Rumini Kondor-szigeten

Olvass bele a tengerész kisegér gyerekkori kalandjaiba!

Ismeritek Ruminit, a matrózt? A Szélkirálynő furfangos és csalafinta tengerésze egyszerű hajósinasként kezdte. De hogy szeretett bele a hajózásba? Apukája, a bátor Trimini mindig sokat mesélt hajóútjairól kisfiának, aki tátott szájjal hallgatta a meséket távoli tengerekről, békés lagúnákról és félelmetes tengeri szörnyekről. Egy nap viszont magával vitte kisfiát a Szélvész nevű vitorláson. Mi mindent láttak útjuk során? Olvass bele a könyvbe, és lépj be Rumini színes, izgalmas világába!

A Most én olvasok! – sorozat pedagógiai szakértelemmel megírt könyvei azokat célozzák meg, akik még csak most ismerkednek az olvasással. A 3-as szintű Most én olvasok - könyvek, mint a Rumini Kondor-szigeten-oldalanként 8-10 összetett mondatot tartalmaznak, és emellett Rátkai Kornél gyönyörű illusztrációi teszik még könnyebbé az olvasást.

tovább...

Kalózok a láthatáron!

Itt a legújabb Rumini-történet

Ki ne ismerné Rumini történetét, aki bátorságával és ügyességével hajósinasból matróz lett a Szélkirálynőn, sőt, egyszer a kapitányságig is eljutott? A Most én olvasok!-sorozat 3-as szintű részében a kezdő olvasók akár önállóan is olvashatnak Rumini gyermekkori kalandjairól. Vajon hogyan szeretett bele a kisegér a hajózásba? Ezt a történetet meséli el a Rumini a Kondor-szigeten című regény!

tovább...

Julia Donaldson-rajongó vagy?

Fogadjunk, hogy ezt még te sem tudtad róla!

Elárulunk 3 olyan érdekességet, amit csak kevesen tudnak az egyik leghíresebb brit gyerekkönyvszerzőről, és ami szerintünk minden Julia Donaldson-rajongót érdekelni fog.

Olvass tovább!

tovább...

Táguló kufliverzum

Avagy hogyan született a kuflik furcsa, de megkapó világa

Jó a humorod? Sőt, mi több, nem bírsz ki fél órát ironikus, vagy ne adj' isten teljesen abszurd megjegyzések nélkül? Mindeközben ott bujkál még benned a gyerek? Akkor te már tuti, hogy rég vérbeli kufli-rajongó vagy! 

A legújabb kuflitársas, a Kukucskáló kuflik kapcsán felidézzük, hogy milyen tereket hódítottak már meg a kuflik (spoiler: az összeset). Dőljetek csak hátra, most elmeséljük nektek a kufliverzum születését, tágulását és azt, minek örülhettek most a legjobban!

tovább...

Kuflikkal szép az élet!

Tudj meg mindent a kuflis társasokról!

A kuflikból sosem elég! Imádjuk őket könyv, mesefilm, plüss és diafilm formában is, de a legjobb, hogy már nyolcféle kuflis társasjáték is megjelent nálunk! Most Győri Hanna, a Pagony kiadó szerkesztője, a játékok legnagyobb szakértője meséli el, milyen szempontokat vett figyelembe egy-egy játék elkészülésénél.

tovább...

Szerepelj egy képen a kuflikkal!

Itt az új társas az elhagyatott rét lakóival

Kuflis társasból szerintünk sosem elég, különösen, ha ennyire különleges és formabontó, mint a legújabb játék. A Kukucskáló kuflik eszméletlen kreativitásra ösztönöz, nagyon vicces, és imádjuk, hogy egészen másképp kell hozzá gondolkodni, mint azt bármely más játéknál megszokhattuk. Mi mást is várhatnánk egy kuflis társastól? Olvass tovább!

tovább...

Hazatérés Valaholba

Gyökeret vert nálunk az Örökkön Örökké fa!

Ki ne gondolt volna már arra, hogy mi történik velünk a halál után? Talán elnyel minket a végtelen, üres sötétség? Vagy angyalként élünk tovább, akik a felhők széléről, láblógatva figyelik, hogy mit csinálnak az emberek? Vagy talán egy teljesen más világba kerülünk, ahol az ég mindig vidám babarózsaszín, ahol az Örökkön Örökké Fa nő, és ahol a Földről eltávozott lelkek, a lillék csillagkekszet ropogtatnak és tejszódát kortyolgatnak, miközben felkészülnek új életükre a Földön? Vadadi Adrienn könyvének, az Örökkön Örökké Fának főszereplője, Szille az utóbbiban hisz. Története olyan komoly témákat dolgoz fel, mint az elengedés, a gyász és a veszteség, melyek előbb-utóbb mindannyiunk életében felbukkannak. Olvass tovább, és tudj meg mindent a regényről!

tovább...

Miért vagyok ilyen furcsa?

Olvass bele Vadadi Adrienn könyvébe, az Örökkön Örökké Fába!

Valahol világát az Örökkön Örökké Fa köti össze a mi világunkkal. Nem tud erről senki, csak a kilencéves Szille és a nagypapája, de a másik oldalon mindennap újabb és újabb lillék, földi lelkek várnak arra, hogy kisbabaként újralethessenek a Földre. Közéjük tartozik a titokzatos Dió is, aki már teljesen feladta, hogy valaha a Földön járjon, hiszen nincs lillecsaládja, akik segítenének neki a célja elérésében. Kettejük állandóan változó lelki párbeszédén alapul a regény.
Fodor Katalin gyönyörű illusztrációin keresztül megismerheted Valahol rózsaszín egét és az Örökkön Örökké Fa dús lombjait, de hogy megtudd, mi a lillék kedvenc időtöltése és hova járnak kikapcsolódni, ahhoz bele kell olvasnod a könyvbe!

tovább...

Itt az összes Pagony-kártya!

Ismerd meg mind!

A Pagony-mesehősök szerelmesei már 22 pagonyos kártyajáték közül válogathatnak, ha a könyvek lapjain túl is találkozni szeretnének a kedvenceikkel. Ebben a szemlében korosztályos ajánlás szerinti sorrendben bemutatjuk az összeset, hogy biztosan megtaláld a hozzátok illőt! Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások