Gyerekek és a digitális képernyő

Csak a “minden vagy semmi” létezik?

Az ELTE Alfa Generáció Labor kutatói arra kíváncsiak, hogy milyen pozitív és negatív hatásai lehetnek a koragyermekkori digitális eszközhasználatnak, hogy a világjárvány hatással van-e az óvodás gyerekek digitális eszközhasználatára, vagy hogy mi fejleszti inkább a fantáziát: a rajzfilmek, az elektronikus, animált mesekönyvek, vagy a hagyományos mesekönyvek. Ebben a cikkben változatlanul közöljük Korom Ágnes kutató írását a témában. A cikk végén megismerheted az Alfa Generáció Labor által fejlesztett gyerekeknek szóló applikációt, illetve találsz egy kérdőívet is, melynek kitöltésével segítheted a kutatók munkáját. Olvass tovább!

tovább...

Légy te is detektív!

Fejtsd meg A Gondolatolvasó rejtélyét!

Elgondolkodtál már azon, hogy a jótanulók élete sem mindig fenékig tejfel? Hogy ők is csak gyerekek, akik barátokra vágynak és játszani szeretnének? Wéber Anikó legújabb vérpezsdítő iskolai krimijében lelepleződik, ki szivatja a tehetséggondozó-szakkörösöket, miközben az újdonsült nyomozók egymást, és önmagukat is jobban megismerik. Az Abszolút Könyvek sorozat legújabb tagja, A Gondolatolvasó egy laza, mégis tartalmas detektívregény, amely izgalmakkal és fontos tanulságokkal is szolgál a felső tagozatos és kisgimnazista olvasóközönség számára. Olvass tovább!

tovább...

Karácsonyozz Babarókáékkal!

Hamarosan érkezik az első Babaróka-társas!

Babarókát nagyon sokan szeretitek. Most végre játszhattok is vele, ráadásul egy különleges és nagyon vonzó karácsonyi játékban. Mert képzeljétek, ebben a játékban van egy igazi karácsonyfa (papírból)! Nektek kell szépen felépíteni, hogy aztán együtt, az egész család feldíszítse, mielőtt Kiscica megérkezne vendégségbe. Olvass tovább!

tovább...

Mi történik, ha összegabalyodnak a kívánságok?

Tudd meg Lissa Evans legújabb regényéből!

Mi lenne, ha egy kislány félretenné a tízéves szülinapi tortájáról a gyertyákat, aztán elfelejtené az egészet és felnőne? Mi lenne, ha időskorában a szomszéd gyerekeire vigyázna, akik megtalálják a gyertyáit, és rájönnek, hogy varázserővel bírnak? Nagyjából ilyen tempóban húzza be az olvasóit Lissa Evans új, varázslatos kalandregénye, a Bárcsak! Tudd meg te is, mi lesz, ha a kívánságok valóra válnak! Olvass tovább!

tovább...

Bárcsak! olvashatnék egy jó könyvet!

Olvass bele Lissa Evans regényébe!

Lissa Evans új könyve csupa varázslat! A Bárcsak! legfőbb üzenete, hogy soha nem késő megélni az álmainkat, és hogy bizony a legidősebb nénikben is él még a kislány. No meg persze az, hogy a generációk között igenis szövődhet fantasztikus barátság. Olvasd el a bevezetőt és az első fejezetet!

tovább...

A Gondolatdoboz

Olvass bele Wéber Anikó legújabb regényébe!

Wéber Anikó ismét egy letehetetlenül izgalmas krimivel lepett meg minket! Olvass bele A Gondolatolvasóba, és merülj el ebben a pörgős, realisztikus, és mégis varázslatos regényben! Kattints ide az első fejezetért!

tovább...

Mindenki egyért!

Vajon sikerül elég ügyetlennek lennetek?

Itt egy egyszerre agyégető, fejlesztő, de a tematikája miatt humoros játék, ami komplex, kis dobozban elfér és nagyon sokszor játszható! Tanuljatok bele játszva az algoritmizálásba! Ismerjétek meg Győri Zoltán A herceg nyer nevű játékát!

tovább...

Hamarosan érkezik az Időfutár kártyajáték!

Ismerd meg Szauer István izgalmas társasjátékát!

Íme egy összetett, tökéletesen időfutáros, pörgős, egymást átverős, komplex, de kompakt játék egy kis dobozban, amit bárhol és szinte bármikor előhúzhatsz a táskádból! Egy játékos van a többiek ellen, ő mozgatja a gonoszok bábuit, és a többiek a hetedikesekkel próbálják tőrbe csalni az ellenséget. Taktika, szerencse, memória és csapatmunka!

Vajon te mit szeretsz majd jobban, csapatban játszani vagy akadályozni a többieket? Ismerd meg az Időfutár kártyajátékot!

tovább...

Üdv Manóvárosban!

Ismerd meg Jesztl József és Lencse Máté új társasos könyvét!

"Hadd kezdjek egy önvallomással! Ezt a könyvet nagyon szerettem szerkeszteni a hosszú téli otthondolgozós napok során. Nagyon vágytam már ki a szabadba a bezártság, a munka-ovi-suli időnyelő Bermuda-háromszögből." Kattints ide, és olvasd el Győri Hanna szerkesztő ajánlóját!

tovább...