Apaidő apák napján is

Kertész András gondolatai

Hangosan felkacagó gyerek. Kemény és egyszerre puha ölelés. Játék, vagányság, eltökéltség. Apa és gyermeke összeforrnak.

Apák napja van.

tovább...

Csatlakozzatok ti is a nagy Nyári olvasáskihíváshoz!

Olvasni? Nyáron? Nem kötelező olvasmányt?

Igen: olvasni, nyáron, nem kötelező olvasmányt!

tovább...

Ezek a könyveink kerültek a Merítés-díj shortlistjére!

Mutatjuk a top 10-be bekerült Pagony-könyveket!

A legtöbb olvasónak – felnőttnek és gyereknek egyaránt – ismerős lehet a moly.hu weboldal, ahol bárki létrehozhat saját virtuális könyvespolcot, idézeteket oszthat meg kedvenc könyveiből, és ami a legfontosabb, értékelheti is az olvasmányait. 2014 óta a közösség és a szakmai zsűri által legmagasabbra értékelt könyvek díjat is kapnak, több kategóriában – ez a Merítés-díj. Idén összesen hét könyvünk került fel a Merítés-díj 2024-es TOP 10-es listájára, 4 gyerekirodalom, és 3 ifjúsági irodalom kategóriában. Olvass tovább, és szoríts a kedvenceidnek! Ne felejts el szavazni sem!

tovább...

Frissítő újdonságok a meleg napokra

Bemutatjuk legújabb könyveinket!

Aki a közelgő nyári szünetre keres olvasmányt, szerencséje van! A közelmúltban új könyvek költöztek a Pagony boltok polcaira, és már alig várják, hogy valaki beléjük olvasson. Új résszel jelentkezik többek között Széna Bogi, Maszat, Sherlock Bones és Rókazsolt, közben a Ligetben mesélnek a fák, és az Anybody már alig várja, hogy új dolgokat meséljen a tesünkről. És olyan régen látott kedvencek is újra megjelentek, mint Pikó, a nagyotmondó kishal, A csiga és a bálna, és még sokan mások! Olvass tovább, és ismerd meg mindannyiukat!

tovább...

Újabb rangos elismerést kaptak a Pagony könyvei!

Szép Magyar Könyv díjat nyert A villamos és a Bocs, hogy élek

Amellett, hogy a közönség szívét már elnyerte A villamos és a Bocs, hogy élek, külön öröm, hogy a szakma is folyamatosan felfigyel rájuk. Ezúttal Szép Magyar Könyv díjjal jutalmazták a kiadványokat. A könyvek alkotóinak ezúton is gratulálunk!

tovább...

Hová tűnt Tara, a tigriskölyök?

5 ok, amiért olvassátok el a Kalandklub második részét

Majdnem minden gyereknek van ,,állatos” korszaka. Ez jelentheti azt, hogy szüleik nagy örömére kígyót-békát és bébisünt nevelnek a panellakásban, meg persze az élelmezésükhöz szükséges legyeket, hernyókat és gilisztákat. Vagy azt is, hogy jövendő állatorvosként állandóan a NatGeo műsorát nézik. Vagy csak egész nap dzsungelkalandokról álmodoznak. Számukra tökéletes választás Jess Butterworth Kalandklub-sorozata. Olvass tovább, és tudd meg, hogy miért érdemes elolvasni a második részt!

tovább...

Ha Ünnepi Könyvhét, akkor ott vagyunk!

Csodás könyvek várnak rád!

Mint minden évben, 2024-ben is találkozhattok velünk az Ünnepi Könyvhéten. Idén különösen gazdag repertoárral várunk, ismerd meg az újdonságainkat! Bölcsis korosztálytól egészen a kamaszokig van friss és ropogós olvasmányajánlatunk. A tapasztalat pedig azt mutatja, a felnőttek sem tudnak ellenállni egy-egy különleges kiadványnak. Olvass tovább!

tovább...

Itt a legújabb Abszolút töri!

Olvass bele a Színház a félhold árnyékában című regénybe!

Mészöly Ágnes új regényében, a Színház a félhold árnyékában című kötetben a Vitéz János Nyolcosztályos Gimnázium diákjai újra időutazásra indulnak. Az A királyné violája című regényből megismert Betti és Kende ezúttal a reformáció korába csöppennek, ahol izgalmas kalandok és váratlan fordulatok várják őket. Kövesd őket a múltba, ahol még ők sem ismerik ki magukat elsőre... Ha kíváncsi vagy, olvass bele a könyvbe cikkünkben!

tovább...

Micsoda?! Mit keresünk 1651-ben?

Itt a Színház a félhold árnyékában!

Ha kezedbe veszel egy Abszolút Töri kötetet, nem tudhatod, mi vár rád! A sorozat könyveit más- más szerző írja a saját stílusában. A szereplők és mellékszereplők állandó gárdája mellett sem lehet tudni, éppen kik csöppennek időutazós kalandba a Vitéz János Nyolcosztályos Gimnáziumból, és hogy hová utaznak egyáltalán. Egy a biztos, bármelyik részt is olvasod: a minőség, szórakozás és kalandok. Nincs ez másképp Mészöly Ágnes új regényével, a Színház a félhold árnyékában-nal sem. Olvass tovább, és tudj meg mindent róla!

tovább...

Sütihasználati beállítások