Felszabadult iskolakezdés

Megérkezett a Sárkánysuli második része

Indul a második félév a Kincskereső iskolában! Zoéra, a háromfejű sárkánylányra és barátaira rengeteg tanulnivaló, és még több mókázás vár! Tartsatok velük ti is, és legyen varázslatos az első iskolai évetek!

tovább...

A szükség órája

Olvass el egy mesét a Sárkánysuli második részéből!

Szeretnétek időben felkészülni az iskolakezdésre? A Sárkánysuli a ti könyvetek! Az első részben az első félév eseményeit ismerhettük meg, most pedig megérkezett a második kötet, melyben ismét rengeteg izgalom és tanulnivaló vár a Sárkányovi-sorozatból megismert karakterekre. Olvass el egy mesét a kötetből!

tovább...

Milyen titkok tudói a Mindenki mászkál különös lényei?

Ismerd meg Dániel András legújabb könyvét!

Messziről kell kezdenem, ha kíváncsi vagy, miért a legtutibb időtöltés a Mindenki mászkált lapozgatni. Röviden letudhatnám annyival: nincs jobb, mint bámészkodni! És bízom benne, mindekihez eljut a könyv, aki már ismeri és művészi szinten űzi a bámészkodást. Akik szeretnek lelassulni, elmélázni, időt hagyni, imádni fogják ezt a könyvet! Azoknak viszont, akik kevéssé értik, mi a csuda értelme van egy olyan képeskönyvnek, amiben egy fiktív térben furcsa alakok mászkálnak erre-arra, és látszólag nem történik velük semmi különös, megpróbálom elmesélni, miért pont az ilyen könyvek bambulása során történnek a legkülönösebb és legfontosabb dolgok!

Olvass tovább!

tovább...

Egy fél pár zokni nagy kalandja

Avagy Mrena Julianna legújabb verses meséje

Figyelem, Bot Benő rajongók, ez lesz az új kedvenc könyvetek! Megérkezett Mrena Julianna és Szert-Szabó Dorottya legújabb könyve, melyben egy félpár zokni, név szerint Harusnya vándorútját követhetjük végig. Gyönyörű illusztrációk és egy vicces verses mese vár benneteket ebben a különleges kötetben. Olvass tovább!

tovább...

Harusnya, a fél pár zokni - Részlet

Olvass bele Mrena Julianna verses meséjébe!

Megérkezett az új kedvenc verses mesétek! Mrena Julianna, a Mese a kislajhárról, aki nem akart elaludni szerzője egy újabb fantasztikus könyvvel lepett meg bennünket, melyet ismét Szert-Szabó Dorottya rajzai tesznek teljessé.

Olvasd el, hogy indul Harusnya, a fél pár zokni nagy kalandja!

tovább...

"Alaposan feltekertem a furalény-generátort..."

Dániel Andrással beszélgettünk

Mitől könyv a könyv? Lehet-e – akár felnőtteknek is – képekkel mesélni? Mi mindent lehet elmondani az emberekről kitalált, furcsa lényeken keresztül? És vajon hogyan látja Dániel András az utcán jövő-menőket?

Olvass tovább, és kiderül!

Megérkezett a szerző legújabb könyve, a Mindenki mászkál!

tovább...

Lapozz bele Dániel András legújabb könyvébe!

Itt a Mindenki mászkál!

Megérkezett Dániel András legújabb, művészi képeskönyve, a Mindenki mászkál. Ez a rendhagyó irodalmi és képzőművészeti alkotás egyetlen Dániel András-rajongó polcáról sem hiányozhat. Nyisd ki a szemed - vagy éppen hunyd le -, és csodálkozz rá a furcsa lényekre, amik körülvesznek! Lapozz bele ebbe a különleges kötetbe!

tovább...

A 3-5-8 perces mesék titka

Segítő mesék minden alkalomra

tovább...

3-5-8 perces magyar mesék

Négy válogatás a legjobb kortárs szerzőktől

Praktikus, sokszínű és minden alkalomra megfelelő meseválogatást keresel, amiben sok-sok mese van, hogy biztosan kitartson egy távoli nyaralás alkalmával vagy a hosszú, téli hónapokban? A 3-5-8 perces mesék-sorozatban biztosan találtok olyat, amiből minden este tud választani valami izgalmasat a gyerkőc. A sorozatban nagy örömünkre egyre több magyar meseválogatás is szerepel a legjobb kortárs szerzőktől. A fantasztikus szerzőgárda nem csak azt garantálja, hogy szuper, változatos meséket olvashattok minden kötetben, de arra is lehetőséget adnak ezek a válogatások, hogy egy könyvben ismerjétek meg a kortárs gyerekirodalom színe-javát. Ebben a cikkben összegyűjtöttük az összes magyar kötetet. Ismerd meg őket mind!

tovább...