A Pagony a Könyvfesztiválon

Olvass Pagony-könyvet tavasszal! Itt van sok-sok kicsiknek való, vidám mese: Bumburi bukdácsol végig a színen, őt követi nagy sürögve-forogva Bogyó és összes barátja, akik most bábszínházat és rajzos kavicsokat csinálnak. Berollerezik szelíden Pipp és Polli, a két jó barát. 

Az iskolába készülők ezentúl Finy Petra és Pásztohy Panka segítségével tudhatják meg, milyen is az iskola, de igazából, Angyalandi pedig egy egész világot rajzol az üres könyvlapokra, amibe besétál Kárókaresz - és az Izé, aki mindent felforgat. Kavarodás a Szökjünk meg az óriásokban is van bőven, ami azt illeti, hiszen egy óriáslány elrabol három gyereket, játékból. De megszökni már nem könnyű, sőt nagyon is izgalmas és kalandos!

Végül a Mesekavics alkotókönyvet minden korosztálynak ajánljuk nyugodt otthoni foglalatoskodásra.

tovább...

A Tilos az Á Könyvek

ezeket is megtalálod a Könyvfesztiválon

A Könyvfesztiválra 3 új könyvet jelentett meg a nemrég alakult Tilos az Á Könyvek. Ezeket a regényeket nemcsak a célközönség, tehát a 12-18 éves korosztály olvassa szívesen, hanem a fiatal felnőttek is, sőt sok szülő lelkes Időfutár rajongó, és biztos vagyok benne, hogy a többi új könyvünket Te is szeretni fogod.

A könyveket keresd a Millenárison, a D7-es pavilonban is április 24-27. között kedvezménnyel!

tovább...

Torzonborz magával ragadó

Otfried Preussler: Torzonborz újabb gaztettei, Kolibri, 2014

Azzal kezdem, hogy Torzonborz első kötete karácsonykor érkezett hozzánk, és Léna (5) egy hét alatt befalta. Azóta hetente hallgatom a kérdést, hogy mikor jön a második rész, mikor jön a második rész… és végre! Végre itt van, és egy jottányival sem halványabb az elsőnél. Sőt, mi talán még jobban élveztük, hogy az ismerős szereplőket köszönthetjük, velük tölthetünk - no, nem sok időt, mert ezt két húsvéti-szünetes nap alatt kellett felolvasni a gyerekeknek: piknikezés, buszozás, kirándulás, játszóterezés, ebéd, vacsora, altatás közben. Mindenhol ott volt velünk Torzonborz.

tovább...

Nyugalom, szerelem. Szerelem, nyugalom.

Bart Moeyaert: Duett hamis hangokra (Tilos az Á Könyvek, 2014)

A szerelem – főleg a legelső – a legszebb érzés, amit az ember átélhet. A remegés a gyomorban, a lopva váltott pillantások utáni vágyódás, a szédelgés, a sóhajtozás és a dalra fakadás ugyanolyan normálissá válnak, mint egy átlagos napon a jóllakottság, a fáradtság vagy a szomjúság. Ilyenkor azt akarod, hogy megálljon az idő és örökké tartson a határtalan boldogság, amelynek részese vagy, és nem tudod elképzelni, hogy ez a szerelem valaha is véget érjen. – Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Pad-társak

avagy Négykezes egy új könyvünkhöz

A Duett hamis hangokra című új ifjúsági regényünkben hol a fiú, hol a lány szemszögéből ismerjük meg az Első Szerelem történetét. Lander és Liselot párbeszéde ihlette Gucsa Magdolna és Fehér Renátó négykezesét. Mindketten 25 évesek, írók, költők, a Körhinta Kör tagjai, akik a könyv elolvasása után külön-külön leírták első benyomásaikat. Hallgasd meg őket, aztán merülj el a Duett hangjaiban.

tovább...

Hazai krimi kiskamaszoknak

Nemere István: Lidércfény Nyomozóiroda - A nádas titka - Tilos az Á Könyvek, 2014

A címbe azt is írhattuk volna, hogy Szabadság, barátság, kalandság, avagy Tüskevár-történet a mobiltelefonok korában. Mert mindgyik állítás igaz Nemere István új regényére, mely a Tilos az Á Könyvek gondozásában jelent meg. A könyv valószínűleg nem csak a kiskamaszok körében lesz népszerű, szívesen olvassák majd a nosztalgikus érzelmű felnőttek is, hogy miért, azt Mészáros Márton irodalomtörténész, a KRE BTK Gyermek- és Ifjúsági Irodalom Kutatócsoport tagja elárulja... Aztán csak vessétek bele magatokat a nyomozásba!

tovább...

A csillagok is hibázhatnak?

kamasz-kritika: John Green - Csillagainkban a hiba című

Farkas Zsombornak hívnak, 17 éves vagyok és Zalaegerszegen élek. Szabadidőmben sokat zenélek és olvasok. Ezeket nagyon szeretem, és úgy gondolom, hogy a kettő nem áll olyan távol egymástól. Mert a zene és a jó könyv teljesen kiragad a hétköznapok világából. De vajon megéri-e elolvasni egy hosszú könyvet, ami lehet, hogy nem is fog tetszeni? Úgy gondolom ezt a kérdést mindenkinek magának kell megválaszolnia... Olvasónk ajánlója a Csillagainkban a hiba című könyvről.

tovább...

Duett hamis hangokra

Részlet Bart Moeyaert regényéből

"Néha leküzdhetetlen vágyat érzek arra, hogy írjak. Mint ahogy most is. Odakinn süt a nap, s az emberek ilyenkor boldogan sütkéreznek a szabadban. De én nem, mert nekem írnom kell. Ilyenkor mindenki azt mondja nekem, hogy bolond vagyok. Menj ki a friss levegőre, ahelyett, hogy a szobádban kuksolnál és írnál! Ez az utolsó szó mindig nagyon lekicsinylőn hangzik a szájukból. Pedig ilyenkor én egy fiút, egy lányt és az ő világukat láttam magam előtt. Pontosan tudom, hogy beszél Lander, hogy néz ki Liselot, és hogy milyenek együtt. Életük egy évének története duettben előadott dalként visszhangzik a fejemben. Eleinte gyönyörű, érzelmes és harmonikus a dallam, de aztán jönnek a hamis hangok." 

tovább...

Fűben, vízen, levegőben

a Pagony állatos könyvei

Itt a húsvéti szünet, mindenki pihe-puha nyuszikkal és csibékkel álmodik, potyognak a nyuszifészkek körül az édes plüssállatok... Tegyetek a tojás és a csokik mellé egy kis könyvet is. Aranyos és jó állatos meséket ajánlunk a Pagony kínálatából!

tovább...

Sütihasználati beállítások