Szobafogság

Annie M. G. Schmidt - Fiep Westendorp: Szutyoksári, Pagony , 2011.

Mostanában ez a könyv az egyik legnépszerűbb olvasmány nálunk, a Pagonyban, hiszen egy ovis gyerek is élvezi a nagyon vicces történeteket és egy olvasni tanulónak is sikerélményt jelent a könyvben szereplő könnyen olvasható, lendületes hat mese. Az első részben megismerhetitek Szutyoksárit és kutyáját, akinek mi más lehetne a neve, mint Koszmók.

tovább...

Olvass bele! - Két kis dinó Budapesten

Ugye, még sokan emlékeztek a két kis dinóra, Trikóra és Nyammra? Vagy éppen most ismerkedtek velük? Egyikük egy összetöpörödött triceratropsz, a másik viszont eleve kicsinek született, kevéssé félelmetes tirex. Nem árulom el, hogy kerültek Budapestre - aki olvasta az első részt, úgyis tudja, aki pedig nem, az gyorsan vágjon bele!
Most bele is olvashatsz a könyvbe!

tovább...

Friss tinta!

Olvasósarok

A Friss tinta a kortárs gyerekköltészet töretlen sikerű, izgalmas, sokszínű antológiája, mely a kritkusok szerint is az évtized legjobb gyerekkönyve. A Pagony számára nagyon fontos könyv, hiszen az egyik legelső saját könyvünk - a Csimotával közösen. A könyet Takács Mari hol festményekből, hol nyomatokból építkező dinamikus illusztrációi díszítik. Ebben a kötetben mindenki megtalálja a kedvenceit, kisbaba kortól az iskola végéig használható alapkönyvként. Számos verset megtalálunk a Kaláka Madáretető című albumán megzenésítve. Olvassatok pár szeles-napos-havas-vizes verset belőle!

tovább...

Semmi

Neked mi a legfontosabb az életben? Számodra minek van a legnagyobb értelme? Nem is olyan könnyű a válasz, ahogy ez Janne Teller regényéből kiderül. Kamaszok keresik az élet értelmét, hogy mit miért érdemes csinálni. A lebilincselő és elgondolkodtató könyv első pár oldalát olvashatjátok most. Ennek van értelme.

tovább...

Fenékberugóbéka

Bátky András meséje

Bátky Andrástól eddig csak az aránylag békés, bár időnként forrongó lelkű Pipogyát és az ugyancsak szelíd Morcit ismertük. Újévi lendülettel vágunk neki hát egy Bátky-mesével a mesesaroknak: az Agresszív békamesék rádiós hangjátékként debütált jó három éve, és idén könyv is lesz belőle, még hozzá Kárpáti Tibor nem szokványos rajzaival. A mesékben sokat pofozkodnak, sőt, csúnyán is beszélnek néha, morognak, idegeskednek, veszekednek, viszont nagyon jókat lehet röhögni rajtuk (magunkon). Néha azt is kell, ugye?

tovább...

Maja tizenkét babája

Finy Petra - Szegedi Katalin

Részlet a Maja tizenkét babájából, a legújabb könyvünkből.

tovább...

A Virág utcai focibajnokság

Dávid Ádám - Rubik Anna

Kukucskálj be a Kovács család életébe, ahol senki nem egyszerű eset. Focizó nagyi, koppoló Koppány... Éppen ebédhez készülődnek, de előbb még tintakigyók tekergőznek a maszatos füzetben. Olvasd el a hatodik fejezetet, és titokban biztos te is kipróbálod majd a koppolást.

tovább...

Dinólexikon

Berg Judit és Kőszeghy Csilla képes dinólexikonja

Nem tudod, kicsoda-micsoda a sztegoszaurusz? Hogy hívják a röpködő őshüllőket? Pedig egy mai kisiskolásnak járatosnak kell lennie dinó témában! Itt van tehát a Pagony dinólexikonja, amiből megjegyezheted, hogy melyik dinó kicsoda és miféle jellem. A mi házi dinóink pedig egy triceratopsz, Trikó, és egy tirex, Nyamm lesznek. Keresd kalandjaikat! Hátha még az is kiderül, hogy hogyan lesz a cinkeszaurusz.

tovább...

Olvass bele! - Két kis dinó a zsírkréta korban

Berg Judit sorozatának első részében Trikóval és Nyammal ismerkedhetsz meg. Trikó sajnos nem igazán szereti a páfrányt meg az efféle ízetlen salátát, inkább enne valami finomat. Csakhogy az ínycsiklandó bogyóktól meg összemegy: mitévő legyen egy pár centis dinó az óriás hüllők között? Hogy hogyan próbál Trikó és barátja, Nyamm, kikeveredni a slamasztikából, azt megtudod a könyvből!
Kóstolj bele az első fejezetbe!

tovább...

Sütihasználati beállítások