Megérkezett a 3-5-8 perces jóéjtmesék!

Hogy a gyerekek ezentúl csak szépeket álmodjanak!

Elaludni nem mindig egyszerű. Ezt mi, felnőttek is nagyon jól tudjuk, mégis, mintha altatáskor néha elfelejtenénk. A gyerekek napja is ingerekkel teli, olykor a feszültségektől sem mentes, így nekik is szükségük van bizonyos esti rituálékra, amiktől megnyugszanak és álomba tudnak szenderülni. Ilyen lehet egy kellemes pancsolás, egy kis lefekvés előtti színezés, de leginkább az estimese. A 3-5-8 perces mesék legújabb kötetében csupa-csupa olyan mesét találsz, ami segít gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hogy az altatás békés és szeretetteli élmény legyen. Ismerd meg a 3-5-8 perces jóéjtmeséket!

3-5-8_perces_joejtmesek_borito_1000px.jpgMikor kicsi voltam, az zavart a legjobban az elalvásban, hogy unalmas. Ezért gyakran az ágyba csempészett játékokkal szórakoztattam magam, aminek persze általában szidás lett a vége. Később rájöttem, hogy a történeteket, amiket el akarok játszani a plüsseimmel, elég elképzelni is. Csukott szemmel játszom, és nem is kapok ki érte. Így aztán az elalvás is sokkal gyorsabb lett, hiszen a képzelődéstől már alig egy lépés az álom.

A 3-5-8 perces jóéjtmeséket olvasva ezt az emléket idézték fel bennem Mészöly Ágnes és Igaz Dóra meséi. A Mese a délutáni nem-alvásról címűben a Most én olvasok! sorozatból ismert levendulával és varázsmacskájával találkozunk. Majdnem, a cica varázs-vetítővászonná változtatja Levendula ovis takaróját, hogy a kislány a fejére húzva nézhessen mesét, míg az óvodában aludni kell.

Itt rendelheted meg a kötetet!

A Zsuzsó pizsamát húz, és moziba megy címűben pedig egy ötletes nagyival és egy kreatív kislánnyal találkozunk. Zsuzsó nehezményezi, hogy őt otthon hagyják a szülei, ám a mamája előáll azzal az ötlettel, hogy a kislány becsukott szemmel képzelje el a legizgalmasabb filmet a világon, tele mindennel, amit szeret (például sellőpónikkal). Mire a szülei hazaérnek a felnőtt moziból, a kislány mélyen alszik. Vagyis filmet néz a pizsamás moziban.

Olvass el néhány mesét a könyvből!

kepernyofoto-2021-09-30-115142.pngSzalma Edit illusztrációjaA kötetben találhatók nagyon vicces mesék is, Dávid Ádámrobotja, Arti például kettes számrendszerben kezd el altatót énekelni, mikor Márkó túl sok gombot nyom meg rajta egyszerre, és a robot összezavarodik. Aranyos mesékből sincs hiány, ott van például Kiss OttóMacifocija, vagy Harcos Bálint meséje, melynek legvégén a fáradt apukát Milkó plüssállatkái altatják el.

Az abszurdabb mesék kedvelői sem maradnak olvasnivaló nélkül, ott van például a Huszadik bárány (Kertész Erzsi meséje), aki igazán sérelmezi, hogy őt alig-alig számolják meg, hiszen a tizenötödik báránynál általában mindenki elalszik. Nagyon kreatív ötleten alapszik a Csipkerózsika nem álmos című mese is (Molnár T. Eszter), melyben a királylány annyira kialudta magát a száz év alatt, hogy hercegének komoly fejfájást okoz, mit kezdjen az örökké ébren lévő feleségével, és csakis egy másik mesehős, Hamupipőke tud segíteni a bajba jutott királyságon. Végül pedig egy gyönyörű, lírai történetet emelek ki, Gimesi DóraHárom talizmán című meséjét, melynek főhőse egy árva lány, akinek a telihold a keresztanyja.

Ismerd meg az összes 3-5-8 perces mesegyűjteményt!

A 3-5-8 perces jóéjtmesék mindegyike az elalvás körül forog, és Szalma Edit gyönyörű rajzai illusztrálják. Akár hétköznapi helyzeteket írnak le, akár állatok vagy varázslatos lények kalandjait mesélik el, éppen elég izgalmasak ahhoz, hogy a gyerekek szívesen gondolják tovább őket lámpaoltás után, és örömmel merüljenek álomba, vagyis kalandozzanak tovább csukott szemmel. Ezekkel a történetekkel garantáljuk, hogy a gyerekek szinte már várni fogják az esti mesét, az altatás pedig a nap legszebb és legmeghittebb része lesz az egész család számára.

Tedd kosárba a legújabb 3-5-8 perces kötetet!

Wágner Eszter ajánlóját olvastad.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • A 3-5-8 perces mesék titka

  • Elalvás a legjobb magyar szerzők meséivel