Mentsük meg Matildát!

A kitartás, a vidámság és a szeretet puha játékos Toy Story-ja

Képzeld el, hogy pihe-puha plüssként nyugodtan szunyókálsz, és amikor felkelsz, legnagyobb döbbenetedre nem találod a legjobb barátodat. Te jó ég! Mocori Muki, Wim és Bom pont így járnak: minden tudásukat és bátorságukat latba vetve el is indulnak, hogy megkeressék Matildát. Vajon hová tűnt a kislány? Olvasd el ajánlónkat a Mentsük meg Matildát! című könyvről!
tovább...

A sikeres ovis beszoktatás

Interjú Czernák Eszterrel

Végre megjelent a Sárkányovi! Enélkül a könyv nélkül idén nem kezdhetitek el az óvodát: mindent megtaláltok benne, ami a sikeres évkezdéshez szükséges. Most a szerzővel, Czernák Eszterrel beszélgettünk a könyv kapcsán személyes tapasztalatokról beszoktatós tippekről és persze magáról a Sárkányoviról. Olvasd el interjúnkat!
tovább...

Strandra fel!

Még bőven van idő pancsolni!

A nyár utolsó hónapjában még sokan ki akarjuk élvezni a vízparti pillanatokat, a kerti partikat, a piknikeket, ezekhez az élményekhez pedig újra összegyűjtöttünk nektek néhány újdonságot és kedvenc szabadban élvezhető és praktikus apróságainkat.


tovább...

Vadadi Adrienn nélkül nincs ovi

Tudj meg mindent a szerzőről és könyveiről!

Vadadi Adrienn könyveivel már szinte minden óvodás és kisiskolás szülő találkozott, és mindenki rögtön bele is szeret a meséibe. Mi a szerző titka, melyek a legkülönlegesebb könyvei, és miért ajánljuk mi? Olvasd el cikkünket a szerzőről!
tovább...

“Mindig is rajzoltam”

Interjú Rátkai Kornéllal

Rátkai Kornél nevét egyre több gyerekkönyv borítóján láthatod, ismerd meg rajzolónkat közelebbről! Saját magát így jellemzi: “Aprólékos, zárkózott, kételkedő ember vagyok. Ha rajzzal kellene jellemeznem magam, akkor azt a Most én olvasok! Marcijával is meg tudnám tenni… hasonló gyerek voltam, mint Marci, a fenti képen!” 


tovább...

Őszintén az érzelmeinkről

Imserd meg a Kompátia kártyát és alkotóját!

  • "Tudjuk, hogy az erőszak nem a tettlegességnél kezdődik, hanem a szóbeli bántalmazással, egymás értékeinek figyelmen kívül hagyásával, és mindenekelőtt saját magunk elnyomásával. Hiszen előbb utóbb kiütközik, ha nem találjuk meg a módját, hogy meghallgassanak, amikor valami fontos számunkra, és meg tudjuk szólítani, akit szeretnénk, még ha be is van zárkózva. Na de hogy tudjuk egyszerre figyelembe venni magunkat és a másikat is, ha épp egymással ellentétes dolgot akarunk? Mi tudja feloldani az ilyen feszült helyzeteket?" - A Kompátia - Életkerekítő játékok!  Az alkotóval, Redő Júliával beszélgettünk.

tovább...

Matildát elrabolták!

Biztos, hogy nálatok is rengeteg plüssállat lakik a gyerekek ágyában. Matilda, Mentsük meg Matildát! főszereplője leginkább Vad Wim, a nagy sörényű, gumicsizmás oroszlánnal, Bumli Bommal, a kövérkés mackóval és Mukival a hosszú karú kismajommal szeret aludni, akik mindent megtesznek érte. Amikor Matilda egy reggel eltűnik, elindul a mentőakció! Kezdd velünk el itt a mesét!
tovább...

Az Abszolúton túl

Ha már az egész sorozatot kiolvastátok

Ha hallottál már az Abszolút Könyvekről, akkor biztosan te is tudod, mekkora űrt tölt be a 9-12 éves olvasók életében. Sajnos mint minden sorozat, ez is véges számú kötetből áll. De van itt néhány könyv, amiket mi szeretük ide sorolni, mert mind abszolút nekik és róluk szólnak - tudd meg, melyek ezek, olvass tovább!
tovább...

Könyvet a borítójáról?

Mutatunk pár gyönyörű kötetet!

“Mint minden gyerek, én is legszívesebben a borítója alapján választottam könyvet. Ezen a módszeren a mai napig sem változtattam. Szerencsére nem szokott cserben hagyni az ízlésem, és mindig sikerül a megfelelő olvasmányt kiválasztanom. Most szeretném a frissen megjelent – számomra kecsegtető borítójú – könyvek történeteit bemutatni nektek.”
Olvassátok el a Bartók Pagony munkatársának ajánlóját!
tovább...