Kipikopi, mi a neved?

Győri Borbála kreatív blogja

Tagadhatatlanul itt az ősz, potyognak a gesztenyék. Miközben a fényes, frissen lepotyogott gömböcök után kutatunk az avarban, elfelejtünk azon búslakodni, hogy elmúlt az idei nyár, és milyen lehetetlenül sokára lesz újra napsütéses jóidő. A legnagyobb kincs a még héjas gesztenye, amit saját magunk bonthatunk ki óvatosan. A gesztenyegyűjtés nálunk kihagyhatatlan családi tradíció - nézzétek meg, milyen jó játékot készítettünk belőle!

tovább...

Szorongás ellen: mese

interjú Igaz Dórával, a doktormesék szerzőjével

Hamarosan a könyvesboltok polcán találjátok a Holnapra kutya bajod című! doktoros mesés könyvet. Igaz Dóra, a könyv szerzője háromgyerekes anyaként maga is túlesett az összes gyerekbetegségen, így első kézből igyekszik segíteni azon, hogy mind a gyerek, mind a szülő számára elviselhető, érthető legyen, hogy miért leszünk náthásak, miért fáj a torkunk, mi történik egy orvosi rendelőben, és hogy a szuri az csak egy kicsit fáj. Rövid interjú a gyógyító mesék szerzőjével.

tovább...

Rózsaszirmok a kalapács alatt

Győri Borbála kreatív blogja

Ezen a héten a Pagonyban minden kirándulós! Márpedig kirándulás közben nagyszerűen lehet gyűjtögetni, de ha nincs időtök-erőtök kimenni a városból, hát ne aggódjatok, a sétányokban és parkokban ilyenkor kizárólag földre szegezett szemmel érdemes járkálni. Gesztenyéből és a falevélből már ti is biztosan ezernyi holmit tudtok fabrikálni, mi most lehullott virágszirmokat szedegettünk a kosarunkba, s ragasztottunk fel a gyűjtőfüzetünkbe - olvasd a Kisladik kreatív posztját!

tovább...

Bálint és a baleset

Részlet Igaz Dóra Doktormeséiből Horváth Ildi rajzaival

Mindenki szokott beteg lenni. Legjobban az apukák szenvednek, második legjobban a kisgyerekek, az anyukák, hát ők meg állnak a gáton és kémlelik a holnap láthatárát. Mivel mi a szenvedő férfiaknak nem adunk ki könyveket (még!), ezért a kisgyerekeknek kedveskedünk egy betegségekről szóló meséskönyvvel, amiben egy ovis csoportban, a Kökörcsin utcában sok-sok mindennapi betegség - nátha, influenza, bárányhimlő, kartörés - kerül elő. Hol Bálint beteg, hol Réka, hol Dani. A lényeg, hogy megértsük, hogy mi bajunk van, és máris kevésbé félünk, hiszen tudjuk, hogy holnapra, de legkésőbb jövő hétre kutya bajunk lesz. Vigasztaljuk a gyerekeket ezzel az okos kis mesekönyvvel, ha elkapja őket az őszi betegség-cunami!

tovább...

Kirándulás? Piknik?

Kirándulni ilyenkor a legjobb, mert legalább nem sül meg az ember, de nem is kezd el két óra után vacogni. Az őszi erdő gyönyörű és tele van izgalmasnál izgalmasabb gyűjtenivalókkal, gesztenyével, terméssel, levéllel, faággal. Megfigyelhetjük a zúzmókat és mohákat, leshetjük az őzeket, mókusokat, nyulakat, cinkéket, ha csöndben vagyunk. Ha pedig elfáradtunk, telepedjünk le, és meséljünk, játsszunk a szabadban, amíg lehet, amíg le nem fagynak a fülcimpáink.

tovább...

Három új társast ajánlunk

Már most készülhetsz az egyre korábban sötétedő őszi estékre, frissítsd fel egy kicsit az otthoni társasokat!

Az egyszerűbb, pörgősebb játékok mellett egy, a fényűző királyi udvarok hangulatát idéző, különleges társast ajánlanak neked boltosaink, Nóra és Janka.

tovább...

Kismackóéknál áll a bál!

Janosch: Szülinapi buli, Szevasz, kismalac!, Móra, 2014.

Kismackó és Kistigris az örök páros: egyszerre házastársak, barátok, egymás istápolói. Kismackó kiváló zöldségelvest tud főzni, azonkívül horgászik, Kistigris pedig gombászni szokott az erdőben. Ha az egyik beteg, a másik gyógyítja, ha elfárad, cipeli a hátán. Így éldegélnek kis házukban.

tovább...

Akinek gyorssegély a vers

interjú Gubás Gabival, a Kőmajmok háza című film női főszereplőjével

Izgalmas időszakon van túl Gubás Gabi, aki most fejezte be a Kőmajmok háza című film forgatását. A Tasnádi István regényéből készülő filmet Fonyó Gergely rendezi, a színésznő a főszereplő fiú, Kornél mamáját alakítja. A filmet karácsonykor tűzi műsorára az MTV.

Gubás Gabit  Dallos Máté kérdezte a könyvekről, pályakezdésről, gyerekekről és persze a forgatásról.

tovább...

Ezzel érdemes foglalkozni!

Új foglalkoztatók a HVG-től és a Ventus Librotól

Akár elméleti, akár gyakorlati ember is a gyerekünk, a foglalkoztatók közt mindenféleképp találunk nekivalót: összeszedtünk pár új kísérletezős könyvet, amelyben kézzel-szemmel-szájjal tapasztaljuk meg a körülöttünk lévő anyagok változását, és két foglalkoztatót, amelyek pedig logikai, megfigyelős, kitalálós, rajzolós feladatokkal vannak teli.

tovább...

Sütihasználati beállítások