Becsengetés!

8 szuper könyv iskolakezdéshez

Közeleg a szeptember, és az iskolakezdő gyerekekkel együtt egyre jobban izgulunk. Vajon kedves lesz a tanító? Könnyen ki fog jönni a gyerek az osztálytársakkal? Eléggé felkészültünk? Aggódás helyett inkább olvassatok! Ebben a cikkben megosztunk pár iskolakezdős tippet, és a kedvenc, témába vágó könyveinket is bemutatjuk! Olvass tovább!

A legjobban most azzal teheted, ha megnyugszol, és elkezdesz bízni magadban, a döntéseidben, és igen, a gyerekedben is. Fel fogja találni magát, te pedig a lehetőségek közül a legmegfelelőbb iskolát választottad ki a számára. Nagy kaland kezdődik most, a várakozásnak pedig nem kell aggodalommal telinek lennie.

Persze természetes, hogy az ismeretlentől, a változástól tart az ember, akár kicsi, akár nagy. De ebben éppenséggel könnyedén tudsz segíteni a leendő iskolásodnak, hiszen te is voltál az ő cipőjében! Mesélj neki a saját tapasztalataidról, játsszatok iskolásdit, és olvassatok olyan történeteket, ahol a gyermek azonosulni tud a szereplőkkel, és egy eltávolított nézőpontból ismerheti meg a rá váró élményeket, készülhet fel észrevétlenül az esetleges nehézségekre.

Összegyűjtöttük a mi kedvenceinket a témában, reméljük, te is megtalálod köztük, amire a kis elsősöd vágyik!

sarkanysuli_az_elso_felev_borito_1000px.jpegSárkánysuli - Az első félév és Sárkánysuli - A második félév

Figyelem, Sárkányovi-rajongók, amilyen varázslatos élmény volt Czernák Eszter könyveivel felkészülni az óvodára, éppen olyan fantasztikus lesz elkísérni Zoét, a háromfejű kissárkányt és barátait az iskolába is! Itt a sorozat folytatása, a Sárkánysuli!

A legújabb kötetekben hőseink megismerkednek a Kincskereső iskola mindennapjaival, és új osztálytársakkal is barátságot kötnek, csatlakozik hozzájuk Emma, a sellőhercegnő és Dani, az óriás.

Ahogy azt a sorozat korábbi köteteiben már megszokhattuk, minden varázslatos, kitalált elem mellé jut egy praktikus és hasznos gondolat is.

sarkanysuli_a_masodik_felev_borito_1000px.jpgDzsinn tanító bácsi például a tanórák alatt elkéri a gyerekek varázspálcáit, amit ki morcosan, ki beletörődve fogad. A pedagógus azonban elmagyarázza, hogy a varázspálcákra egyáltalán nem lesz szükség az órák alatt – ahogy a valóságban a mobiltelefonokra sem –, ha pedig csínytevésre használják, azzal magukat és másokat is zavarnak a tanulásban.

A két kötet egy-egy iskolai félévet dolgoz fel a meghívólevél kézhezvételétől a tanszerek beszerzésén és az első iskolai napokon át az évzáróig. A mesék segítenek nagycsoportosoknak felkészülni az iskolára, az elsősöknek pedig abban nyújtanak támogatást, hogy könnyebben megbirkózhassanak a sok változással. Ezekkel a könyvekkel garantáltan fantasztikus lesz az iskolakezdés!

Rendeld meg itt az első és a második részt!

27542.jpgLeszel a padtársam?

Vadadi Adrienn meséi már belopták magukat az ovisok szívébe. Érzékeny történetei pontosan azokat a pillanatokat ragadják meg a gyerekek mindennapjaiból, amik természetesnek tűnnek – nekünk felnőtteknek – a gyerekek mégis megakadnak tőlük, forgatják magukban, és nem mindig találnak feloldást.

Az szerző az ovisok után most segíti az elsősöket is, hogy megrázkódtatások nélkül ülhessenek be az iskolapadba! Hangolódjatok Vadadi Adrienn könyvével az iskolára!

Rendeld meg itt!

