Az pagonybéliek könyve

Dániel András által lejegyezvén

Kezdetben vala a semmi… mármint semmi említésre méltó. Na bumm! – már eleve így vevé kezdetét az egész, de később sem lőn sokkal érdekesebb. Bár imitt-amott történe ez meg az, támada némi jövés-menés, itt-ott csihi-puhi, máshol himihumik, nyifi-nyafik, pifi-pufik, változó sorrendben és gyakorisággal, de becsszó, semmi különös. És közben még különb és különbféle zajok is fel-felhangozának, sokféle nyeffegések, brekkek, trillák és gurgulák innen is, onnan is, meg hahózás, cin-cin, subidu és bibappalula. Ez ment úgy kábé tizenhárom milliárd évig, uszkve. 

 

tovább...

Mentőöv

Sorozat kamaszoknak és szüleiknek

A Scolar Teen négy könyvből álló mentőövet szimbolizáló kiegészítővel ellátott sorozata a kamaszkor problémáit, veszélyeit dolgozza fel. A rövid, dikciókban gazdag szövegek könnyen és gyorsan olvashatók, a fiatal tinédzsereknek épp megfelelő. Olvasd el a 18 éves Barnabás ajánlóját!

 

tovább...

Na mi van, van banán?

Olvasd el Fenyvesi Barnabás kamaszkritikáját!

Biztos vagyok benne, hogy valamilyen formában már mindenki találkozott a rendszerváltással. Lehet, hogy a szüleitől hallott róla, tanulta az iskolában, vagy akár meg is élte azt. Akármennyire is úgy tűnhet a mai fiataloknak, maga a rendszerváltás és a szocializmus egyáltalán nem annyira távoli, unalmas dolog, ráadásul sokkal jobban rányomja a bélyegét a mindennapjainkra, mint mi azt gondolnánk.
tovább...

Egy picit hősök lettünk

A Pagony Café fenntartható kávézó lett!

A Felelős Gasztrohős szervezet "a környezetbarát étkezést támogatja és promotálja, és ennek keretében Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel jutalmazza azokat a vendéglátóhelyeket és catering cégeket, amelyek – akár csak néhány apró lépéssel – szeretnék “zöldebbé” tenni működésüket." Hogy ez pontosan mit jelent? Olvass tovább!
tovább...

Új őszi könyveink

Októberben mindenkinek van ajánlatunk

Folyamatosan jönnek ki az új könyvek, folytatódnak már ismert sorozatok és elindulnak újabbak, és lesznek nagyon fontos témát feldogozó könyvek is! Nézz körül, és írd be a Pagony naptárba, melyik mikor érkezik!
tovább...

Bárcsak kapnék hideget-meleget!

Interjú Buzay Istvánnal

Ha csak kezedbe veszed és végiglapozod a Hogyne szeretnélek! - című Shakespeare szonettes kötetet, biztos vagyok benne, hogy meghökkensz majd a rajzokon, melyeket Buzay István festő-illusztrátor követett el. Hogy miért, azt maga a kissé szűkszavú, de annál szókimondóbb (vagy szófestőbb?) alkotó árulja el neked.


tovább...

Már kapható a Pagony naptár!

Ráadásul 18 hónapig használhatod!

Nézd meg ebben a cikkben, milyen képek vannak benne!
Régóta terveztük, és végre, a Pagony 18 születésnapjára itt is van, ráadásul annyira különleges, hogy egyből 18 hónapos!
És hogy mi van benne? Olvasd tovább!
tovább...

Képzeletbeli barátok

Neked is volt?

Képzeletbeli barátból annyiféle van, mint égen a csillag, talán több is. Egyszer gyerek, egyszer alakváltó állatka, zöld hajú nagymama vagy jópofa szörny. Nem csoda, hogy gyakran előfordulnak a gyerekirodalomban és mozgóképen is. Ott van például Kázmér és Huba, vagy a rangos díjakat is besöprő rajzfilmsorozat, a Fosterék háza képzeletbeli barátoknak. Ismerd meg néhány kedvencünket!
tovább...

Grossman világa

Ismerd meg a szerzőt!

Van néhány kortárs író, akit a világsiker ellenére kevesen ismernek nálunk. Ezek a kevesek viszont nagy becsben tartják őket. Frazier, Verghese, és mindenekelőtt Grossman. Utóbbit az különbözteti meg a többiektől, hogy gyerek- és ifjúsági könyveket is ír. A Pagonynál büszkék vagyunk rá, hogy elsőként adtuk ki magyarul egyik kicsiknek szóló könyvét: Zsiráf és irány az ágy!
tovább...