Éljétek át együtt az óvodai élet legszebb napjait!

Olvass bele Kiss Ottó Macibocs óvodába megy című könyvébe!

Az óvodás évek annyi szépséget rejtenek! Olyan jó felidézni az ovis szerelmünket vagy egy kisgyerekkori barátságot, de sokan még arra is emlékszünk, pontosan milyen út vezetett reggelente anyával vagy apával az óvodába. Megannyi emlék, hangulat, benyomás... Szülőként pedig szívmelengető látni, ha gyerekünk éppen ebben az életkorban van, és most ő éli meg a saját ovis korának legszebb pillanatait.

tovább...

A baotól a derelyéig

a buuzon, pelmenyin, pirogon, raviolin át… Megérkezett a Világkóstoló!

Kalas Györgyi ezúttal válogatottan egzotikus tájakra invitálja fiatal (és felnőtt) olvasóit. A gasztroutazáson abba kóstolhatunk bele, mennyire mások tudnak lenni az étkezés, főzés alapelemei a világ különböző tájain – és ugyanakkor meg mennyi közös van bennük. Király Hunor ajánlója.

Olvass tovább, és ismerd meg a Világkóstolót!

tovább...

Macibocs - Az ovis, aki te vagy

Kiss Ottó új mesekönyvéről

Ha szeretitek a Janó és Janka-történeteket, de kicsit már hosszabbakra vágytok, Bodó Béla réges-régi Brumi sorozatát, de egy kicsit korszerűbb kivitelben, Vackort, a pisze kölyökmackót, de rímes szöveghez korlátozott még a türelmetek, akkor imádni fogjátok Macibocs kalandjait. Olvassatok tovább, és ismerjétek meg Macibocs történetét.

tovább...

Mackók minden mennyiségben

Összeszedtünk mindent, ami macis, medvés, brummog és dörmög

Ölelnivaló mackója mindenkinek volt, még azoknak is, akik már nem is emlékeznek rá. Egy plüssmackó a legboldogabb és legszomorúbb pillanatokat is átéli velünk, hallgatag szemtanúja az életünknek. És akkor is feltétel nélkül szeret minket, ha éveken keresztül a sarokba volt dobva, mert mi már kinőttünk a játékból. A következő könyvek mind ilyen bátor, szeretnivaló mackókról, erős medvékről szólnak. Olvassátok tovább Fillinger Dorka ajánlóját!

tovább...

Legyél diákzsűri!

Dönts a 2024 Év Gyerekkönyve díj jelöltjeiről!

Szeretnéd megismerni a kortárs magyar gyerek- és ifjúsági irodalmat? Szeretnéd az osztályoddal kiválasztani, melyek voltak 2023 legjobb könyvei? Akkor jelentkezz diákzsűrinek!

tovább...

Pagony Tanári Műhely

Az irodalomtanítás öröme és szabadsága

Ha szeretsz tanítani, ha szereted az irodalmat, ha szeretnéd megismerni a mai magyar kortárs gyerek és ifjúsági könyveket, és egyszer-egyszer magadat és tanítványaidat is meglepnéd új tartalmakkal: itt a helyed!

tovább...

Készülj velünk a farsangra!

Itt vannak a legújabb arcfestékek, maszkok és kiegészítők

Ha még nincs ötleted, vagy ha már csak néhány kiegészítő hiányzik a tökéletes jelmezhez, ne aggódj! Ebben a szemlében megtalálsz mindent, amire szükséged lehet! Olvass tovább!

tovább...

Most én leszek a...

Miért fontosak a szerepjátékok?

Tudtad, hogy a szerepjáték már az ősember számára is fontos volt? Nem csoda hát, hogy minden kisgyerek olyan természetességgel kezd el szerepeket játszani, legyen szó főzőcskézésről vagy tűzoltásról. Hiszen belénk van kódolva. Amellett, hogy hatalmas móka, ezek a játékok nagyon hasznosak is a kicsik számára. Mutatjuk, miért!

tovább...

Hogyan lesz az óvodásból önazonos felnőtt?

Lapozz bele az Ez mind te vagy című önbizalom-növelő mesekönyvbe!

tovább...

Sütihasználati beállítások