

A hat legnépszerűbb társas

Ezeket a játékokat szerettétek tavaly

A Pagonyban a könyvek mellett a kezdetek óta rengeteg jobbnál jobb játék vár titeket és mi igyekszünk mindig a legjobb társasokat megtalálni nektek, hogy az egész család élvezettel, önfeledten  játszhasson!

Az alábbi szemlében a 2014-es év legnépszerűbb játékairól mesél nektek Évi, akivel a Pozsonyi úti Pagonyban bármikor ki is próbálhatjátok mondjuk a Dobblet!

tovább...

Mindet el kell olvasni!

A Pagony 2015 első félévi könyvei

Ovisok, bölcsisek és ti kedves anyukák-apukák, gyertek idén is sokat a Pagonyba! Tudjátok, miért? Mert rengeteg új könyvvel várunk titeket, amiket nagyon fogtok szeretni! Ráadásul már három boltunk van, a Bartók Béla úti Budai Pagonyban olyan szuper gyerekjátszó résszel, amiből haza se akarnak menni a gyerekek, Székesfehérváron egy igazi kis játékos-könyves-kulturális kuckóval, a Pozsonyi úton pedig a szokásos otthonos pagony-légkörrel.

tovább...

„A néző szemével rendezek”

interjút adott Fonyó Gergely, a Kőmajmok háza című új tévéfilm rendezője

Fonyó Gergely rendezte A kőmajmok háza című tévéfilmet, melyet december 26-én este láthatunk először a televízióban. Az íróval, Tasnádi Istvánnal nem ez az első közös munkájuk, készítettek együtt már ifjúsági filmet három évvel ezelőtt, Matula kalandpark címmel. – Dallos Máté interjúja

tovább...

Sütihasználati beállítások