Könyvheti újdonságaink - 2. nap

Ismerd meg a legújabb Pagony-könyveket!

Indul a 91. Ünnepi Könyvhét! És bár ezúttal sajnos nem lehetünk együtt a Vörösmarty téren, de mégis szeretnénk egy kicsit átélni ezt az utánozhatatlan hangulatot. Mivel nem tudunk szóban beszélgetni a legújabb könyveinkről, írásban fogunk mesélni nektek mindegyikről. Csatoltunk hozzájuk hosszabb ismertetőket is, hogy ha valamelyik különösen érdekel benneteket, többet is megtudhassatok róluk, sőt, bele is olvashattok az újdonságokba!
És természetesen a mai napon a cikkben szereplő könyveket mind-mind szuper kedvezménnyel vásárolhatjátok meg!

Ha 2 könyvet veszel = 20% kedvezményt
Ha 3 vagy 4 könyvet = 25% kedvezményt
Ha 5 vagy több könyvet, akkor pedig 30%-os kedvezményt adunk!

Gyűjtsétek be most a legújabb kedvenceket!

kippi_jatekosdoboza_borito_1000px.jpgInckpen Mick: Kippi-sorozat

Kippi kutyus, eredeti nevén Kipper történeteiért a világ minden táján rajonganak a gyerekek 1997-es megjelenése óta. Nem csoda, hiszen irtó aranyos, az illusztrációk is csodásak, nem mellesleg egy csoomó mindent lehet tanulni belőlük!

Ha szeretnél többet megtudni a sorozatról, itt részletesen olvashatsz róla!

Rögtön két résszel mutatkozik be Kippi a legkisebbeknek: a Kippi játékosdoboza című kötetben a legkisebbek is csatlakozhatnak Kippihez a számolásban, tesztelhetik a tudásukat, vagy éppen vele együtt tanulhatják meg az első számokat, miközben ezáltal be is vonódhatnak a történetbe.

A másik kötetben, a Kippi álmos című mesében a kutyus alvóhelyet keres magának, de a megszokott helyén nem érzi jól magát. Ahogy a Kippi mesék általában, a Kippi álmos is mesés formába rejtett ismeretterjesztő kötet: meseolvasás közben a kicsik megismerkedhetnek az állatokkal, legfontosabb jellemzőikkel és lakóhelyeikkel.

Rendeld meg most a cuki kutyus meséit hatalmas, akár 30%-os kedvezménnyel!

ludmilla_ujabb_esetei_borito_1000px.jpgKertész Erzsi: Ludmilla megoldja és Ludmilla újabb esetei

Talán sokan már ismeritek a sajátos megoldások koronázatlan királynőjét, hiszen a második kiadást érik meg a kalandjai. Sőt, egyből megjelenik a második része is, sok-sok új történettel! De miért ekkora kedvencünk ez a mese és miért vagyunk biztosak benne, hogy nektek is az lesz?

Erről hosszabban is írunk itt! Tudj meg mindent róla!

Azért, mert ahogy egy igazán jó gyerekkönyvhöz illik, számtalan rétege van. Egyszerre mókás, elgondolkodtató és szerethető. Főszereplője egy rettenthetetlen kislány, Ludmilla, aki megelégeli, hogy a felnőttek folyton aggodalmaskodnak valamin, és úgy dönt, kézbe veszi az eseményeket. Problémamegoldó irodát nyit, és mindenféle gond, búbánat és nehézség megoldását vállalja.

Ha beleolvasnál a könyvbe, ide kattintva megteheted!

Megismerkedhetünk egy csomó különféle problémával, és jó beszélgetésekhez is sok muníciót kapunk: ahány ember, annyi nehézség és annyiféle megoldás létezik. Igazi együttolvasós mese, ha szeretitek Szutyoksárit vagy Harisnyás Pippit, akkor Ludmilla is tutira azonnal a kedvencek közé kerül majd, ezt megígérhetjük!

Beszélgettünk róla Kertész Erzsivel is, itt tudod elolvasni az interjút!

Most pedig hatalmas, akár 30%-os könyvheti kedvezménnyel rendelheted meg a meséket itt!

berci_nem_megy_iskolaba_borito_cmyk.jpgBendl Vera: Berci nem megy iskolába

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne beszéljünk a járványhelyzetről, hiszen ebben élünk már hónapok óta. A fülünkön még otthon is lóg az ott felejtett maszk, óvatosan nyúlunk mindenhez, és a kézfertőtlenítő olyan alapfelszereléssé vált, mint mondjuk egy mobiltelefon.

A járvány kirobbanása óta igyekszünk segíteni nektek, hogy kicsit könnyebbek legyenek a hétköznapok. Most sem hagyunk magatokra titeket, hiszen kis fellélegzés után új hullám kezdődött, amit mindenki kevesebb türelemmel visel, mint tavasszal.
De ne izguljatok, nem stresszelni szeretnénk titeket, hanem épp ellenkezőleg: egy olyan könyvet ajánlunk nektek, aminek a segítségével feldolgozhatjátok az elmúlt hónapok eseményeit, miközben remekül szórakoztok! Bár már edzettebbek vagyunk, mint tavasszal, azért sosem árt a támogatás, és a humor talán a legjobb megküzdési stratégia, amit csak bevethetünk.

Olvass többet itt a könyvről!

A Berci nem megy iskolába című meseregény egy kisfiú szemszögén keresztül mutatja meg, miféle változásokkal kell szembesülnünk, mindezt olyan humorosan, kedvesen és könnyedén, hogy minket, felnőtteket is megnyugtat.

Itt találod az első fejezetet!

Mindenképp közös olvasmányként javasoljuk, mert biztosan fel fognak merülni kérdések közben, és az is tuti, hogy rengeteg vicces sztori jut majd eszetekbe közben, amit a bezártság alatt éltetek át. Beszélgessetek sokat, együtt minden könnyebb!

Itt tudod megrendelni a könyvet, most hatalmas, akár 30%-os kedvezménnyel!

csak_jack_borito_1000px-1.jpgKate Scott: Csak Jack

Jack és édesanyja folyton költözködnek, mióta a szülei elváltak. A történet kezdetekor már a hatodik iskoláját kezdi két éven belül, ami azzal jár, hogy Jack kifejlesztett egy különleges képességet: bárhová képes beilleszkedni. A Sherlock-módszer segítségével nyomozza ki, hogy az adott közösségben hogyan fogadtassa el magát anélkül, hogy valójában közel kerülne bárkihez is.

Hiszen minek barátságokat kötni, ha aztán úgyis továbbállnak...? Ebben az új iskolában azonban nem várt dologgal szembesül: őszintén megkedveli az egyik osztálytársát, Tylert, aki szabadidejében (sőt, néha iskolaidőben is) feltalál mindenféle szuper dolgot, például szárnyas cipőket. Jack azt veszi észre, hogy nem figyel már oda a távolságtartásra, mindenfélét megoszt új barátjával, és minden idejüket együtt töltik.

Olvass többet a könyvről ide kattintva!

Amikor azonban kilátásba kerül egy újabb költözés, kétségbeesik és megpróbál elvágni minden szálat, hogy kevésbé legyen fájdalmas a búcsúzás. Csak azt nem kalkulálja bele, hogy egy igazi barátságnak nem lehet fájdalommentesen véget vetni. A regény végére Jack megtanulja, hogy ha szeretünk, az néha fáj, de ha nem nyomja el az érzéseit, hanem beszél róluk és megéli őket, sokkal könnyebb mindenre megoldást találni.

Beleolvasnál a regénybe? Itt megteheted!

Kate Scott története végtelenül bájos, mókás és letehetetlen történet arról, hogyan találja meg a helyét egy olyan kisfiú, aki évek óta nem mert megnyílni attól való félelmében, hogy magára marad.

Itt tudod megrendelni a könyvet, most hatalmas, akár 30%-os kedvezménnyel!

fekete_nyar_borito_1000px.jpgMészöly Ágnes: Fekete nyár

A Tilos az Á könyvek legújabb tagjának szerzőjétől, Mészöly Ágnestől már megszokhattuk, hogy nem fél a nehéz témáktól. A Fekete nyárban is a tőle jól megszokott nyíltsággal beszél életről és elmúlásról, de a tinédzserlét összes nehézségéről, fájdalmáról és öröméről is.

A Fekete nyár egy idős asszony és egy 16 éves kamaszlány őszinte barátságának története. Fanni anime-rajongó, és ez a katolikus gimnáziumban, ahová jár, nem az a hobbi, ami népszerűvé teszi. Szomszédjával, Helga nénivel való barátságát viszont pont ennek köszönheti... Fiatal és idős egy hosszú és édes-bús nyáron rengeteget tanul egymástól és egymásról is.

A történetnek van egy erősen animékhez kötődő szála is, ami szintén rendkívül egyedivé teszi a magyar könyvpiacon: a történet két szálon fut, az egyik Urara a haláldémon története (ami felnőttként olvasva is elgondolkodtató és nagyon izgalmas) és bár látszólag ezek szervesen nem kapcsolódnak össze a jelenben játszódó szállal, végül mégis összeáll a kép.

Nagyon fontos, hogy a tinédzserekkel nyíltan beszélgessünk, együtt gondolkodjunk olyan témákról is, amikről nehéz vagy fájdalmas beszélni. A halál az egyik legnagyobb tabu a társadalomban, főleg az időskori halál. Pontosan ezért ennyire fontos ez a regény, nehezen is tudnánk hasonlót mutatni a tinédzsereknek szóló irodalomban.
A félelem az elmúlással kapcsolatban természetes, hiszen ismeretlen, ijesztő és talán felfoghatatlan is. Ezért kellenek ilyen olvasmányok, hogy tudatosítsuk, ez is az életünk része, fontos ledönteni a halált övező tabukat.

Annak ellenére, hogy megrendítő a témája, a Fekete nyár mégis az életörömről szól, és arról, mennyire fontos, hogy megéljük a velünk történő eseményeket, legyenek azok boldogak vagy elszomorítóak.

Itt tudod megrendelni a könyvet, most hatalmas, akár 30%-os kedvezménnyel!

Kapcsolódó termékek