Ezzel érdemes foglalkozni!

Új foglalkoztatók a HVG-től és a Ventus Librotól

Akár elméleti, akár gyakorlati ember is a gyerekünk, a foglalkoztatók közt mindenféleképp találunk nekivalót: összeszedtünk pár új kísérletezős könyvet, amelyben kézzel-szemmel-szájjal tapasztaljuk meg a körülöttünk lévő anyagok változását, és két foglalkoztatót, amelyek pedig logikai, megfigyelős, kitalálós, rajzolós feladatokkal vannak teli.

tovább...

A Pagonyban mindig történik valami!

Őszi kínálatunk

Ugye ti se hiszitek el, hogy itt van az ősz? Még nem is volt igazán nyár, és újra iskola, munka, feszes napirend. Ami ennél még sokkal hihetetlenebb, hogy az ősz CSAK három hónapból fog állni, de a Pagonynál nem kevesebb, mint két tucat könyv jelenik meg ebben a három hónapban! Csak győzzetek választani, mert az a rettenetesen szomorú hírünk, hogy egyszerűen mindegyik JÓ! De legalább van, amit ráér jövőre megvenni, amikor nagyobb lesz a gyerek. Mert készültünk a legkisebbeknek - nekik a legtöbb könyvvel, hiszen a Pagony elsősorban az övék -, a nagyobb ovisoknak, nekik a legfőbb kedvenceikkel, a kisiskolásokkal, akiknek még felolvasunk, de már önállóan is olvasnak, és végre külön kínálatunk van a nagyobbacska, önállóan, jól és lelkesen olvasó iskolásoknak is 9-12 éves korig, három nagyszerű könyvvel, köztük idei legtehetségesebb elsőkötetesünkkel, Kolozsi Angélával. És persze van két családi könyvünk is, mert mi azt szeretnénk, ha együtt nevetne, ámuldozna, beszélgetne, szöszmötölne a család - egy könyv fölé hajolva.

tovább...

Rozi kedvencei

Lapozós szemle

Naná, hogy a lapozókkal indul minden. Ha bibliofil csemetéket szeretnénk nevelni, akkor nem szabad megkerülnünk, hogy sokféle-fajta, régi és új izgalmas könyvkülönlegességet kínáljunk a babáknak, már a kezdetek kezdetén. - Hajdú Zsani, akit a Pagony pult mögül ismerhettek, most nem a boltban, hanem otthon, a már egy éves Rozival olvas együtt rengeteget. Most az ő személyes kedvenc lapozóiról írt nektek.

tovább...

De nehéz az iskolatáska...

könyvek a szorongásmentes tanévkezdéshez

Főleg, ha a szeptemberi iskolakezdésig csupa olyan könyvvel pakoljuk meg, amik segítenek feloldani az esetleges szorongást. A közös olvasás közben szülő és gyerek együtt hangolódhat rá az iskolára, beszélgethetünk arról, hogy milyen volt anno nekünk, és elmondhatjuk, hogy mennyivel jobb most suliba járni.

Bagossy Laura könyvajánlója mindenkinek szól, akinek kisiskolás gyereke a nyár utolsó békés hetére készülődik, és az új iskolatáska már pakolásra kész.

tovább...

Tanévkezdés a Pagonnyal

Ismeritek azt a szót, hogy tanszerlista? Én tavaly kerültem vele szoros kapcsolatba, és idén is elkísér augusztus második felében a beszerzési láz. A tanszerlistán sok-sok rejtélyes dolog szerepel, de párat mindenképp a Pagonyban szerezzetek be.

tovább...

Holnapra kutya bajod! - Doktormesék

Részlet Igaz Dóra könyvéből Horváth Ildi rajzaival

Dani, Bálint, Fanni, Réka, Csilla és a többiek a Kökörcsin utcai óvoda Mackó csoportjából pont olyanok, mint bármelyik más óvodás. Az egyik copfos, a másik szeplős, a harmadik félénk, a negyedik nagyon bátor. Néha bizony betegek is, sőt, néha akkor is meg kell látogatniuk a doktor nénit vagy doktor bácsit, ha éppen nem betegek. Bálint például eltöri a kezét. Réka influenzás lesz. Csillának tojásallergiája van, Rozi pedig bárányhimlős. Igaz Dóra mesekönyvéből megtudhatjuk, melyik betegség mitől van, mit tegyünk, ha betegek vagyunk, és ami a legfontosabb, megtanítja, hogy egyik betegségtől, sőt, az oltástól sem kell félnünk!

tovább...

Legyen saját iskolád!

Győri Bori kreatív blogja

Nálatok is nagy izgalommal várják egyesek az iskolát? akkor nektek való ez a házilag elkészíthető, saját kis iskola, amivel eljátszhatjátok, mi minden történik egy iskolában! Ha olvastátok Bálint Ágnestől az Iskola a faliszekrénybent, amiben Szilvi, a főszereplő kislány készül izgulva az elsőbe, akkor tudjátok, hogy vickek-vackokból egy titkos saját kis iskolát barkácsolni a legjobb dolog a világon. Legyen neked is kisladikos Csipesz-iskolád!

tovább...

Játsszunk iskolásat!

A kisgyerekek, főleg azok, akik még nem járnak iskolába, imádnak iskolásat játszani. Iskolásnak lenni szörnyen felnőttesnek tűnik ötéves szemszögből, a tapasztalt iskolások pedig bevezethetik az iskola rejtelmeibe a kistestvéreket - legalább legyen valami haszna az iskolának, ha más nem, hát vágjunk föl vele! Olvassátok el az Iskolások kézikönyvét, amiből mindent megtudtok a suliról előre!

Mi is játszunk sokat iskolásat, elmesélem, hogyan. Aki tudja, csinálja utánam, garantált a siker!

tovább...

A Rumini-kaland

Mindent, amit Ruminiről tudni kell, megpróbáltunk összeszedni egy kis csokorba! Sok-sok kötet, egy társasjáték, mókás horgolt figurák és már két színházi előadás is vár arra, hogy Rumini mindig és mindenhol veled legyen!

Élvezd a letehetetlen köteteket, bárhol is jársz még a nyáron! A következő kötetet pedig reményeink szerint 2015 második felében veheted majd kezedbe. Addig is: hajrá Rumini!

tovább...

Sütihasználati beállítások