Tavaszi könyvek a Pagonytól!

Két új könyvben is visszatérnek a kuflik idén tavasszal! Szintén két kötettel bővül a Most én olvasok!-sorozat: Kertész Erzsi és Vadadi Adrienn meséi folytatódnak. Kiss Judit Ágnes új könyvében Babaróka esti meséit ismerhetjük meg. Új szerzőt is avat a Pagony, és további újdonságok friss szemlénkben.

Dániel András: Fityirc és a felhő (a szerző rajzaival)

fityirc_es_a_felho_borito_1000px-1.jpgA kuflizást nem lehet elég korán kezdeni! Most a legkisebbeket hívjuk az elhagyatott rétre. Az új lapozó a formák megismerésében segíti a legfiatalabb kuflirajongókat.

Míg az első kufli-lapozóban Pofánka segítségével a színeket tanulhatták meg játékosan a gyerekek, most Fityirc és egy vicces felhő a formákat mutatja be nekik. A kufli-lapozókban az a jó, hogy ugyanolyan viccesek és ötletesek, mint a kufli-könyvek, csak éppen kisebbeknek szólnak.

Most Fityirc ismerkedik meg egy jópofa felhővel, aki elmeséli neki, milyen csodálatos képességekkel rendelkezik. Néha eső esik belőle, máskor bukfenceket vet, és mindenféle mókás formát is tud ölteni! A teljesség igénye nélkül: elefánt, kígyó, sőt, Fityirc formájú is tud lenni, ha épp úgy tartja kedve. A megszokott vicces karakterek is felbukkannak, és mivel nagyon részletesen kidolgozott minden oldal, így aztán böngészni is jó sokat lehet.

0–3 éves kor között ajánljuk.

Jörg Mühle: Kisnyuszi bibis lesz (a szerző rajzaival)

kisnyuszi_bibis_lesz_borito_1000px-1.jpgSzegény Kisnyuszi elesett! Gyorsan, keressünk egy ragtapaszt, és gyógyítsuk meg, hogy boldogan szaladgálhasson tovább! Interaktív lapozó a legkisebbeknek. A Kisnyuszi fürödni megy és a Kisnyuszi aludni megy című kötetek után megjelent Jörg Mühle harmadik lapozója is a Pagonynál. Az előző könyvekhez hasonlóan az új kötet különlegessége is interaktivitásában rejlik. Ezekben a lapozókban ugyanis az olvasó maga is segít a kisnyuszi fürdetésében, elaltatásában vagy most éppen a sebe meggyógyításában.

A lapozók játékossága abban is segít, hogy a kisgyerekek életének kevéssé szeretett, sőt fájdalmas dimenzióit is meghitté és vonzóvá varázsolja. A közös játékon és aktivitáson túlmenően a könyvek törődésre is nevelnek, amivel a kisebbek empatikus képességeit is fejleszthetjük, de a szenzomotoros készségek fejlesztésében is hasznosnak bizonyulhatnak a kötetek, hiszen az oldalakon kapott tanácsok függvényében fújni, törölni, simogatni, tapsolni kell.

0–3 éves kor között ajánljuk.

Dániel András: Merre jártok, kuflik? (a szerző rajzaival)

merre_jartok_kuflik_borito_1000px.jpgMegjelent a kulfi-sorozat legújabb kötete! Fityirc egy zebrapinty árnyékában hever, mint egy sziesztázó kavicskukac, és azon gondolkozik, vajon van-e valami, amit a kuflik sosem csináltak még az elhagyatott réten. Hiszen volt már bújócska, bolhapóló, hajócsata, jelmezbál… annyi minden! Mi újat lehetne kitalálni? Ez az! Mi lenne, ha megpróbálnának eltévedni? Olyan még sosem volt. Fityirc és Valér el is indul, hogy eltévedjen, de valahogy mindig a kupacnál kötnek ki… Na és játszottatok-e már valaha zsunyért vagy kopollánt? Ha még nem, tartsatok a kuflikkal, és segítsetek nekik jelentést találni a jelentés nélküli szavakhoz!

3–6 éves kor között ajánljuk.

Petra Maria Schmitt: Hogyan mennek az űrhajósok vécére? (Christian Dreller rajzaival)

hogyan_mennek_az_urhajosok_vecere_borito_1000px.jpgAz űrutazás során az űrhajósoknak rengeteg kihívással kell szembenézniük, de a műszerek kezelése és az űrhajó irányítása közben bizony nekik is kell vécére menniük. De vajon hogyan? A Miért nem járnak fogorvoshoz a cápák? ismeretterjesztő meséi után újabb történeteket olvashatunk a természettudományok világából a gyerekek számára is érthető és izgalmas mesék formájában. A Hogyan mennek az űrhajósok vécére? mesés keretek között, szórakoztató formában juttatja sok-sok új információhoz a kicsiket. Hozzájuk hasonló korú gyerekeken és családjaikon keresztül magyaráz el folyamatokat, amikbe bele tudnak helyezkedni, és amiket így könnyedén meg is tudnak érteni. Nagyon praktikus, hogy minden mese 3-4 oldalas, rövid, abszolút emészthető hosszúságú. Így aztán fáradt estékre is tökéletes, de ha nagyon lelkesek vagytok, akár többet is olvashattok egyszerre.

3–6 éves kor között ajánljuk.

