"Nem az a típus vagyok, aki sokáig meg tud ülni egyhelyben."

Shona Innest, az Ölelj meg!-sorozat íróját kérdeztük

Biztosan ismered az Ölelj meg!-sorozatot. Ezeknél jobb segítőkönyveket aligha találhatsz a 2-5 éves korosztálynak! Most bemutatjuk a kötetek szerzőjét, Shona Innes ausztrál pszichológust, aki nem csak fantasztikus író és szakember, de nagyszerű beszélgetőpartner is. Olvasd el a vele készített interjúnkat!

tovább...

Ismerd meg az Abszolút Könyveket!

Egy kihagyhatatlan könyvválogatás 9-12 éveseknek

Mit adjunk a gyerek kezébe, amikor már nem kisgyerek, de még nem is igazán tinédzser? Sokáig nagy kihívást jelentett számunkra olvasmányt ajánlani nekik, mert elég összetett a helyzetük. Ne legyen mese (azok már száműzve vannak a dedós kategóriába), de ne is legyen olyasmi, amit még nem feltétlenül tudnak megemészteni, mert túl nyomasztó, vagy egyszerűen nem a korosztályuknak megfelelő problémákról, sajátosságokról szól.

tovább...

Október, Október - 1. fejezet

Olvass bele Katya Balen gyönyörű regényébe!

Megérkezett a legújabb Abszolút könyv, egy lírai énkeresés, egy izgalmas kaland az erdőben és a városi vadonban, és egy gyönyörű történet a családról és a barátságról. Olvasd el az első fejezetet!

tovább...

Abszolút elgondolkodtató

Kiskamasz korban már annyi mindenről lehet beszélgetni a gyerekekkel, annyi mindenre nyitottak, és annyi minden érdekli őket! Ha olyan könyveket kerestek, aminek kapcsán elgondolkodhattok az olyan témákról, mint a természetvédelem, a feminizmus, a bullying, a teljesítménykényszer, a mesterséges intelligencia vagy az énkeresés és az identitás, akkor a legjobb helyen jártok! Olvassatok tovább!

tovább...

Minden egy helyen az Abszolút könyvekről

Itt vannak a legjobb könyvek kiskamaszoknak

Úgy érzed, elveszel a sok, jobbnál jobb Abszolút könyv között? Egy szuper könyvet szeretnél a kiskamaszodnak, de megnehezíti a dolgodat a bőség zavara? Segítünk, hogy megtaláld a tökéletes regényt! Olvass tovább!

tovább...

Minden egy lyukkal kezdődött...

Bemutatjuk a legújabb Pagony kávézót!

Megnyílt a Pagony Café - Dió! Kicsiket, családokat, baráti beszélgetésre vágyókat, egyetemi vizsgára készülőket vagy home office-ban dolgozókat is nagy szeretettel vár a Bakáts tér 8. alatt megnyílt kávézó. Ezen a különleges hangulatú helyen egyszerűen csak jó lenni. Ebből a cikkből megtudod, miért. Olvass tovább!

tovább...

Tetszett az Ahol a folyami rákok énekelnek?

Gyönyörű, lírai abszolút könyvünk érkezett

Tetszett az Ahol a folyami rákok énekelnek? Akkor íme a "kamasz változata", amit muszáj megismerned!

Szeretnénk neked bemutatni egy regényt, ami úgy tökéltes, ahogy van. Szívesen írnánk hogy, azonnal fogja és olvassa minden kamasz és szülő, aki nehezen illeszkedik be valahova, aki szeretne szabad és önfeledt lenni, aki szeretné jobban megismerni a természet működését, legyen szó emberekről, állatokról vagy egy olyan komplex organizmusról, mint a vadon. Olvassa, akinek elváltak a szülei és aki éppen válik, olvassa, akit ért már veszteség vagy szeretne felkészülni a következő elengedésre! Ez mind igaz is. De tiszta szívvel annyit tudunk mondani: olvassa mindenki, akinek van szíve, és szeret olvasni! Erő és mélység, kalandos lendület és megállított, fókuszált figyelem, elutasítás és kötődés gyönyörű hullámzása minden sora, amik kézen fognak a mélyebb önismeret és bölcsesség felé vezető úton.

tovább...

"Keressék a vadságot és a titkokat..."

Katya Balennel beszélgettünk

Bemutatjuk Katya Balent, az Október, Október szerzőjét! A brit írónak fiatal kora ellenére már jó pár regénye megjelent, magyarul azonban most olvashatjátok először. Kattints ide, és olvasd el a vele készített interjúnkat!

tovább...

Nem vagy egyedül!

Oktatási segédanyagok, foglalkozástervek óvodától érettségiig

A jógyakorlatok forrása: a Pagony pedagógusoknak szóló oldala!

Sok-sok éve visszatérő, és egyre égetőbb kérdés, hogyan lehet a közoktatásba a kortárs gyerek- és kamaszirodalmat beépíteni. Ha a kerettantervi és a kimeneti szabályozást felszínesen nézzük, könnyen válaszolhatjuk azt: sehogy. De ez szerencsére nem igaz! Olvass tovább!

tovább...