Napozz és lapozz!

Ismerd meg legfrissebb lapozóinkat!

A 0-2 éves korosztály első találkozása a könyvekkel a lapozókkal kezdődik, amik megmutatják nekik, hogy a könyvek szórakoztatóak, információt rejtenek, segítenek megismerni a világot kicsit jobban, ezért elengedhetetlen részei a könyv szeretetére való nevelésnek. A nyár érkeztével természetesen a legkisebbek részére is összegyűjtöttük, hogy milyen új lapozókkal készülhetnek a nyári kalandokra, utazásra és mik azok a friss kiadványok, amik biztosan elnyerik majd tetszésüket. Olvass tovább!
tovább...

Megjelent az Ábel és a vándorcirkusz!

Miért imádjuk Annie M.G. Schmidt könyveit?

Bármelyik könyvét olvastam, minden egyes alkalommal az járt a fejemben, hogy mi lehet Annie M.G. Schmidt titka. Mitől működnek ennyire a holland szerzőnő történetei? Olvasd el a Pozsonyi Pagony üzletvezetőjének ajánlóját!


tovább...

Találkozzunk!

Folytatódnak Ábel kalandjai!

Emlékeztek még, hogy hogyan repült el Ábel egy lifttel? Annie M.G. Schmidt zseniális regénye egy elsöprő kalandfolyam, izgalommal, humorral, eredetiséggel átszőtt történet.  Ha még nem ismered Ábelék mozgalmas utazását, akkor a folytatás első fejezete felkelti az érdeklődésdet, ha pedig kívülről fújod az összes kalandot, akkor itt az ideje, hogy belecsapj az Ábel és a vándorcirkusz című kötetbe!
tovább...

Óhatatlanul belekerülök én is

Interjú Rét Viktória fordítóval

A mindegy-öltönyben nemcsak az érdekes, hogy Sylvia Plath írta: az illusztrációk és a fordítás az, ami igazán közel hozza a mai olvasókhoz a mesét. A szöveg fordítóját, Rét Viktóriát kérdeztük, olvass tovább!


tovább...

Pagony könyvek a Merítés-díj shortlistjén!

Szavazz te is!

A Merítés-díj gyermekirodalmi szekciója idén is kiválasztotta azt a 10 kötetet, amelyeket a legjobbnak talált a tavalyi megjelenések közül, és örömmel jelentjük: három Pagony-könyv is van köztük! Szavazz a kedvencedre, tudd meg hogyan!
tovább...

8 – 5 – 3 – és már itt is van a nyár!

Megjelent a 3-5-8 perces mesék legújabb része!

Időnként nehéz elképzelni, hogy idén is meg fog érkezni a nyár, pedig a tanévből kevesebb mint egy hónap van hátra! A szülők szeretnek előre felkészülni a szünetekre, főleg a közelgő nyári szünetre és vele együtt a hosszabb családi kiruccanásokra. Az esti mesélés egy nyaraláson is fontos közös program, érdemes változatos mesékkel készülni. A most megjelenő 3-5-8 perces mesék utazáshoz és kalandozáshoz tökéletes társ egy családi nyaraláson.

 

tovább...

Nagy beszélgetésekhez, időtlen nyarakhoz

Megjelent Paulik Móni új mesekönyve!

Ez a tavasz az izgalmas és úttörő mesékről szól a Pagonynál. Az elmúlt hetekben szebbnél szebb új könyvek érkeztek a boltjainkba, csak kapkodjuk a fejünket, olyan nehéz kiválasztani, mivel kezdjük az olvasást. Az egyik legkülönlegesebb az újdonságok sorában a Saci és Samu - Időtlen nyár című mese, olvass most erről!


tovább...

Szeretem, ha keverednek a műfajok

Interjú Bán Zsófival

Bán Zsófi író, irodalomtörténész, kritikus, az ELTE BTK amerikanisztika szak docense, és a Vagánybagoly és a harmadik Á - avagy mindenki lehet más című megjelent könyve az első kimondottan gyerekekenek írt meseregénye, tele humorral, iróniával, fontos témákkal, izgalmas karakterekkel.
A szerző elárulja, hogyan született a könyv, és hogy miben más gyerekeknek írni, és hogy milyen gyerekkönyveket szeret - olvass tovább!
tovább...

Tágul a kufliverzum, itt az új kötet!

Avagy hogyan született a kuflik furcsa, de megkapó világa

Jó a humorod? Sőt, mi több, nem bírsz ki fél órát ironikus, vagy ne adj' isten teljesen abszurd megjegyzések nélkül? Mindeközben ott bujkál még benned a gyerek? Akkor te már tuti, hogy rég vérbeli kufli-rajongó vagy! 

A legújabb kufli-kötet kapcsán felidzzük neked, hogy milyen tereket hódítottak már meg a kuflik. Dőlj csak hátra, most elmesélem neked a KUFLIVERZUM születését, tágulását és azt, minek örülhetsz most a legjobban!
tovább...