30880.jpgMost én olvasok!-sorozat

Biztosan ti is tapasztaljátok a gyerekeiteknél, mennyire nagy élmény, amikor már képesek önállóan olvasni, amikor a betűk értelmes szavakká, majd mondatokká állnak össze. Mekkora büszkeség, mikor a gyerkőc először le tud olvasni egy utcatáblát, vagy a következő megálló nevét! De hogyan lesz a betűket silabizáló gyerekből olvasó?

Nehéz feladat olyan történeteket találni, amik korosztályban, izgalmakban, sztoriban stimmelnek, érdeklik a gyerekeket, de a szövegmennyiség se nem túl sok, se nem túl bugyuta. Az olvasóvá nevelésnek nagyon fontos lépése, hogy az önálló olvasáshoz megjöjjön a kedve a gyerekeknek. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy olyan könyveket adjunk a kezükbe, amik valóban sikerélményt jelentenek a számukra, fenn tudják tartani a figyelmüket, de kihívások elé is állítják őket.

A Pagony pontosan ezen elvek alapján dolgozta ki Most én olvasok! névre keresztelt sorozatát, ami bőségesen ad muníciót és választási lehetőségeket a gyerekeknek. Ez a sorozat fokozatosan növekvő szövegmennyiségével mindenkinek egyformán hasznos, gyerekeknek, szülőknek és tanároknak is hatalmas segítséget nyújt.

Válogass a sorozat részei közül itt!

6680.jpg
Már iskolás vagyok

Micsoda boldogság és dicsőség az első iskolatáska! Annak a boldog ténynek a jelzése, hogy már iskolás a viselője. Dani is büszke örömmel indul az iskolába, ahol a lelkesedése lohad ugyan, de érdeklődése nőttön-nő.

Janikovszky Éva játékosan megírt könyvét Réber László illusztrációival azoknak kisiskolásoknak és szüleiknek ajánljuk, akik szeretik a klasszikus meséket, különösen pedig azoknak, akik a Már óvodás vagyok című kötetet is szívesen lapozgatták.

Tedd kosárba!

21424.jpgIskolások kézikönyve

"Amikor az ember gyermeke iskolába megy, hajlamos túlzottan aggódni érte. Én legalábbis így jártam. Legszívesebben beültem volna a lányom mellé a padba, hogy segítsek neki eligazodni ebben a titokzatos világban.” - írja Finy Petra elsősöknek szóló könyve kapcsán.

Az Iskolások kézikönyve egy kedves és humoros útmutató a leendő iskolásoknak, melyben a szerző azokat a gondolatait foglalta össze, melyeket saját kislánya iskolakezdése kapcsán fogalmazott meg.

A könyvet Pásztohy Panka színes és derűs képei díszítik, melyek nemcsak az iskolát mutatják részletesen, de segítenek az iskolakezdéssel kapcsolatos félelmek feloldásában is.

Kattints, és szerezd meg most!

27666.jpgMaxi iskolába megy

Ezzel a könyvvel a kicsik humorral, fergeteges mesei erővel tapasztalják meg, milyen szórakoztató is tud lenni az új helyzet.

Egyáltalán "nem a tipikus milyen-lesz-az-első-osztály-típusú könyv. Sokkal inkább remek sztorikkal mesél, oldja a feszültséget, és nevettet. Az iskolai történeteket gyakran teljesen hétköznapiak váltják fel a bevásárlásról, gilisztaevésről, hangyafigyelésről, hiszen végső soron iskola ide vagy oda, az élet ugyanúgy megy tovább, mint előtte", sőt a gyerekek a valódi erőt és energiát pont ezekből a pillanatokból merítik.

Szerezd meg most!

nicolas_az_iskolaban_web.jpegNicolas az iskolában

Visszatérő iskolásoknak a kis Nicolas kalandjait is jó szívvel ajánljuk. Az iskolába a haverok miatt érdemes járni. A kis Nicolas tudja ezt jól, ezért aztán nagyon szereti az iskolát, különösen a tízperceket.

Ámbár náluk az órák sem sokban különböznek a szünetektől, a tanító néni, az igazgató és Tüktoj, a felügyelő tanár sokat tudna erről mesélni…

A népszerű francia szerzőpáros, az író Goscinny és a humoros rajzok készítője, Sempé klasszikus könyvsorozatának második kötetében tizenhét újabb humoros történet olvasható Nicolas és haverjai "ártatlan" csínyeiről.

Szerezd meg itt!

Kapcsolódó termékek