Kiss Judit Ágnes: Babaróka esti meséi (Egri Mónika rajzaival)

babaroka_esti_mesei_borito_1000px.jpgBabaróka nagyon nem szeret aludni menni, de nagyon szeret esti mesét hallgatni. Főleg, ha Mamaróka maga találja ki fejből a meséket! Babaróka kedvencei pedig a gombák. Hiszen a kisgombák és a kisrókak nagyon hasonlóak: nem fogadnak szót az anyukájuknak, nem találják a helyüket a többiek között, szomorúak, ha kicsúfolják őket. A Babaróka ajándéka és a Babaróka kertje című kötetek otthon, „fejből“ mesélt történetekből születtek Kiss Judit Ágnestől, most, a harmadik kötetben pedig Mamaróka mesél esténként fejből. Gombákról, mert Babaróka ezt kérte. Minden alkalommal másmilyen gombáról, mert Babaróka minden alkalommal feladja a leckét. Gyógygombáról, aki nem mérgezni, hanem gyógyítani szeretne, lázas gombagyerekről, aki megtanulja, hogy nem hiába mondják neki, ne dobálja le a kalapját és a bocskorát, óriáspöfetegről, akit kígyótojásnak néznek és lócitromgombának csúfolnak, galambgombáról, aki repülni vágyik, gyilkos galócáról, aki azon aggódik, nehogy megmérgezzen valakit, szabad, vad életre vágyó termesztett csiperkéről…

Kiss Judit Ágnestől megszokott melegszívű és érzékeny mesék Egri Mónika finom rajzaival.

3–6 éves kor között ajánljuk.

Szentendrei Judit: Mézes cukrászda (Maros Krisztina rajzaival)

mezes_cukraszda_borito_1000px.jpgSzentendrei Judit háromgyerekes édesanya, újságíró most debütál ínycsiklandó meseregényével a Pagony Kiadónál.

Vajon van annál rémesebb helyzet, mint amikor négy olyan embernek kell együtt élnie, akikben látszólag semmi közös nincs? Például Karolának, aki túl fiatal ahhoz, hogy egy poros kis faluban hervadozzon, Valérnak, aki tornatermet csinálna a szobákból, Katalin anyónak, akit jobb nem megzavarni a délutáni szunyóka közben, és Paulának, akinek… nos, neki minden mindegy. Mihez kezd ez a négy egészen különböző ember? Vajon az őrületbe kergetik egymást, vagy békésen meghíznak Katalin anyó finom süteményeitől? Vagy mégis sikerül valamit kitalálniuk közösen? Szentendrei Judit Mézes cukrászda című meseregénye remek alapot szolgáltat ahhoz, hogy beszélgetést kezdeményezzünk a gyerekekkel a különböző emberi közösségekről, valamint rendkívül szórakoztató és mesés formában mutatja be, miként tud összekovácsolódni és hatékonnyá válni egy eltérő személyiségtípusokból álló lakóközösség.

5–8 éves kor között ajánljuk.

Vadadi Adrienn: Matricás Laci kerítést lop (Mayer Tamás rajzaival)

matricas_laci_keritest_lop_borito_1000px.jpgMatricás Laci végre pihenhet egy nagyot, hiszen vasárnap még a rablók sem dolgoznak. A most megjelent történetben híres-neves rablónk végre a szabadnapját élvezhetné, amikor Sárika egyszer csak megjelenik az ajtajában, és közös programokra hívja. Figyelembe véve Laci félelmeit, nem meglepő, hogy úgy határoz, kerítést fog lopni az állatkertből, amivel körbeveheti házát, hogy Sárika többé ne zavarhassa meg! Így is tesz, és természetesen számos megpróbáltatásba ütközik közben. Például csatlakozik a fókák táncához, a cápák között találja magát, sőt, a zsiráfoktól való félelmét is le kell győznie!

Megérkezett Vadadi Adrienn Most én olvasok!-sorozatának utolsó darabja, a Matricás Laci kerítést lop! Ezzel teljes az 5 részes sorozat, amivel a gyerekek belevághatnak az önálló olvasás egyedülálló élményébe. Matricás Laci tökéletes társ ehhez, hiszen egy izgalmas, vicces, fordulatokkal teli történetet olvashatnak a kicsik. A Most én olvasok!-sorozat a kezdő olvasóknak segít egyre bonyolultabb és hosszabb történeteket önállóan feldolgozni.

5–8 éves kor között ajánljuk.

Kertész Erzsi: A feltaláló oroszlánja (Bernát Barbara rajzaival)

a_feltalalo_oroszlanja_borito_1000px.jpgA Most én olvasok!-sorozat kimondottan a kezdő olvasóknak született, a könyveket a Pagony legnépszerűbb szerzői írják, és a kötetek minden olvasni tanulónak kényelmesen, biztosan, szintről szintre teszik élménnyé az olvasóvá válást. Most megjelent Kertész Erzsi olvasástanulást segítő könyvsorozatának bevezető, nagybetűs része, amely az első lépésekben segít az önálló olvasás elsajátítása felé. A történetben megjelenik Fecó, a kis feltaláló. Még csak óvodás, de máris nagyon szeret szerelni és mindenfélét építeni. Az oviban majdnem minden nagyon jó, de azért a délutáni alvást még Fecó sem kedveli. Vajon fel lehet-e találni olyasmit, ami segít az alvásban? Persze attól függ, kinek…

5–8 éves kor között ajánljuk.

Kapcsolódó termékek