Így gratulálj a félévi bizonyítványhoz!

Könyvek alsótól kamaszkorig

Igaz, hogy a félévi bizonyítvány csak egy tájékoztatás, hogy melyik tárgyból hol tart éppen a tanuló. Igaz, hogy csak az év végit írják szép, kemény kötésű bizonyítványba. De azért ezekért a jegyekért is sokat küzdött, tanult és izgult a gyerek, és biztosan nagy örömöt szerzel neki, ha kimutatod, milyen büszke vagy rá. Olyan könyveket és sorozatokat válogattunk most össze, melyekkel tovább szélesítheted az érdeklődési körét, és motiválhatod, hogy még jobb legyen az őt érdeklő tárgyakból. Olvass tovább!

tovább...

Januári túlélőcsomag

A legjobb könyvek és játékok hosszú téli napokra

A január az év legsötétebb, leghosszabb hónapja: a karácsonyi várakozásnak, ünnepi hangulatnak vége, és csak a szürkeség marad. Vagy mégsem? Készítettünk nektek egy januári túlélőcsomagot, melyben kicsiktől a nagyokig, kuckózóktól a kalandorokig, könyvmolyoktól a játékosokig mindenki talál valamit, ami segít túlélni a tél hátralévő hónapjait.

tovább...

Abszolút könyveket egy abszolút karácsonyra

Szórakoztató, elgondolkodtató regények 9-12 éveseknek kutyákról, robotokról

Az Abszolút Könyvek-sorozat már évek óta minőségi és letehetetlen regényekkel látja el a kiskamasz korosztályt, hiszen a sorozat kötetei abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók, a kötetek már eddig is rengeteg kisiskolással szerettették meg az olvasást. Most két külföldi újdonsággal bővült a sorozat, melyek kiváló kiválóan alkalmasak önálló olvasásra, de felolvasós, családi könyvként is megállják a helyüket.

tovább...

Újdonságok az őszi PagonyFesztre

Ez történt a könyvhét óta

Alig múlt el a Könyvhét, máris itt a PagonyFeszt! E rövid idő alatt sem lazsáltunk ám! Nézd meg, mennyi újdonsággal készültünk a Pagony 20. születésnapjára!

tovább...

Filozófiára tanít a robotlány

Beépített robot - Az első évem emberként

Egy filozófus gyerekkönyvet írt, és felkért egy gyerekkönyv-szerzőt, hogy segítsen neki. Olyan, mintha egy vicc kezdődne így, de nem. Viszont nagyon vicces. Mármint a könyv. Egy kislánynak álcázott robotról szól, és imádjuk. Ismerd meg a legújabb Abszolút könyvet!

tovább...

Első nap az iskolában - Beépített robot

Olvass bele a legújabb Abszolút Könyvbe!

Mi történik, ha egy jó fej filozófus felkeres egy humoros gyerekkönyvírót, hogy alkossanak együtt? A mellékelt ábra szerint valami zseniális! Ismerd meg Dottyt, a robotlányt, akinek az a feladata, hogy egy évig beépüljön egy hetedikes osztályba. Amellett, hogy elképesztően vicces és pörgős regény, a Beépített robot szórakoztató formában tanítja filozófiai gondolkodásra az általános iskolás olvasókat. Mitől vagyunk emberek? Mitől vagyok én én? Mit tegyünk, ha választanunk kell, hogy néhány szerettünket mentsük meg, vagy sokkal több, de számunkra vadidegen embert? Ilyen és ezekhez hasonló kérdéseken merenghet aki kézbe veszi a legújabb Abszolút Könyvet. Már ha képes merengeni, miközben gurul a nevetéstől. Nem hiszed? Olvass bele!

tovább...