Se nem csak itt, se nem csak ma

Időfutár 3. - A próbák palotája - kamaszkritika

Sziasztok, Kedves Olvasók!

Ezt a kritikát mi, Lili és Hajni írtuk. Mivel ikrek vagyunk, arra gondoltunk, hogy miért is ne írnánk meg ezt együtt. Reméljük, tetszeni fog, és meghozza majd a kedvetek az Időfutár-sorozat elolvasásához. Az Időfutár első részét a szülinapunkra kaptuk, és mondanom sem kell,nagyon megfogott az az izgalmas világ, amibe a könyv olvasásakor kerültem. Fogadjátok hát szeretettel ezt a kritikát,ami remélem meghozza majd a kedveteket a könyv elolvasásához!

tovább...

Kaláka koncert a PagonyFeszten

május 31-én, szombaton

Igencsak sűrű a koncertnaptára az idén (hihetetlen, de igaz!) a 45. évébe lépő Kaláka zenekarnak.

A Nyári PagonyFeszt kiemelt fellépői is ők lesznek.

Ebből az alkalomból beszélgettünk Gryllus Dániellel. - Both Gabi interjúja

tovább...

Van már legjobb barátod?

Barátkozós könyvek a Könyvfesztiválról

A könyvfesztiváli újdonságok közül most olyanokat válogattunk össze, amelyeket kisiskolásoknak ajánlunk, és a témájuk is összeköti őket: mindegyikben barátokat kell szerezniük a főszereplőknek egy új környezetben: új iskolában, osztályban, táborban. Ennek az érzelmileg nehéz időszaknak három nagyon különböző megformálása a három könyv, egyre nagyobbaknak. 

tovább...

Készítsetek ti is képeskönyvet!

Győri Borbála kreatív blogja

Két olyan könyvet vehettek kézbe múlt héten a gyerekeim, amelyekben a képek és a szöveg mellett a könyv fizikailag is szerepet játszik a mesében. Az olvasás során tevőlegesen is részt kell vennünk a történet alakításában. Az egyikben egymásba ágyazott, egyre kisebb és kisebb könyvek nyílnak ki egymásból. A másik mesekönyv pedig először is minden lapon el akar minket tántorítani a lapozástól, majd miután a gyerekek természetesen a tiltó táblák ellenére továbblapoznak, ismét a lapozással kell megoldaniuk a könyvben kibontakozó hatalmas galibát.

tovább...

Amíg zötyögünk - a négyes metró

Részlet Gévai Csilla hamarosan megjelenő könyvéből

Nagyon sokan szerettétek az Amíg utazunkot - és most itt a folytatás! Nanuk visszatért Budapestre, Doma nőtt egy csomót, Panni még mindig Nanuk játékfelesége az eszkimógyerek anyukája. Bali bácsi mindent tud a városról, és nem átall mindet elő is adni a gyerekeknek - ráadásul Olgika néniben érdeklődő és hasonlóan mindenttudó társra lel. Gévai Csilla utánozhatatlan humorával, Baranyai b. András zseniális rajzailva és sok-sok infóval jön az Amíg zötyögünk!!!!

tovább...

Meséljenek a képek!

A Könyvfesztivál képeskönyvei közül válogattunk: meghatóakat, vicceseket, klasszikusokat. Válogassatok ti is, és meséljetek együtt a gyerekekkel a képekről, a képekkel. Meglátjátok, hogy egy jó képeskönyv a felnőtt és a gyerek fantáziáját egyaránt beindítja.

tovább...

A leghíresebb csínytevő

Astrid Lindgren: A háromszázadik csíny, A kis csínytevő

Astrid Lindgren Juharfalvi Emilje a világ leghíresebb és legaranyosabb rosszcsont gyereke: Emil mindig jót akar, de valahogy mindig balul sülnek el a dolgok. De szerencsére a büntetés is élvezetes, és a családja épp ugyanúgy szereti a csínyekkel együtt, mint jó magaviseletű kishúgát. És hogy miből is lesznek a csínyek? Azt Emil maga mondja el a legpontosabban!

tovább...

A Pagony a Könyvfesztiválon

Olvass Pagony-könyvet tavasszal! Itt van sok-sok kicsiknek való, vidám mese: Bumburi bukdácsol végig a színen, őt követi nagy sürögve-forogva Bogyó és összes barátja, akik most bábszínházat és rajzos kavicsokat csinálnak. Berollerezik szelíden Pipp és Polli, a két jó barát. 

Az iskolába készülők ezentúl Finy Petra és Pásztohy Panka segítségével tudhatják meg, milyen is az iskola, de igazából, Angyalandi pedig egy egész világot rajzol az üres könyvlapokra, amibe besétál Kárókaresz - és az Izé, aki mindent felforgat. Kavarodás a Szökjünk meg az óriásokban is van bőven, ami azt illeti, hiszen egy óriáslány elrabol három gyereket, játékból. De megszökni már nem könnyű, sőt nagyon is izgalmas és kalandos!

Végül a Mesekavics alkotókönyvet minden korosztálynak ajánljuk nyugodt otthoni foglalatoskodásra.

tovább...

A Tilos az Á Könyvek

ezeket is megtalálod a Könyvfesztiválon

A Könyvfesztiválra 3 új könyvet jelentett meg a nemrég alakult Tilos az Á Könyvek. Ezeket a regényeket nemcsak a célközönség, tehát a 12-18 éves korosztály olvassa szívesen, hanem a fiatal felnőttek is, sőt sok szülő lelkes Időfutár rajongó, és biztos vagyok benne, hogy a többi új könyvünket Te is szeretni fogod.

A könyveket keresd a Millenárison, a D7-es pavilonban is április 24-27. között kedvezménnyel!

tovább...

Sütihasználati beállítások