Legjobban az emberi történetek érdekelnek

Interjú Kertész Erzsivel legújabb regénye kapcsán

Gáspár 1551-ben, a törökvész idején egy titokzatos labirintusra bukkan, Dani pedig 2019-ben egy középkori történetet olvasva különös dologra lesz figyelmes. Kertész Erzsi kalandos történelmi regényében két fiú sorsa fonódik össze, de nem csak emiatt elképesztő a könyv: egy különleges felkérésre készült, amiből Pásztó valós, történelmileg hiteles múltjáról is képet kapunk.

 

tovább...

Jön a Török!

Olvass bele Kertész Erzsi új regényébe

A sárkány nyomában egy izgalmas történelmi regény és egyben egy pontos kép a mai gyerekek érzéseiről, iskolai mindennapjairól, vívódásairól. Olvass bele a könyvbe, ismerd meg Danit, aki hamarosan egy életreszóló régészeti kalandba csöppen!
tovább...

SZABAD A JÁTÉK

Ismerd meg Sárit és Bercit!

A játékot is tanulják a gyerekek, és amikor kisgyerekes szülők vagyunk éppen, újratanuljuk velük mi is. Sári és Berci történeteiből együtt kaphatunk hozzá ötleteket és kedvet. Ráadásul a könyv arra épít, hogy ebben a korosztályban a gyerekek nagyon szívesen hallgatnak mesét velük egykorú gyerekekről, szeretik hallani, hogy mással is hasonló dolgok történnek, mint velük. Olvasd tovább ajánlónkat!
tovább...

Flow-élmény családilag

Így neveljetek boldog felnőtteket!

Miért fontos, hogy a kisebbek ne essenek áldozatául az ingerekben időnként talán túlságosan is gazdag környezetüknek, és tudatosan ügyeljünk arra, hogy kicsit lelassítsanak? Egyáltalán milyen módszereket alkalmazhatunk, ha azt szeretnénk, hogy elmélyedjenek egy tevékenységben, és átéljék az úgynevezett flow-t, az áramlatot, melyből visszatérni a jelenbe egyfajta megváltozott, örömteli állapottal jár?
tovább...

Könyvfesztivál a Pagonnyal!

Április 25-28 között a Millenárison!

Rengeteg új, és persze korábbi könyvvel és szuper programokkal várunk benneteket a Könyvfesztiválon! Gyertek el a Millenáris Parkba, keressétek meg a Pagony standját, szerezzétek be a legfrissebb könyveket, és találkozzatok a Pagony és Tilos az Á Könyvek szerzőivel!
tovább...

Legújabb tavaszi könyveink

Rengeteg új és valamiért különleges könyvvel teli tavasz van a Pagonyban idén! Különleges témák, különleges problémák, különleges helyek, különleges írók, különleges illusztrátorok, és ami közös bennük, hogy a legnagyobb hozzáértéssel, lelkesedésséel és szeretettel írták-rajzolták neked könyveiket! Ismerd meg őket most itt!
tovább...

„Tetszik, ha valami kicsit kócos és fura"

Interjú Ferth Tímea illusztrátorral

Bojti Anna kalandjáték-kockázat könyve, az Éjszaka az állatkertben megjelenése óriási sikert aratott, teltházas bemutatóval indult útjára, alig két hónap elteltével pedig el is fogyott a boltokból, és most jön az utánnyomás. A siker azonban nem csak Anna fantasztikus írói stílusának, hanem Ferth Tímea sejtelmes hangulatú illusztrációinak is köszönhető. Az Éjszaka az állatkertben című kötet volt az első gyerekönyv-illusztrációs megbízása, munkáit azonban már láthattuk egy-két helyen… Olvassátok Ferth Timivel készített interjúnkat és tudjatok meg többet pályájáról és eddigi munkáiról!
tovább...

Kódfejtés, emberrablás és rengeteg könyv

A legújabb Abszolút Könyvben tényleg minden benne van

Mintha csak az egyik kedvenc pagonyos könyvem, a Stuart Horten mágikus masináinak amerikai, egy fokkal modernebb változatát olvastam volna, mikor belemerültem Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok című regényébe. Míg a brit történetben egy eltűnt műhelyt és az ott található varázslatos gépeket keresik meg a főhősök, különböző feladványok megfejtésén keresztül, addig az amerikai változatban kódolt üzenetek, bonyolult feladatok végrehajtása vezeti el a szereplőket a végső sikerhez. Mindkét regény hasonlóan rejtélyes, szövevényes, mindkettőben mindenre elszánt, bátor és éles eszű gyerekek a főszereplők. Olvass tovább!
tovább...

A medvetársam, mondd, akarsz-e lenni?

Tandori Dezső - Agócs Írisz: Medvék minden mennyiségben

A magyar költészet napján az idén elhunyt Kossuth- és József Attila-díjas Tandori Dezsőre, a medvék költőjére emlékezünk.
tovább...