A szerelem matematikája

Semmi meglepő nincs abban, ha egy kamaszsrác álma az, hogy híres legyen és bukjanak rá a nők. Azonban Colin meglehetősen szokatlan módon próbálja elérni ezeket a célokat, ugyanis rocksztár karrier helyett Nobel-díjra pályázik, és sportkocsik helyett matekkal csajozik. - Vujovits Júlia ajánlója

tovább...

"Aki igazán szeret, figyel a másikra"

Interjúnk Pungor Andrással és Takács Marival

Hamarosan kézbe vehetitek Kárókaresz és Angyalandi történetét, amelyben Angyalandi az üres könyvbe belerajzolja a vágyait, a félelmeit, örömeit. A szerzőt és az illusztrátort kérdeztük a szöveg írásáról, rajzolásáról, a szereplőkről.

tovább...

Fess és színezz vigyorgó kavicsbálnát!

Részlet Parádi Orsolya Mesekavics könyvéből

A vigyorgó pöttyös bálnák a leghatalmasabb emlősök a tengerben, ám egyáltalán nem lomhák, meglepően játékosak. Jókedvük és a széles vigyor annak köszönhető, hogy esznek! A szájukban vékony lemezek vannak, ezekkel szűrik ki a planktonokat. Ha úsznak egy kört, már meg is uzsonnáztak. - Csináld meg őket Parádi Orsolya könyve alapján!

tovább...

Minden korosztálynál működik! - ez a kavicsfestés

interjú Parádi Orsolyával

Mesekavics - már a címe is nagyon szép Parádi Orsolya könyvének. Az alcíme pedig - Kreatív alkotókönyv - pedig azt sugallja, hogy ez a könyv nemcsak mese, hanem egy igazi családi kézműves könyv, amihez bárki keresgélhet kavicsot, kis követ akárhol jár.

Új könyve kapcsán kérdeztük a a könyv alkotóját, aki legjobban a Duna-parton érzi magát. Vajon miért?

tovább...

Mit is rejt a minivilág?

a Tessloff elárulja

Ezen a héten a Pagonyban minden a kicsikről és a kicsiknek szól. A Tessloff és Babilon Kiadó különleges sorozatát, a Beszélő babakezeket mutatja most be nektek Soós Anita, aki két gyerekes anyukaként maga is használja, alkalmazza már időnként a jeleket. Legyetek bátrak és ismerkedjetek meg a könyvekkel! Sugár Judit pedig a Mi micsoda sorozatot ajánlja nektek.

tovább...

Tízemeletes babaház

bábszínházi előadás

A Budapest Bábszínház Gimesi Dóra meséjéből, a Tíz emelet boldogságból készített finom kis kamaradarabot. A darabot már 5 éves kortól bátran ajánlom: ha nem is fogják a legkisebbek minden mondatát megérteni, de a mese egésze át fog jönni nekik is, ebben biztos vagyok.

tovább...

Szabi nyála

részlet az Időfutár 3. részéből

A sorozat harmadik kötetének, a Próbák Palotájának részletét olvashatjátok el, ahol kiderül, hogy a fiúk megnyerték a fizikaversenyt, Zsófi szerelmet vall Tibinek és Bulcsú fantasztikus találmánya, a féreglyuktelefon is működik...

Hogy miért fontosak ezek, az kiderül, ha elolvasod az egész könyvet, nem fogod letenni!

tovább...

Tibi és a Bell-féle egyenlőtlenség

Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: Időfutár 3. - A Próbák Palotája, Tilos az Á Könyvek, 2014.

"A könyv csodálatos utazás a múltba és a jövőbe" - állította Jókai Mór jó kétszáz évvel ezelőtt. Úgy látszik, ő nem hallott Kempelen Farkas időgépéről, vagy csak nem vette annyira komolyan a hírét, és ezért ezt a régimódi találmányt, a KÖNYVet tartotta időgépnek. Itt van nekünk az Időfutár 3. - A Próbák Palotája, ami könyv is..., időutazás is..., sőt, „lánykorában” folytatásos ifjúsági rádiójáték is volt! - Paulovkin Boglárka ajánlója

tovább...

Kárókaresz és Angyalandi

Részlet Pungor András meséjéből Takács Mari rajzaival

Olvassátok el Kárókaresz és Angyalandi meséjének első két fejezetét, amelyben megérkezik egy üres könyvbe Angyalandi és Kárókaresz. Először a lány, aki megrajzolja, hogy hol fognak lakni, aztán beállít a fiú, és megörül neki, hogy van hol otthon lenni. Finom, bohókás, boldog történet - mindenkinek ajánlom!

A könyvet Pungor András írta, az illusztrációkat Takács Mari készítette.

tovább...

Sütihasználati beállítások