Ne építs a hátsó kertben rakétát! (vagy mégis?)

Nick és Tesla veszélyes laboratóriuma

Ez a könyv kiváló olvasmány a téli szünetes hosszú délutánokra, vagy este a takaró alatt..

Jól olvasó gyerekeknek különösen ajánljuk, akik szeretik az izgalmakat, a kalandokat, és a vagány srácokat! - Győri Hanna ajánlója, itt pedig az első fejezet olvasható!

tovább...

A tudomány izgalmas!

Új ismeretterjesztők iskolásoknak

Az ismeretterjesztő könyvek egyre izgalmasabb vizuális világgal jelennek meg. Minél izgalmasabban, blikfangosabban próbálják tálalni a tudományos tényeket. Az adatokat, ismereteket kreatívan csoportosítják, kiemelik a furcsaságokat, hogy megmagyarázzák a törvényszerűségeket. Némelyik megmarad a mulatságos tények felszínén, mások rendszereket építenek és mutatnak meg. A világ felfedezése mindben jó élmény - ilyeneket kéne bevinni az iskolákba is!

tovább...

Világbajnokság, meccsek, gólok

focis könyvek szemléje

Végérvényesen szeptember végén indult be a totális focimegszállás. Azóta Samu labdával kel és fekszik, valószínűleg azzal is alszik. Labda jön velünk a kirándulásokra, a strandra és természetesen nem telhet el úgy nap, hogy labda otthon maradjon, míg a parkban teszünk-veszünk. Mi, akik nem vagyunk elég felkészült és minden játékost-csapatot-szabályt kívülről fújó szülők, rögtön keresni kezdtük a megfelelő szakirodalmat. Mégse maradjunk szégyenben. Most nektek válogattam régieket és újakat, hogy a focivébét már együtt izgulhassátok végig – naná, hogy felkészülten!

tovább...

Közlekedési szuperkönyv

Gévai Csilla - Baranyai (b) András: Amíg zötyögünk, Pagony, 2014

Szeretem a gyerekeimmel hosszan böngészni ezeket az ismeretterjesztő képeskönyveket (az egyáltalán nem 3-5 éves korosztálynak való nyelvezetük ellenére is, majd megértik!-felkiáltással) a tűzoltókról, vagy a munkagépekről, vagy a földről, állatkölykökről. De ha ilyet kérnek esti mesére, hevesen ellenállok, mondván, hogy ez nem igazi mese, én pedig vakondkakisat akarok olvasni, vagy Brumit. De most azt hiszem, kezembe került a kettő ötvözete: egy megmesésített ismeretterjesztő könyv, az Amíg zötyögünk, az Amíg utazunk, szintén mesés ismeretterjesztő könyv folytatása. - Emrich Kriszta ajánlója

tovább...

Kurjongató hangulatban meséljük!

Adamik Zsolt: Ördögbőr grófja - rettentő kalózmesék

Ki ne akarna kalózzá válni? Ki ne akarna helytelenkedni és szertelenkedni hivatalból? Most szerencsére kicsik és nagyok együtt változhatnak rettenetes martalócokká, amíg csak a szemük és/vagy fülük vagdalni bírja a sorokat. - Hajdú Zsanett ajánlója

tovább...

Még egy kupac kufli

Dániel András: A kuflik és a nagy eső; Pagony, 2014

Dániel András hihetetlen sebességgel falatja velünk a könyveket. A kuflik és a nagy eső két év alatt a negyedik pagonyos gyerekkönyve, és mindegyik rögtön felismerhetően dánielandrásos. A kuflikkal először az Egy kupac kufliban találkozhattunk tavaly decemberben, de szerencsére nem kellett sokat várnunk ahhoz, hogy megjelenjen a folytatás. – Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Képeskönyves ajánlat

a Scolartól

Már most készülj a nyárra és a nyugis utazás érdekében szerezz be olyan képeskönyveket, melyek hosszú ideig lekötik a gyerekek figyelmét!

A Scolar Kiadó népszerű Ravensburger sorozata a kicsik nagy és örök kedvencei, de most két másik izgalmas könyvet ajánlunk, az egyiket fiúknak, a másikat lányoknak!

tovább...

Egy Funny Prize díjas szerző: Philip Ardagh

ő írta egyik új könyvünket, a Trutymóék a pácban-t

Ő itt Philip Ardagh, a Trutymóék a pácban című könyvünk szerzője. Legfontosabb tulajdonsága, azonkívül hogy rettentő vicceskönyveket ír, és ezért számos díjat is nyert - például a Roald Dahl Funny Prize-t, hogy hatalmas szakálla van. Természetesen ha ettől nem lenne elég feltűnő jelenség, még azt is hozzá kell tennem: Ardagh borzasztó fintorokat tud vágni, ijesztően morgós hangon beszél, és előszeretettel mond kellemetlen dolgokat az újságíróknak. Ha mindez kevés lenne ahhoz, hogy ne tűnjön el London forgatagában (ahol egyébként nem gyakran mutatkozik), hát elmondom: pontosan két méter és három centiméter
magas.

tovább...

A legtrutymósabb mese

Philip Ardagh: Trutymóék a pácban, ill. Axel Scheffler, Pagony 2014.

Trutymó úrék kétségtelenül a meseirodalom legtrutymósabb szereplői közé tartoznak. (De legalábbis biztosan benne vannak az első párban.) A Trutymó házaspár és egy kerti szárítókötélről lopott fiuk, Boldi egy lakókocsiban élnek, és céltalanul vándorolnak szerte a világban. - Kovács Tamás ajánlója

tovább...

Sütihasználati beállítások