Andri Snaer Magnason: A kék bolygó

Az izlandi Andri Snaer Magnason A kék bolygó című meseregényét László Noémi fordította magyarra, a könyvet Kovács Katalin rajzai díszítik. A kötet a Koinónia Kiadó gondozásában jelent meg 2010-ben Kolozsvárott. A könyv bevezető részét olvashatod el a mai olvasósarokban - a Koinónia Kiadó is részt vesz a Könyvfesztiválon, a mesét náluk keresheted!

tovább...

Olvass bele! - Vilma levese

Részlet a Könyvfesztiválra érkező kötetből

A Vilma levese című könyvben két mesét találsz Vilmáról. Vilma egy kedves, cserfes lány, élénk képzelőerővel: kis fehér házuk kék zsalugátereit rázza a szél, de ő az édasanyjával különös világban él - összeköttetésben az éggel, a földdel és a vizekkel, s olyan élményeket tapasztal meg egy ebéd alatt vagy egy ajándék átvételekor, amelyek számodra is érdekesek és sajátak lehetnek.

Vilma történetét Beatrix Delarue írta és Horváth Mónika álmodta képbe. Most Vilma első kalandjából olvashatsz egy rövid részletet.

tovább...

Rettentő görög vitéz

1. kaland: Periphétész, a bunkós ember

Zalán Tibor darabja, a Rettentő görög vitéz a Stúdió K előadásában bűvölte el a néző- és a szakmai közönséget egyaránt. Régen nem aratott ifjúsági előadás ilyen babérokat. A Thészeusz kalandjaiból merítő darab a Pagony Kiadónál jelenik meg Könyvfesztiválra gyerekkönyvként Baranyai András rajzaival.

A kötetből most az első kalandot, Periphétész, a bunkós ember történetét olvashatjátok.

tovább...

Pipogya és a Városvédő Szent

Részlet a második fejezetből

Az idei könyvfesztiválra lát napvilágot Bátky András meseregényének, az Aranyvackor pályázaton feltűnt, majd Gyöngyösi Adrienn rajzaival könyvvé alakult Pipogya, a budapesti medve című könyvnek a második része Pipogya és a Városvédő Szent címmel. Most ebbe a kötetbe engedünk belepillantani - bár a részletből a történetre nem derül fény, de egy-két dologról mégis értesülhet, aki ismeri már a VEST-et azaz Medve Alfonzt, Oroszlán Gézát, Tigris Oszkárt, Annát, Esztert és Tomit.

Bátky András terveiről és a március 19-én a Millenárison rendezett A Magyar Mese Ünnepéről vele készült beszélgetésünkben olvashattok.

tovább...

Berg Judit: A lakodalom

A Rumini Datolyaparton első fejezete

"Galléros Fecó és Szimathy Johanna esküvője heteken át lázban tartotta Egérváros lakóit."

Berg Judit főhőse, Rumini most Datolyaparton indul újabb kalandokra társaival, s hogy a regény könyvheti megjelenéséig se legyenek olvasmány nélkül Rumini hívei, az első, A lakodalom című fejezetet adjuk közre a regényből.

tovább...

A Ludovik

Varga Máté és Varga Zsófia A Ludovik című meséje kapta az idei Aranyvackor Pagony-különdíját. Két évvel ezelőtt a testvérpár már elnyerte a pályázat harmadik helyét varázslós meséivel. Akkor a vidámparkban változtatta az összes gyereket öreg nénivé és bácsivá a varázsló, idén a szerencsétlen Ádámkát változtatja át Ludovikká, a gazdag és szerencsés úrifiúvá. Az első varázslat ezúttal is balul sül el. Kérdés, sikerül-e visszaváltozni?

tovább...

Hol lakik az idő?

Kinga sokat van egyedül, mert senkinek nincs rá ideje. Nagyon érdekli, hogy ki a csuda lehet az idő, hogy ekkora hatalma van. Mindenkit az időről faggat, de mivel nem kap választ, elindul, hogy kiderítse az igazságot. A Naphegy kiadó által kiadott művészi mesekönyvek sorozat egyik legszebb meséjéből olvashattok egy részletet...

tovább...

Különös lények

A Két egér könyvsorozat, ha nagyon pontosan szeretnénk fogalmazni, akkor egy ismeretterjesztő könyvsorozat, amiben két egér rója a múzeumokat, Budapest utcáit, vagy éppen a színek skáláját. De ennél valami sokkal több is van e könyvekben. A művészetről és kultúráról, illetve annak bemutatásáról pontos, okos és frappáns elképzeléssel találkozunk. Most a Különös lények című kötetből közlünk egy kis ízelítőt, interjúnkat Mészáros Jánossal, a kiadó vezetőjével itt olvashatjátok...

tovább...

Beszéd utca 3.

Illés Györgyi beszédtechnikával mesésen foglalkozó könyvéből olvashattok egy mesét és egy feladatsort az olvasósarokban. Ismerjétek meg a Beszéd utca 3-at!

Szeretettel ajánljuk a könyvet óvodapedagógusoknak, tanítóknak, logopédusoknak és érdeklődő szülőknek egyaránt.

tovább...