Hogyan jutott Mach és Sebesztova a letépett telefonkagylóhoz?

Milos Macourek - Adolf Born: Mach és Sebesztova az iskolában

Mach és Sebesztova iskolai kalandjai ideális olvasmányok első olvasóknak és már iskolába készülő nagyóvodásoknak is.


tovább...

Boribon és Annipanni

A legelső Boribon és Annipanni történetet olvashatjátok.


tovább...

Filkó és Palkó

Fülesnek áll a világ!

Mesesorozatunkban Both Gabi meséjét olvashatjátok Kőszeghy Csilla rajzaival Filkóról, a rettentően hosszú fülű kutyáról, aki sokszor bajba keveredik, és Palkóról, talpraesett gazdájáról.


tovább...

Nyáron nyaralunk, télen szerelünk

Imbusz mester és Pudlimász nyaralni megy

May Szilvia meséjét olvashatjátok Pudlimászról, a háromlábú kutyáról és gazdájáról, a mindent megszerelő Imbusz mesterről. Imbusz mester autószerelő, de ha kell, rövidlátó vagány tanítónőnek szerel szemüveges autót, autóversenyző kutyáknak mindenféle trükkös járgányt, vagy éppen egy olyan kocsit, amit a bandázó rosszkutyák az életben nem érnek utol.


tovább...

Zulejka Zoé piros traktora

Finy Petra meséje

Finy Petra Dagonyalényei Zánkán élnek. A történet helyszíne a nagy homokos gyerekstrand, ahol a gyerekek nap mint nap játszanak, és nap mint nap játékokat veszítenek el. Ez a homokos part látszólag teljesen átlagos, valójában azonban különleges lények lakják. Amint elmegy az utolsó család az egész napos pancsolásban jól elfáradt csemetéivel, a gázló homokja megelevenedik, és előbújnak a csodálatos dagonyalények. A dagonyalények kedves, melegszívű sárteremtmények, akiknek állandóan melegre van szüksége: a kis vaskályhályukból nyerik a meleget, és Dagonyanyanya, ez a hangos és melegszívű asszonyság, afféle dagonya-családfő, rengeteg sapkát, sálat köt nekik. De a szeretet is átmelegíti őket, amit a gyerekektől kapnak. A gyerekek pedig azért kedvelik a dagonyalényeket, mert a zánkai parton felejtett, vagy a strand játszóterén hagyott, netán a fürdőhely parkolójában elejtett játékokat mindig visszaviszik nekik.


tovább...

Alenka elcsavarog

Gévai Csilla stílusát nagyon sokan megszerettétek nemcsak könyvében, hanem az itt megjelent netes naplójában is. Most végre újra olvashatjátok őt, ráadásul ezt a csavargós mesét kizárólag nektek, ide a Pagonyra írta!


tovább...

Rozi a nyári égen - a nagy kék matrac

Tasnádi István meséje

Rozi nyáron Balatonon nyaral, mint sok másik kislány, és persze sokkal vakmerőbb dolgokat szeretne a barátnőjével csinálni, mint amit a szülei megengednek. Ha szeretnétek tudni, hogy mit, olvassatok tovább!


tovább...

A zsémbes királylány

Szakács Eszter meséje

Szakács Eszter, a Villámhajigáló Diabáz írója egy olyan királylányról írt, aki semmit nem szeret, csak zsámbeskedni. Nem csoda, ha hamarosan egyedül marad a palotájában. Még szerencse, hogy jön egy vidám királyfi... A szerző következő kötete, a Habakuk királyfi ősszel jelenik meg a Pagonynál, és pár vicces királylánnyal és egy bátor királyfival abban is találkozhattok majd. A zsémbes királylány azonban csak most nyáron jár erre. Jó mesélést!


tovább...

Tandori Dezső: Főmedvém

(Folytatás és kezdés. Kezdés és folytatás.)

Nyári sorozatunk első darabja Tandori Dezső Főmedvéjével és egy szörnyű molytámadással. A képen, mely a szerző illusztrációja, a Főmedve látható.


tovább...