Bogyó és Babóca foglalkoztató - 12 új mesével

Bartos Erika új könyve

A Bogyó és Babóca idén tízéves! A sorozat nagyalakú, különleges kötetében 12 új mesét olvashatunk, amelyek, eltérően a kis könyvektől, kétoldalas, rövid történetek a jól ismert szereplők kalandjairól: Gömbi robotot szerel, Pihe megvédi a szemtelen pillangólányoktól barátait, nagyot focizik mindenki a barátok néha összevesznek, de persze végül mindig kibékülnek. A mesék között pedig rengeteg érdekes és készségfejlesztő feladatot találhatnak a gyerekek: rajzolás, pontösszekötős, labirintusos, különbségkereső, mesélő feladatok követik egymást, valamint pár olyan kézműves játék is, amelyet egyszerű eszközök segítségével a legkisebbek is elkészíthetnek. A mese- és foglalkoztatókönyvnek nemcsak a családokban, de az óvodák polcain is ott a helye. Most egy mesét és két kinyomtatható foglalkoztató feladatot mutatunk meg nektek az új könyvből!

tovább...

Mindent tudsz a gorillákról?

Próbáld ki magad! Töltsd ki a kvízünket, és küldd be a megfejtést május 30-ig a gyori.hanna@pagony.hu-ra! Ha a helyes válaszok betűjelét összeolvasod, megtudod, hogy hívják a Jill Tomlinson sorozat legújabb darabjának, A gorilla, aki olyan akart lenni, mint az apukája főhősét!

Nyerj könyvet, mert a helyes megfejtők között sorsolunk!

tovább...

Izgalmas karakterek

Interjúnk Mészely Ilkával

Mészely Ilka, az Ördögbőr grófja - rettentő kalózmesék illusztrátora Erdélyben már több kötetet illusztrált, magyarországi kiadónál tavaly az Átjáró Másvárosba meseregényben láthattuk rajzait. Könnyed, de biztos kezű, humoros és karakteres figurái rögtön megnyerik maguknak az olvasót. Rajzai kiválnak a festői gyerek-mese-rajzok közül, és vagány, lendületes stílust képviselnek.

tovább...

Csetlő-botló kalózok

Interjú Adamik Zsolttal

Adamik Zsolttal, az Ördögbőr grófja - Rettentő kalózmesék írójával beszélgettünk a Pagony melletti kis kávézóban. Kalózmellény volt csak rajta, kalózpipáját és kampókezét otthon hagyta, de a humorát nem. Nem mindennapi kalózairól kérdezgettük az elsőkötetes szerzőt.

tovább...

Kiskartács, a rettenetes kapitány

Részlet Adamik Zsolt Ördögbőr grófja meséjéből Mészely Ilka rajzaival

Adamik Zsolt első kötetében egy apuka mesél a kisfiának, aki kalózos meséket akar hallani. És a mesék nagyon kalózosak: de miközben tengeri szörny, kincs, hajópapagáj és marcona legénység is feltűnik a lapokon, mégis minden bevett figura kicsit más, kicsit ki van figurázva A kalózok persze nagyon marcona dolgokat mondanak, mégis mindenkit befogadnak, barátkozni szeretnének, ellenőrcápákkal hadakoznak. A mesélő ügyesen zsonglőrködik a legkülönbözőbb stílusokkal, és keveri őket humoros kalózturmixba.

tovább...

Idődetektíves kvíz

játssz és nyerj!

Szereted és ismered az Idődetektívek sorozat köteteit? Akkor vágj bele ebbe a kvízbe! Nem lesz könnyű, de ha olvastad a Szamuráj esküje és a Hannibál, az elefántok ura című köteteket, akkor menni fog!

tovább...

A tavasz lenyomata

Győri Bori kreatív blogja

Attól kezdve, hogy a gyerekek először kapnak festéket a kezükbe, általában nagyon sokáig ez marad az egyik kedvenc rajzeszközük. Vegyük elő gyakran a festékeket és próbáljunk ki többfélét is: temperát, vízfestéket, ujjfestéket! Ne ragaszkodjunk mindig az ecsethez, ajánljunk fel sokféle eszközt. A gyerekek nagyon élvezik, ha az önállló akcióiknak közvetlen, azonnal megfigyelhető hatása van a környezetükre. Imádnak nyomot hagyni.

tovább...

A berni csoda

részlet az Idődetektívek 15. kötetéből

Nemsokára kezdődik a futball VB, minden a fociról szól, az Idődetektívek is focilázban égnek!

Olvass bele a nagyon népszerű sorozat legújabb kötetébe, tudd meg, miért és miután nyomoznak most a barátok. Ha pedig nyerni akarsz, akkor játssz itt!

tovább...

Utazz az időben!

Az Idődetektívek sorozat újabb kötetei

Gyerekkoromban nagyon szerettem a történelmi ismeretterjesztőket. Mivel sajnos a törióra nekem a legrémesebb háborúk és évszámok bemagolását jelentette, ezért igazi felüdülés volt Gárdonyit vagy Hegedűs Gézát olvasni, ahol a történelmi személyek nagyjából hús-vér emberek voltak, döntésekkel és érzelmekkel. Volt házuk és ruházatuk, családuk és munkájuk. Az Idődetektívek ennek a fajta élményszerű történelmi ismeretterjesztőnek a mai változata. Izgalmas, átélhető, és rengeteg minden kiderül belőle az adott korról - nem csoda, hogy a Pagonyban nagyon szeretik a 3-4-5-es gyerekek és szüleik.

tovább...

Sütihasználati beállítások